Wpisz i naciśnij enter

Ako sa obliecť na prvé narodeniny dieťaťa? Rady pre ženy a mužov

Ako sa obliecť na prvé narodeniny dieťaťa? Rady pre ženy a mužov

Prvé narodeniny dieťaťa sú výnimočným momentom v živote dieťaťa aj jeho rodičov. Nová etapa v živote dieťaťa je skvelou príležitosťou na narodeninovú oslavu s vašimi najbližšími. Ako každá špeciálna udalosť, aj prvé narodeniny dieťa si vyžadujú vhodné oblečenie, ktoré zdôrazní dôležitosť narodenín. Čo si obliecť ako hosť na prvé narodeniny dieťaťa? Aké štylizácie na prvé narodeniny dieťaťa pre mamu a otca vybrať? Prichádzame s pomocou!

Ako sa obliecť na prvé narodeniny dieťaťa? 

Čo si obliecť na prvé narodeniny dieťaťa? Bez ohľadu na to, akú rolu počas oslavy zohrávame, mali by sme sa obliecť primerane miestu a štýlu narodeninovej oslavy. Štylizácie na prvé narodeniny pre mamu a otca, ako aj pre pozvaných hostí by mali zdôrazňovať charakter narodeninového stretnutia – môžu, ale aj nemusia byť veľmi formálne. 

Dôležité je aj miesto takejto oslavy – oslavy pri príležitosti prvých narodenín sa často organizujú v reštaurácii, čo pozvaných hostí najviac zaväzuje elegantnému odevu Obľúbené sú aj vonkajšie záhradné párty s menej formálnym dress code. 

Na čo si dať pozor pri výbere štylizácie na prvé narodeniny? Samozrejme, mali by sme sa vyhnúť príliš voľnému oblečeniu, ako sú džínsy alebo tepláky. Na druhej strane, ak má akcia slobodnejší charakter (organizuje sa vonku alebo doma), vyhnite sa príliš formálnemu oblečeniu, ktoré privedie účastníkov do rozpakov a nebude nám príliš pohodlné ani na nosenie. Zlatou strednou cestou môže byť tzv. smart casual štýl.

Štylizácie na prvé narodeniny pre mamičky

Štylizácie na prvé narodeniny pre mamičky, to sú predovšetkým štýlové a funkčné šaty. Perfektnou voľbou budú najmä tie s obálkovým strihom so zaväzovaním v páse alebo s gombíkmi navrchu. Skvele poslúžia aj košeľové šaty, teda zapínané gombíkmi po celej dĺžke. Nevyhnutným doplnkom outfitu budú béžové lodičky s remienkom okolo členkov alebo červené dámske lodičky so špicatou špičkou. Pozrite sa, aké topánky vybrať k šatám, aby farebne ladili so štylizáciou na prvé narodeniny dieťaťa. 

Alternatívou k šatám môže byť dámsky oblek pozostávajúci z cigariek alebo nohavíc s vysokým pásom a saka siahajúceho po boky. Vybrané štylizácia pre mamičky na prvé narodeniny môžu farebne korešpondovať s outfitom dieťaťa - jednoduchým spôsobom vytvoríte mimoriadne očarujúcu kombináciu.

Ako sa obliecť ako hosť na prvé narodeniny dieťaťa? Propozície pre ňu

Oslavy, ako sú prvé narodeniny dieťaťa sú skvelou príležitosťou stretnúť sa s dávno nevidenými členmi rodiny a najbližšími priateľmi. Je to tiež príležitosť obliecť sa v tejto jedinečnej situácii slávnostne a okúzliť štýlom a triedou. Čo si obliecť na prvé narodeniny dieťaťa ako teta, babička alebo rodinná známa? Skvelým nápadom na štylizáciu na prvé narodeniny a alternatívou ku klasickým šatám bude súprava zložená z bielej blúzky a sukne - plisovanej, tylovej alebo lichobežníkovej. Palazzo nohavice a culottes v kombinácii so zodpovedajúcou blúzkou sú tiež vhodné na prvé narodeniny dieťaťa. Vieme už, čo si obliecť na prvé narodeniny. A aké topánky si zobrať k outfitu? Okrem topánok na vysokých podpätkoch budú v letných mesiacoch dokonalé aj kožené sandále na stĺpiku, espadrilky s jutovou šnúrkou na klinovom podpätku alebo ploché šľapky s ružovými kvetmi. 

Štylizácie na prvé narodeniny pre oteckov

Rodičia sú najdôležitejšími, samozrejme hneď po dieťati, hrdinami narodeninovej oslavy. Oteckov outfit by mal byť elegantný a zdôrazňovať jedinečný charakter dňa. Čo si obliecť na prvé narodeniny dcéry alebo syna? Jednoznačnou voľbou bude športový oblek - o niečo menej formálny komplet pozostávajúci zo saka a nohavíc a košele bude ako stvorený na párty k prvým narodeninám dieťaťa. Stojí za pripomenutie, že by sa pánska štylizácia na prvé narodeniny nemala zakladať na príliš tmavých farbách, ktoré sú vyhradené na iné príležitosti. Keď premýšľate o tom, čo si obliecť na prvé narodenie dieťaťa, pomyslite o béžovej a šedej. Dobrou voľbou budú aj pomerne svetlé hnedé a tmavé zelené. Smart casual oblek môže pozostávať napríklad z hnedých nohavíc a béžového károvaného saka - celok skvele ich doplní biela alebo modrá košeľa. Ak sa narodeninová oslava koná v reštaurácii, k tomuto setu môžeme zvoliť kravatu alebo motýlika, ktorý dodá štylizácii slávnostný charakter. Celok najlepšie doplnia elegantné pánske topánky v štýle brogues, oxfordov alebo derby – najlepšie v čiernej alebo v odtieňoch hnedej.

Ako sa obliecť ako hosť na prvé narodeniny dieťaťa? Propozície pre neho

Pánske štylizácie na prvé narodeniny by mali zodpovedať príležitosti, ale rozhodne nemusia byť až tak príliš elegantné, ako napríklad kreácia na krst alebo svadbu. Na párty v lokáli alebo na čerstvom vzduchu bude dokonalý už spomínaný smart casual štýl, ktorý je slobodnejšou alternatívou módnej klasiky. Jeho hlavnými prvkami sú látkové chinos nohavice, ktoré budú vyzerať dobre v kombinácii s bielou alebo modrou košeľou a sakom športového strihu - hladkým alebo károvaným. Hore bude vhodný aj sveter spod ktorého bude vyčnievať golier. Ako topánky sa budú hodiť klasické kožené poltopánky alebo trochu ležérnejšie, béžové alebo svetlohnedé mokasíny a velúrové loafers.

Blížia sa veľkými krokmi prvé narodeniny dieťaťa, na ktorých budete ako rodič alebo pozvaný hosť? Doplňte si outfit na prvé narodeniny dieťaťa ešte dnes. V bohatej ponuke Wojas nájdete vhodné topánky na túto špeciálnu príležitosť - dámske aj pánske, pre rodičov aj hostí!

Ako nosiť pánske mokasíny a z čím ich spájať?
Poprzedni
Ako nosiť pánske mokasíny a z čím ich spájať?
Aké topánky si vybrať k boho šatám?
Następny
Aké topánky si vybrať k boho šatám?