Wpisz i naciśnij enter

Čo si vziať k moru? Pozrite si, aké plážové topánky ponúka značka Wojas

Čo si vziať k moru? Pozrite si, aké plážové topánky ponúka značka Wojas

Vodné kúpele, leňošenie na zlatom piesku a dlhé prechádzky po pláži alebo promenáde - dovolenkové obdobie je v plnom prúde. Ako každý rok sú medzi dovolenkármi najpopulárnejšie prímorské mestá v rôznych zahraničných destináciách. Aby však bol výlet naozaj úspešný stojí za to sa na neho dobre zbaliť. Poradíme, čo si vziať k moru a aké plážové topánky nám poskytnú maximálny komfort počas letných výletov!

Čo si zbaliť pri mori - od čoho začať pri balení batožiny?

Bez ohľadu na účel výletu k moru, mnohí z nás čelia rovnakému problému - čo si zbaliť k moru? Čo bude pre nás skutočne potrebné pri viac či menej aktívnej ceste? Prázdniny pri vode majú svoje vlastné pravidlá a vyžadujú si konkrétnu batožinu.

Preto pri vytváraní zoznamu toho, čo si vezmeme k moru, stojí za to rozlišovať niekoľko kategórií vecí, o ktorých by ste nemali zabúdať.

KOŽENÉ DÁMSKE SANDÁLE NA LETO S UNIKÁTNYM VZHĽADOM / MODEL 76087-51

Balenie na výlet - čo si vziať k moru?

Na prvom mieste je samozrejme oblečenie a obuv. Aj keď to, čo si vziať k moru a aké topánky k moru, bude to najlepšie, bude závisieť od nášho módneho vkusu, letný kufor nemôže byť kompletný bez dámskych plaviek - najlepšie dvoch na zmenu s pareom a pre mužov - plaviek. Budete tiež potrebovať bežné oblečenie, ako sú šortky a tričká, a večerné oblečenie - letné šaty dominujú v dámskych šatníkoch pri mori, ľanové košele v trochu elegantnejšom štýle pre mužov. Nezabúdajme na pohodlnú obuv, ku ktorej sa ešte vrátime.

Čo si zbaliť k mori závisí aj od sezóny, v ktorej plánujete cestu. V letnej sezóne je mimoriadne dôležitá ochrana pred slnkom - to je druhá kategória dovolenkovej batožiny. Pri slnení nezabudnite používať kozmetiku s vysokým UV filtrom, vďaka ktorej sa vyhneme bolestivým popáleninám. Užitočné budú aj upokojujúce prípravky po opaľovaní a kozmetika, ktorá chráni Vaše vlasy pred silným slnkom a slanou vodou. O ochranu pred silným žiarením sa postarajú aj doplnky - plážová čiapka a slnečné okuliare.

Aj uprostred leta bude užitočný ľahký sveter, ktorý nás ochráni pred vetrom, ktorý fúka pri vode. Počasie pri mori môže byť skutočne vrtošivé, preto je dobré v kufri nájsť ďalší priestor na vetrovku alebo pršiplášť, ktorý nám umožní užiť si dovolenku aj napriek daždivému počasiu. Množstvo vecí sa oplatí prispôsobiť dĺžke cesty - čím kratšia, tým menej batožiny potrebujeme. Pred samotným začiatkom výletu si ešte skontrolujme predpoveď počasia a zlaďme ju s oblečením - je dôležité, aby sme pomocou nich vytvorili tzv. štylizácie  na cibuľu.

Plážová obuv - čo treba brať do úvahy pri jej výbere?

Už vieme, čo si máme vziať k moru. Kľúčovým prvkom dovolenkovej batožiny sú správne vybrané, predtým spomínané topánky na pláž - piesočnatú alebo kamenistú. Je dobré, aby nám okrem módneho vzhľadu poskytli ochranu pred odreninami, pľuzgiermi a úrazmi, ktoré by nám mohli pokaziť dovolenku snov. Chôdza naboso po pláži, aj keď je zdravá pre Vaše nohy, môže byť nepríjemná kvôli veľmi rozpálenému piesku alebo zarezávajúcich sa kameňov.

