Wpisz i naciśnij enter

Aké topánky si zobrať s červenými šatami?

Aké topánky si zobrať s červenými šatami?

Červená je farba, ktorá sa vo všetkých kultúrach spája s vitalitou, vášňou, zmyselnosťou a plodnosťou. Niet divu, že červené šaty už roky podnecujú fantáziu a sú neoddeliteľnou súčasťou dámskeho šatníka. V závislosti od odtieňa, dĺžky, strihu, doplnkov a samozrejme dobre zvolenej obuvi sa červené šaty hodia takmer v každej situácii. Aké topánky zvoliť k červeným šatám a akými kritériami sa riadiť pri skladaní štylizácie? Odpovede budeme hľadať v dnešnom článku.

čierne vysoké podpätky
Červené podpätky

Červené šaty a topánky – ako ich spájať?

Červené šaty majú množstvo mien. Môžu sa vyskytnúť v krvavočervenom odtieni spojenom so zmyselnosťou, môžu mať farbu šarlátovú, symbol sily alebo sýtu bordovú. 

Medzi červenými šatami si môžeme vybrať aj s ohľadom na dĺžku - mini, midi alebo maxi. Samozrejme, všetko závisí od našich osobných preferencií, no dôležité je aj to, aby sme pri výbere obuvi pre naše kreácie pamätali na niekoľko pravidiel. 

Aké topánky sa hodia k červeným mini šatám?

Ľahko ich skombinujeme so sneakersami a získame tak menej obligátnu štylizáciu, ako aj s vysokými podpätkami, sandálmi na platforme alebo vysokými čižmami - potom bude náš look výraznejší. Nezabúdajte však, že minišaty vôbec nemusia byť príliš krátke. Červené šaty nad kolená sa dajú ľahko kombinovať s lodičkami alebo členkovými čižmami. 

dámske červené šaty a čierne topánky
čierne čižmy na podpätku

Aké topánky si vybrať k červeným midi šatám?

Dokonalé topánky k červeným midi šatám sú tie, ktoré odhalia naše nohy. Najlepšie poslúžia lodičky a členkové čižmy s podpätkami alebo masívnou podrážkou. V prípade tejto dĺžky si môžeme obuť aj topánky s predĺženými špičkami, ktoré opticky predĺžia nohy.

Aké topánky nosiť k červeným maxi šatám?

Ak rozmýšľate nad tým, aké topánky zvoliť k červeným, dlhým šatám, v lete sa môžete spokojne obuť do balerínok, sandálov alebo šľapiek. Maxi šaty sa však budú hodiť aj k topánkam na stĺpiku či klinových podpätkoch, ako aj k sneakersom. 

dámske dlhé gaštanové šaty s čiernymi čižmami

Aká farba topánok sa hodí k červeným šatám?

Pokiaľ ide o farbu topánok k červeným šatám, máme tu ozaj veľký priestor na manévrovanie. Aké topánky vybrať k šatám, aby pasovali farebne? Dobrým a spoľahlivým spoločníkom pre červené šaty vo všetkých verziách budú topánky béžové aj čierne. V oboch prípadoch sa oplatí staviť na doplnky v rovnakej farbe, vďaka ktorým bude naša štylizácia konzistentná. 

K červeným šatám môžete skombinovať aj biele sneakersy alebo biele tenisky. Bezpečnou voľbou budú topánky vo farbe námorníckej modrej. Pre trochu odvážnejšie štylizácie môžeme siahnuť aj po zlatých či strieborných topánkach. Ak rozmýšľate nad tým, či sa k červeným šatám hodia červené topánky, odpoveď je áno. Ak však nie ste fanúšikom červených total lookov, doplňte štylizáciu čiernymi doplnkami.

Topánky k červeným šatám na každý deň

Prvým návrhom na ležérny outfit s červenými šatami bude ich mini verzia v kombinácii s bielymi sneakersami alebo teniskami. Celú štylizáciu je možné doplniť rifľovou bundou a čiernou kabelkou.

Pre milovníčky maxi šiat budú skvelou voľbou dlhé červené šaty na ramienka v kombinácii s tmavomodrými doplnkami. Aké topánky si vybrať s dlhými červenými šatami? Tu dobre pristanú biele alebo krémové sandále na podpätku, ktoré v kombinácii s maxi šatami vytvoria módnu štylizáciu tejto sezóny. 

Denne veľmi dobre poslúžia aj pletené červené midi šaty, ktoré doplnia lodičky dámske. Ak zvolíte šaty nad kolená, môžete ich úspešne skombinovať s topánkami na masívnej podrážke, ktorá dodá celej štylizácii silnejší výraz. 

dámske červené topánky na nízkom opätku
béžové dámske topánky

Aké topánky nosiť k červeným na svadbu?

Červené šaty sú neodmysliteľným prvkom ženských, svadobných štylizácií. Niet sa čo čudovať! Červená dodáva energiu okoliu a je ideálna na špeciálne príležitosti.

Pre svadobné štylizácie budú samozrejme fungovať rozšírené šaty. Je to jeden z tých strihov, ktoré boli vytvorené s ohľadom na tanec. Ak rozmýšľate nad tým, aké topánky si vybrať k červeným, rozšíreným šatám, skvelou voľbou budú čierne alebo krémové ihličkové podpätky a v teplejších dňoch - sandále na podpätku. Ak sa však necítite vo vysokých opätkoch, môžete zvoliť čierne balerínky alebo ploché lodičky.

Ďalším návrhom svadobnej štylizácie s červenými šatami v hlavnej úlohe je ich čipkovaná verzia. Ide o dokonalé riešenie pre všetky ženy, ktoré sa cítia dobre v jemnejšom vydaní. Aké topánky si vybrať k červeným čipkovaným šatám? Ani tu nás nesklamú krémové a čierne lodičky či sandále na vysokom podpätku. Ak však máte radi odvážne kombinácie, môžete si vybrať topánky v striebornej alebo zlatej farbe.

Nezabudnite, že topánky k červeným šatám na svadbu (ako ku každým iným) by mali byť predovšetkým pohodlné. Preto ak nenosíte každý deň vysoké podpätky, zvoľte radšej kožené balerínky.

Červené šaty, topánky a doplnky na špeciálne príležitosti

V živote každej ženy sú špeciálne príležitosti, kedy sa červené šaty určite hodia. Aké topánky zvoliť, aby sme vytvorili look, ktorý nás nesklame v dôležitých momentoch? Minišaty s nafúknutými rukávmi môžete doplniť čiernymi čižmami nad kolená. Vďaka tomu získate romantický outfit ako stvorený na rande, večeru alebo do kina.

Na druhej strane žaketové červené midi šaty v kombinácii s hnedými koženými čižmami na podpätku sú ideálnym návrhom na príležitosti, keď chcete vyzerať elegantnejšie. Celú štylizáciu je možné doplniť zlatými doplnkami.

Trendy 2023. Pozrite sa, čo bude kraľovať v nasledujúcich sezónach!
Poprzedni
Trendy 2023. Pozrite sa, čo bude kraľovať v nasledujúcich sezónach!
Módne topánky na jar 2023 – čo budeme nosiť túto sezónu?
Następny
Módne topánky na jar 2023 – čo budeme nosiť túto sezónu?