Wpisz i naciśnij enter

Ako sa obliecť na Štedrý večer? Pozrite si naše propozície na elegantné vianočné štylizácie pre Dámy aj pre Pánov

Ako sa obliecť na Štedrý večer? Pozrite si naše propozície na elegantné vianočné štylizácie pre Dámy aj pre Pánov

Už začal čas odpočítavania dní do Vianoc. 24. december je výnimočný deň, plný rodinných stretnutí pri stole – s chutnými jedlami, lámaním oblátok a darčekmi ukrytými pod vianočným stromčekom. V množstve povinností nezabúdajme ani na outfit, ktorý zvýrazní toto čarovné obdobie. Ako sa obliecť na Štedrý večer, aby ste vyzerali elegantne a zároveň sa cítili pohodlne? V nasledujúcom sprievodcovi uvádzame overené tipy na vianočné outfity pre ženy aj pre mužov! 

Elegantný outfit na Štedrý večer – všeobecné pravidlo, ktorým sa riadia vianočné štylizácie

Čo treba zvážiť pri vytváraní vianočných štylizácií, aby ste sa vyhli módnemu faux pas? V prvom rade nezabúdajte, že by Váš štedrovečerný outfit mal byť slávnostný. Elegantná kreácia dokonale doladí charakter slávnostného stretnutia s rodinou pri stole. Rozhodne sa vyhýbajme ležérnym súpravám. V tento deň sa zamerajme na štýlový a noblesný vzhľad. 

Vianočné štylizácie – akými farbami a štýlmi by ste mali doplniť svoj štedrovečerný outfit?

Červená a fľaškovo zelená dokonale zapadnú do sviatočnej atmosféry. Milovníci klasiky môžu pri vytváraní vianočných štylizácií zvoliť aj námornícku modrú alebo čiernu - tá bude dokonalá so zlatými alebo striebornými detailmi. Béžová a svetlo modrá bude tiež dobrá.

Čo sa týka strihov, pri vytváraní štedrovečerných štylizácií dbajte na to, aby neboli príliš odvážne. Voľte skromné oblečenie, ktoré zakryje dekolt a ramená. Pre ženy budú ideálne šaty s dĺžkou siahajúcou do alebo mierne pod kolená. Až na silvestrovskú párty si oblečme kreácie s výraznými výrezmi alebo ozdobené flitrami. Rovnako so športovými štylizáciami s voľným strihom počkajme až na povianočný odpočinok. Pre mužov je veľmi dôležité perfektne prispôsobiť dĺžku nohavíc – aby nohavica pri sedení neodhaľovala obnažené lýtko.

Štedrovečerný outfit – čo si obliecť pri oslave doma a čo pri návšteve hostí?

Dôležité je aj to, kde a v akej skupine plánujeme stráviť tento výnimočný deň, akým je Štedrý deň. Slávnostná elegancia sa hodí nielen vtedy, keď štedrovečernú večeru trávime s rodinou, ale aj vtedy, keď hostíme svojich príbuzných doma. Pri organizovaní večere by sme sa nemali vzdať elegantného vzhľadu pre pohodlie. Dbajme na to, aby kreácia – neobmedzujúca v pohybe počas sviatočného ruchu – stále zdôrazňovala vznešenú atmosféru stretnutia. Namiesto domácich papúč budú lepšie štýlové baleríny s rovnou podrážkou. 

Pri návšteve sa musíme postarať o ďalšie prvky oblečenia na Štedrý večer - vhodnú obuv a vrchné oblečenie. Namiesto teplej zimnej páperovej bundy zvoľte elegantný kabát a vlnené doplnky – čiapku, šál a rukavice. Čo sa týka obuvi - k vianočnej štylizácii sa budú hodiť teplé a pohodlné dámske čižmy alebo pánske čižmy. V zlom počasí si vezmime so sebou topánky na prezutie, aby sme neušpinili podlahu v dome hostiteľov.

Vianočné štylizácie pre Dámy

Dámske vianočné štylizácie na Štedrý večer, to sú predovšetkým šaty ako stvorené na túto príležitosť. Pletené, čipkované alebo jemné zamatové šaty v tmavočervenej alebo zelenej farbe budú ideálne k vianočnému outfitu. Trapézový strih skvele doplní, zdôrazňujúci pás, dámsky opasok striebornej farby alebo s ozdobnou prackou. K outfitu by sme, okrem pančuchových nohavíc, mali zladiť aj topánky - vhodné budú pohodlné nízke lodičky alebo ihličkové podpätky - béžové, čierne alebo vo farbe šiat. 

Siahnuť môžete tiež po klasických koktailových šatách, ktoré najlepšie doplnia pútavé šperky a lakované strieborné alebo čierne ihličkové podpätky. Zaujímavou alternatívou k šatám je jednodielna kombinéza alebo cigarky v duete so saténovou blúzkou. Na vrch môžeme prehodiť aj zapínaný svetrík s jemnou väzbou. Milovníčky sukní sa môžu rozhodnúť pre plisovaný alebo kožený model s rozšíreným alebo ceruzkovým strihom. K tomu zvoľme elegantnú blúzku s šmýkačkami alebo zvonovými rukávmi. 

Vianočné štylizácie pre Pánov 

Aké pánske štedrovečerné outfity by ste si mali zvoliť, aby ste sa prezentovali slávnostne? Náš typ je nadčasová klasika zlomená elegantnými akcentmi. Nemusí to však byť nutne oblek. Skvelým nápadom na smart casual outfit na Štedrý večer bude napríklad bordová košeľa s dlhým rukávom, pri krku otvorená a bez kravaty v kombinácii s tmavomodrými nohavicami. Modrú košeľu zlaďte s grafitovými nohavicami a tmavomodrým károvaným sakom. 

O niečo menej formálne, no rovnako efektné sety s béžovým rolákom a hnedými nohavicami budú vyzerať skvele. Páni, ktorí si cenia kreatívnejšie štylizácie, si môžu dovoliť trochu voľnosti výberom vtipného svetra alebo ponožiek – napríklad s vianočným motívom sobov. Aká obuv najlepšie doplní pánsky outfit na Štedrý večer? Odporúčame štýlové kožené spoločenské topánky, farebne zladené k nohaviciam. 

Plánujete štylizáciu na Vianoce? Štedrý večer je špeciálny čas pre rodinné stretnutia, počas ktorých sa oplatí postarať sa o slávnostný vzhľad. Vianočné outfity skvele doplní dámska a pánska obuv a doplnky dostupné v ponuke Wojas. Budú to štýlové Vianoce!

Ako správne nosiť ponožky do topánok, aby vyzerali módne?
Poprzedni
Ako správne nosiť ponožky do topánok, aby vyzerali módne?
Prehľad najlepších dámskych topánok na zimné prechádzky po meste
Następny
Prehľad najlepších dámskych topánok na zimné prechádzky po meste