Na dovolenke prekonávame dlhšie vzdialenosti - prechádzky po pláži, prímorskej promenáde alebo návšteva rekreačných stredísk, preto by obuv k moru mala byť predovšetkým pohodlná. Je tiež dobré, ak sú ľahké a odolné voči vode.

VELÚROVÉ PÁNSKE POLTOPÁNKY SÚ RADOSŤ NA NOHÁCH / MODEL 10116-67

Aké topánky nám poskytnú pohodlie a štýlový vzhľad na výlete?

1. Plážové šľapky

Čo treba vziať k moru, ktoré je pre naše nohy skutočnou výzvou? Odpoveď na túto otázku je jednoduchá - dámske a pánske plážové šľapky budú perfektnou voľbou na cesty, počas ktorých ďalšie dni strávite na pláži. Tieto typy obuvi sú určené na prekonanie kratšej vzdialenosti po mäkkom piesku, napríklad z hotela na pláž. Zároveň chránia nohu pred teplom a vďaka pevnej podrážke zabraňujú prípadným úrazom. Gumové modely odolné voči vode sa odporúčajú aj priaznivcom hotelových bazénov. Otvorené dámske alebo pánske šľapky majú ešte jednu dôležitú výhodu - sú mimoriadne vzdušné, takže chránia pred bolestivým trením. Sú tiež pohodlné na obúvanie a vyzúvanie, ľahko sa čistia a vážia veľmi málo.

TRENDY BIELE LETNÉ ŠĽAPKY DÁMSKE VYROBENÉ Z KOŽE / MODEL 74035-59

2. Sandále na pláž a nie len

Dámske alebo pánske plážové šľapky nie sú jedinou obuvou, ktorú sa oplatí vziať si k moru. Okrem nich by sme si mali do batožiny pribaliť aj sandále na pláž, ktoré rovnako ako ich predchodcovia zabraňujú pľuzgierom, odreninám a úrazom, ktoré by nás mohli odradiť od chodenia po okolí. Ľahká a vzdušná obuv k moru, vybavená praktickým zapínaním, dobre drží nohu a zabráni jej skrúteniu. Vďaka o niečo hrubšej podrážke budú dokonalé nielen na piesočnatej, ale aj na kamenistej pláži. Praktickým riešením pri prechádzke po prímorskej promenáde budú aj plážové sandále.

KOŽENÉ DÁMSKE SNEAKERSY – POHODLIE JE NA PRVOM MIESTE / MODEL 46099-79

3. Zakryté topánky k moru

Dámske plážové šľapky a plážové sandále, aj keď sú absolútnou nevyhnutnosťou pre dovolenkovú batožinu pri mori, nemusia stačiť. Okrem nich je dobré si k moru zobrať tiež pevné topánky. Pre milovníkov športového štýlu odporúčame kryté, módne a pohodlné dámske sneakersy a pánske alebo tenisky, ktoré sa osvedčia počas aktívneho výletu a v nepriaznivom počasí. V prípade žien dobre poslúžia pri návšteve okolitých miest aj klasické dámske baleríny. Nielen, že zaberajú málo miesta v kufri, ale umožňujú vám vytvárať aj elegantnejšie večerné štylizácie. Do letnej prímorskej atmosféry perfektne zapadnú aj espadrilky zakončené jutovým motúzom. Ako večerné topánky pre mužov odporúčame nadčasové nasúvacie pánske mokasíny.

Keď idete na dovolenku a plánujete, čo si vziať k moru, nezabudnite si do kufra zabaliť aspoň tri páry topánok. Plážové šľapky pre ženy a mužov, sandále na pláž a do mesta a ešte jeden uzavretý model na univerzálne použitie. Predstavujeme najpohodlnejšie a módne plážové topánky v ponuke Wojas. Pozrite si ich a vyberte si pre seba tie najlepšie!

Dámska pracovná obuv - aké modely by ste si mali zvoliť, aby bola pohodlná a elegantná?
Poprzedni
Dámska pracovná obuv - aké modely by ste si mali zvoliť, aby bola pohodlná a elegantná?
Topánky na svadbu - ako si vybrať pohodlné a elegantné topánky?
Następny
Topánky na svadbu - ako si vybrať pohodlné a elegantné topánky?