Wpisz i naciśnij enter

Ako čistiť semiš a velúr, aby ste nepoškodili topánky? Radíme

Ako čistiť semiš a velúr, aby ste nepoškodili topánky? Radíme

Ako vyčistiť semiš a velúr, aby si kožené topánky udržali perfektný vzhľad po dlhú dobu? Pohodlné, na dotyk príjemné a nadčasové semišové a velúrové topánky sú mimoriadne obľúbené - s príjemnosťou po nich siahajú ženy aj muži, ktorí hľadajú štýlovú obuv. Na správne čistenie semišovej, ale aj velúrovej obuvi potrebujete predovšetkým vhodné ošetrujúce prípravky. Poradíme Vám, ako sa o topánky starať!

Velúr - čo je to za materiál?

Velúrová koža, z ktorej sú topánky Wojas vyrobené, patrí do skupiny drsných koží. Velúr sa vyznačuje špecifickým typom spracovania - skvelo vyzerajúci materiál vzniká brúsením spodnej časti kože, tzv. od mäsa. Lícna strana materiálu zostáva podšívkou topánky. Velúr sa niekedy zameniteľne nazýva semiš, ktorého je variáciou. Charakteristickým znakom velúru, podobného semišu, je na dotyk príjemné páperie pokrývajúce celý povrch kože. Po prejdení prstom po nej môžete vidieť jasné pruhy, ktoré sú výsledkom zmeny smeru štetín.

Výhody velúrovej obuvi

Velúrové topánky z mäkkej kože chránia nohu pred bolestivými pľuzgiermi a odreninami. Dôležité je, že dokonale priliehajú k jej tvaru a zaisťujú maximálny komfort nosenia aj po mnoho hodín. Výber topánok z velúru podporuje aj fakt, že tento materiál zaručuje chodidlám slobodný oddych, čím zabraňuje nadmernému poteniu. Nosením velúrových topánok sa tiež vyhnete nepríjemným zápachom.

Starostlivosť o topánky - čím čistiť semiš a velúr?

Štýlové velúrové topánky, ktoré skvele doplnia každú štylizáciu a zaručia vysoký komfort nosenia, si zároveň vyžadujú náležitú starostlivosť. Vďaka správnej údržbe si aj intenzívne používané topánky zachovajú svoj bezchybný vzhľad po dlhú dobu. Čistenie velúrových topánok nie je náročné a každý užívateľ topánok z tohto materiálu ho hravo zvládne - pri dodržaní niekoľkých kľúčových pravidiel.

V prvom rade nezabúdajte, že základom starostlivosti o obuv je pravidelnosť. Čistenie semišových a velúrových topánok by sa malo vykonávať priebežne – čerstvé nečistoty sa z povrchu topánky odstraňujú oveľa ľahšie. Ako čistiť velúr? Na tento účel sa oplatí vybaviť špeciálnym príslušenstvom. Čistenie velúrových topánok, ako aj semišu, by sa malo vykonávať za sucha, jemnými krúživými pohybmi špeciálnou gumovou kockou, ktorá odstráni škvrny bez poškodenia mäkkej kože. 

Po odstránení nečistôt sa oplatí vykonať aj impregnáciu obuvi. Aplikácia hydroizolačného prostriedku je dôležitá najmä v daždivom počasí. Prípravok sa oplatí nastriekať na velúrové topánky už po kúpe - bezfarebný sprej vytvorí na ich povrchu povlak, ktorý chráni pred škodlivými účinkami vlhkosti. Vďaka nemu získajú velúrové topánky aj dodatočnú odolnosť voči nečistotám.

Velúrové topánky, rovnako ako semišové topánky, by ste čas od času mali osviežiť špeciálnym renovačným prípravkom, ktorý obnoví farbu a prirodzenú nadýchanosť kože. V internetovom obchode Wojas sú dostupné profesionálne produkty - bezfarebné, ladiace s akoukoľvek farbou velúrových topánok, ako aj s vybraným odtieňom topánok.

Čistenie velúrových topánok. Ako sa starať o topánky, aby ste ich nepoškodili?

Vedieť, ako čistiť velúrové topánky nestačí - oplatí sa tiež vedieť, čo nerobiť s topánkami vyrobenými z tohto materiálu. Vzhľadom na jemnosť prírodnej kože sa neodporúča jej silné trenie - drhnutie môže viesť k trvalému poškodeniu povrchu obuvi. Môže sa zmeniť aj textúra kože - topánky príjemné na dotyk stratia svoje vlastnosti.

Ďalšou chybou, na ktorú si treba dať pozor pri čistení velúrových topánok, je namáčanie, ktoré môže kožu poškodiť. Modely vyrobené z velúru, ako aj semišu, by sa nemali prať v práčke ani čistiť v miske s vodou. Topánky premočené v daždivom počasí nechajte vyschnúť na teplom mieste – nikdy však nie priamo pod radiátorom. Príliš vysoká teplota môže obuv zdeformovať.

Velúrové topánky - symbol elegancie

Topánky z velúrovej kože sú výnimočne krásne, príjemné na dotyk a takisto nadčasové - nikdy nevyjdú z módy. Niet divu, že toľko ľudí sa ich už roky rozhoduje mať vo svojej zbierke. V prospech ich nákupu hovorí aj všestrannosť velúrovej obuvi, ktorá sa dokonale hodí k modernému aj klasickému štýlu. Módne sú najmä štýlové dámske mokasíny a pánske mokasíny, ktoré vyzerajú skvele tak v setoch do mesta, ako aj do práce alebo na elegantné stretnutie.Štýlové velúrové topánky sú kvintesenciou elegancie. Široký sortiment nadčasovej dámskej a pánskej obuvi z tohto materiálu nájdete v bohatej ponuke Wojas. V obchode predstavujeme tiež odporúčané prostriedky a príslušenstvo na čistenie velúrovej obuvi, pomocou ktorých efektívne a bezpečne odstránite všetky nečistoty a naimpregnujete módnu obuv.

Prehľad elegantných jarných pánskych topánok
Poprzedni
Prehľad elegantných jarných pánskych topánok
Retro štýl sa vracia aj v dizajne obuvi. Pozrite si, aké akcenty z minulosti sa objavujú v trendoch roku 2022
Następny
Retro štýl sa vracia aj v dizajne obuvi. Pozrite si, aké akcenty z minulosti sa objavujú v trendoch roku 2022