Wpisz i naciśnij enter

Ako nosiť pánske mokasíny a z čím ich spájať?

Ako nosiť pánske mokasíny a z čím ich spájať?

Súčasné pánske mokasíny sú typom nazúvanej obuvi inšpirovaným indickým prototypom – samotné slovo „mokasíny“ pochádza z algonkinského výrazu pre topánku. Obuv v tomto strihu má plochú podrážku, je bez šnúrok a je vyrobená z prírodnej kože. Ako nosiť pánske mokasíny, aby sme si zaistili štýlový vzhľad? Aké nohavice budú pasovať k pánskym mokasínam? Ponúkame hrsť inšpirácií od značky Wojas!

Typy pánskych mokasín - obľúbené štýly

Pánske mokasíny sú topánky s rozmanitým štýlom. Vo svojej najklasickejšej verzii majú vzor v obuvi, ktorú kedysi nosili indiáni - bez podpätkov a ušité z jedného kúsku kože. Súčasne sú populárne aj tzv. loafers, v ktorých sú podošva a zvršok vyrobené z rôznych druhov kože. Oba štýly spája charakteristický vonkajší šev v tvare U na zvršku. Zaujímavé sú aj penny loafers, teda penny loafers s charakteristickým pásikom vpredu. Tassel loafers (mokasíny so strapcom) so štíhlou špičkou sú zasa topánky stvorené pre elegantné štylizácie. 

Medzi pánske mokasíny môžeme zaradiť aj tie s jachtárskym rodokmeňom, ktoré sa vyznačujú ozdobným remienkom používaným ako šnúrky a copom okolo topánky. Mokasíny pre vodičov sú zase topánky s výstupkom v podrážke a na päte. Bez ohľadu na strih budú tieto ľahké, vzdušné a štýlové topánky perfektnou voľbou na jarno-letnú sezónu!

S čím nosiť pánske mokasíny? Pohodlné a všestranné topánky

Výhodou mokasín je, že úspešne spájajú eleganciu a neformálnu pohodu. Ako nosiť pánske mokasíny? V závislosti od strihu sa dajú nosiť k neformálnym, dovolenkovým a mestským outfitom, ale aj k smart casual štylizáciám, letným ľanovým oblekom a dokonca aj klasickým oblekovým súpravám. Zručne vybrané pánske mokasíny sa budú dobre hodiť takmer v akomkoľvek štýle.

Vieme, s čím nosiť pánske mokasíny. Akú farbu topánok vybrať? Univerzálnou možnosťou budú modely v základných farbách – čiernej, hnedej alebo námorníckej modrej, ktoré budú najlepšie dotvárať inšpiráciu talianskym šíkom. Na leto budú dobrou voľbou aj pánske mokasíny v krémovej alebo svetlosivej farbe. Takéto topánky sa perfektne hodia k oblečeniu v najmódnejších pánskych farbách sezóny – bielej, béžovej, modrej či púdrovej ružovej.

Aké nohavice vybrať k pánskym mokasínam?

Pánske mokasíny sú mimoriadne pohodlné, odolné a zároveň univerzálne topánky, ktoré sa dajú prispôsobiť mnohým štýlom. Modely zo semišu sú priamo predurčené na nosenie s dlhými aj krátkymi nohavicami – budú vyzerať skvele k nohaviciam, slim fit džínsom, joggerom, ale aj bermudám a šortkám z teplákoviny. Mokasíny z lícovej kože sú ideálne pre štylizácie s oblekom, najmä pre tie, ktoré sa nosia do práce alebo na stretnutia, keď neexistujú žiadne obmedzujúce pravidlá obliekania. V takýchto situáciách budú pánske mokasíny zaujímavou alternatívou klasických šnurovacích poltopánok.

Ako nosiť pánske mokasíny s ponožkami?

Mohlo by sa zdať, že na otázku, ako nosiť pánske mokasíny, môže byť len jedna odpoveď – bez ponožiek . V Taliansku, kde tento typ obuvi veľmi často volia muži, ju najčastejšie nosia na holú nohu. Pánske mokasíny bez ponožiek vyzerajú prirodzene v kombinácii s krátkymi nohavicami alebo mierne vyhrnutými dlhými nohavicami. Nie je to však železné pravidlo – nič vám nebráni obuť si pánske mokasíny aj s ponožkami . Tie sa budú vhodné najmä v trochu chladnejšom slovenskom počasí, ktoré odhaľovaniu členku neprospieva, ako aj v outfitoch s klasickým oblekom v hlavnej úlohe.

Ako nosiť pánske mokasíny s ponožkami? Vhodné budú ponožky pod členok, ktoré nevytŕčajú z topánky. Pri výbere vysokých ponožiek do pánskej obuvi pamätajte na to, že by mali byť úplne skryté v nohaviciach. Najdôležitejšie je, že ponožky pre pánske mokasíny musia byť vyrobené z ľahkej pleteniny. Je dobré, aby boli vo farbách ladiacich so štylizáciou. Zaujímavý efekt môžeme získať aj výberom ponožiek so vzorom.

K čomu nosiť pánske mokasíny - hrsť inšpirácií

Už sme naznačili ako nosiť pánske sandále na leto. A čo s pánskymi mokasínami? K čomu si obuť topánky, ktoré sú rovnako ideálne počas slnečných dní? Vo vydaní s džínsami, tričkom a svetrom cez ramená budú najlepšie semišové mokasíny. Skvele sa k nim hodia aj chinos nohavice a ľanové košele s plátennými nohavicami a vzorovaná košeľa s krátkym rukávom. Na leto do mesta alebo na dovolenku odporúčame plavecké mokasíny, ktoré budú vyzerať skvele v súprave s látkovými bermudami a polokošeľou alebo košeľou so stojačikom a vyhrnutými rukávmi. Štýlové mokasíny budú nenahraditeľným doplnkom elegantných štylizácií s pokrčenými nohavicami, košeľou a sakom.

Ľahké, pohodlné a univerzálne - pánske mokasíny sú nevyhnutnosťou v šatníku módneho muža. Prezrite si ponuku Wojas a vyberte si model pre seba zo širokej škály štýlov a farieb!

Topánky k dlhým šatám – aké si vybrať a na čo si dať pozor?
Poprzedni
Topánky k dlhým šatám – aké si vybrať a na čo si dať pozor?
Ako sa obliecť na prvé narodeniny dieťaťa? Rady pre ženy a mužov
Następny
Ako sa obliecť na prvé narodeniny dieťaťa? Rady pre ženy a mužov