Wpisz i naciśnij enter

Aké topánky si vybrať do chinos nohavíc? Ponuka pre ženy a mužov

Aké topánky si vybrať do chinos nohavíc? Ponuka pre ženy a mužov

Nohavice typu chinos sa vyznačujú jednoduchým, nadčasovým strihom. Hoci sa spájajú najmä s pánskym oblečením, milujú ich aj ženy. Zladené chinos topánky dopĺňajú štylizácie s módnymi nohavicami. Čo treba zvážiť pri ich výbere? Aká dámska a pánska obuv bude pre chinos nohavice najlepšia? Tu je hŕstka módnych inšpirácií od značky Wojas!

Chinos – aká je ich história a ako vyzerajú?

Chinos nohavice, ktoré sa stali súčasťou casualovej módy, prišli do Európy zo zámoria. Prvýkrát však vznikli pre potreby britskej armády, ktorá ich využívala na lepšie maskovanie vojakov. Americké nohavice sa vyrábali v Číne, čo potvrdzuje aj španielsky názov tejto krajiny - "chinos", podľa ktorého nohavice dostali svoj názov.

Chinos nohavice sa dodávajú v dvoch štýloch – regular (s rovnými nohami) a slim (viac vypasované). V obchodoch nájdete dlhé chinos nohavice aj šortky. V závislosti od individuálnych preferencií si môžeme vybrať chinos nohavice s klasickým pásom alebo mierne vyšším pásom. Nohavice, zvyčajne vyrobené z hrubej bavlny, sú v širokej škále farieb – najčastejšie v odtieňoch béžovej, hnedej, šedej, námorníckej modrej, tmavozelenej a čiernej.

Štylizácie s chinos nohavicami – s čím kombinovať pohodlné nohavice?

Chinos nohavice, formálnejšie ako džínsy a voľnejšie ako oblekové nohavice, sú veľmi univerzálne. Obe ich môžete nosiť do práce v kancelárii, na stretnutie s priateľmi alebo na rande v reštaurácii. Vyzerajú dobre v mnohých štýloch na rôzne príležitosti, sú skvelou alternatívou ku klasickým látkovým nohaviciam.

V akých štylizáciách budú fungovať módne chinos nohavice? Pohodlné nohavice vytvoria vydarený outfit s basic blúzkou a cez vrch prehodeným sakom alebo oversized košeľou. No skvele vyzerajú aj s rolákom. Krátke chinos nohavice môžete kombinovať s tričkom, polokošeľou alebo dámskym crop topom.

Aké dámske topánky si vybrať do chinos nohavíc? Prehľad vzorov

Dámske béžové a svetlohnedé mokasíny sú výbornou obuvou na jar a skorú jeseň, ktorá sa hodí k chinos nohaviciam podobných farieb. Tieto topánky vyzerajú krásne najmä s vyhrnutými nohavicami, ktoré odhaľujú členky. Aké športové topánky budú vhodné pre chinos nohavice? Odporúčame klasické tenisky alebo sneakersy, ktoré sa osvedčia počas letných výletov a stretnutí s priateľmi. Dobrou voľbou budú aj jemné, krémové alebo čierne kožené balerínky. Sú mimoriadne pohodlné, preto sa oplatí po nich siahnuť pri tvorbe outfitov s chinos nohavicami do práce. V elegantnejšom vykonaní, ako topánky pre chinos nohavice s vypasovanou nohavicou, môžeme nosiť dámske lodičky na nízkom opätku. Výborné budú aj lakované dámske poltopánky na stabilnom podpätku blokového typu.

Aké dámske topánky si vybrať na jeseň do chinos nohavíc? Čižmy z velúrovej štiepenky budú perfektným doplnkom outfitu na chladnejšie dni. Oblečením saka získame casualový dámsky oblek, ktorý dokonale zapadá do aktuálnych trendov kancelárskej módy.

Aké pánske topánky budú najlepšie pre chinos nohavice? Odporúčané modely

Poloformálne nohavice v tlmených farbách - béžová, svetlohnedá alebo kaki v kombinácii s farebne zladenou košeľou a mokasínami sú tou najlepšou možnosťou, ak stavíme na športovú eleganciu. Aké topánky k svetlým chinos nohaviciam a aké k tmavým? Obuv môže byť o niečo tmavšia ako nohavice alebo podobného odtieňa, nikdy však nie svetlejšia. Nezabudnite si obuť pánske mokasíny na bosé nohy alebo nízke ponožky. Klasické ponožky sú módne faux pax. Pozrite si, ako nosiť pánske mokasíny, aby vyzerali módne a aby ste si užívali pohodlie. 

Chinos nohavice dokonale ladia aj s formálnymi košeľami a sakami, ktoré si môžeme obliecť na obchodné stretnutia alebo rande – vyberajúc k nim správne topánky. Aké pánske topánky k chinos nohaviciam noseným namiesto obleku budú tie najlepšie? Klasické oxfordky sú bezpečným a osvedčeným riešením. Dobre budú vyzerať aj pánske poltopánky typu derby. V tejto verzii by mali mať topánky tmavší odtieň, no čiernej je lepšie sa vyhnúť – najlepšie teda budú pôsobiť hnedé, ktoré sa hodia k chinos nohaviciam v mnohých odtieňoch. Zaujímavé sú aj tmavomodré topánky, ktoré vyzerajú skvele s hnedými chinos nohavicami alebo podobným odtieňom a s kontrastným topom.

Aké topánky pre krátke chinos nohavice? Nič Vám nebráni štylizovať pánske šortky športovým spôsobom. Béžové alebo hnedé šortky v kombinácii s voľnou košeľou a modrými nubukovými sneakersami na nízkej podrážke sú osvedčeným receptom na ležérny, štýlový look. Aké zimné topánky do chinos nohavíc by ste si mali vybrať? Odporúčame zaviazané členkové čižmy, ktoré sa hodia k vyhrnutým chinos nohaviciam.

Chinos nohavice sa v posledných rokoch stali hitom dámskej a pánskej módy. Objavte ponuku obuvi Wojas, ktorá skvele doplní štylizácie s pohodlnými nohavicami na rôzne príležitosti!

Pohodlné lodičky na vysokom podpätku – aké si vybrať a na čo si dať pred kúpou pozor?
Poprzedni
Pohodlné lodičky na vysokom podpätku – aké si vybrať a na čo si dať pred kúpou pozor?
Trendy jeseň-zima 2022/2023. Pozrite sa, čo bude módne v kolekcii Wojas!
Następny
Trendy jeseň-zima 2022/2023. Pozrite sa, čo bude módne v kolekcii Wojas!