Wpisz i naciśnij enter

Karnevalová párty – ako si vybrať pohodlné lodičky, v ktorých pretancujete celú noc?

Karnevalová párty – ako si vybrať pohodlné lodičky, v ktorých pretancujete celú noc?

Karneval, ktorý trvá od Troch kráľov 6. januára až do utorka pred Popolcovou stredou, je tou najlepšou príležitosťou na nezabudnuteľné udalosti s Vašimi najbližšími. Maškarné plesy, tematické večierky a komorné domáce párty – bez ohľadu na okolnosti, všetky sprevádzajú radostné tance. Dokončujete karnevalovú štylizáciu? Neviete, ako si kúpiť pohodlné lodičky na široké chodidlo? Tu je niekoľko praktických rád a módnych inšpirácií!

Najpohodlnejšie topánky na podpätku – čo by ste mali zvážiť pri ich výbere?

Dámske vysoké podpätky sú topánky, ktoré nikdy nevyjdú z módy. Je dobré mať vo svojej zbierke niekoľko párov topánok, ktoré pridávajú centimetre a zvýraznia siluetu, a ktoré sú nepostrádateľným prvkom párty outfitov. Ako si vybrať tie najpohodlnejšie vysoké podpätky na karnevalovú zábavu? Pri kúpe pohodlných lodičiek na široké chodidlo, ako aj na niečo užšie alebo úplne normálneho tvaru, pamätajte na niekoľko dôležitých aspektov.

Výška

Typy dámskych lodičiek sa líšia typom podpätku. Ako zvoliť výšku podpätkov, aby ste sa mohli voľne pohybovať po tanečnom parkete? Ideálnou voľbou pre pohodlné lodičky pre široké chodidlo budú tie cca. 8-10 cm. Pri vyšších modeloch (od 10 cm) dbajte na to, aby boli vybavené platformou, ktorá odľahčí nohu. Okrem klasického tenkého opätku môžeme zvoliť nižšie lodičky (4-8 cm) s o niečo hrubším podpätkom typu stĺpik, ktoré nám zabezpečia zmyselný vzhľad a zároveň stabilnejší krok.

Vykonanie

Pri zvažovaní, ako si vybrať pohodlné dámske lodičky, nezabúdajme ani na materiály, z ktorých sú topánky na podpätkoch vyrobené. Vo svojej kolekcii sa oplatí mať ihličkové podpätky aj dámske lodičky z elastickej prírodnej kože, ktorá sa na rozdiel od tých z umelých hmôt dokonale prispôsobia tvaru nohy a neprospievajú nadmernému poteniu vedúcemu k odreninám. Pred odreninami často spôsobenými tuhými modelmi nás ochránia lodičky z mäkkej kože. Najpohodlnejšie topánky na podpätku sú vybavené špeciálnymi vankúšikmi v oblasti priehlavku - ich úlohou je absorbovať pohyby a predchádzať svalovému napätiu.

Veľkosť

Zabudnúť by sme nemali ani na dokonalé prispôsobenie veľkosti topánok. Príliš malé topánky spôsobujú tlak na citlivé oblasti chodidla a príliš veľké spôsobujú jeho pohyb v topánke, čo má v oboch prípadoch za následok nepohodlie a poškodenie kože. Rovnako dôležité je prispôsobiť vysoké podpätky tvaru chodidla. V ponuke Wojas okrem klasických modelov predstavujeme obuv rôznych veľkostí, vrátane pohodlných lodičiek pre široké chodidlo - vystrihnutých na bokoch, so zaoblenými špičkami a s nastaviteľnými prackami.

Štylizácie s topánkami na podpätkoch – ako si vybrať pohodlné lodičky ku karnevalovému outfitu?

Už vieme, ako si kúpiť dobré lodičky, v ktorých sa budeme cítiť pohodlne počas karnevalovej párty. Ale s čím nosiť najpohodlnejšie topánky na podpätku? Dámske lodičky vyzerajú najlepšie v spoločnosti šiat. Perfektnou voľbou na honosné plesy so živou hudbou sú pútavé maxi outfity vrátane šiat po zem s ľahkým spodným lemom a rozparkom na nohe. Krásne k nim budú pasovať univerzálne, čierne alebo trblietavé strieborné či zlaté lodičky na vysokom podpätku s remienkom okolo členku, ktorý navyše udrží nohu na správnom mieste. Fenomenálny vzhľad dodajú aj rozviate šaty v štýle princeznej, ku ktorým zvolíme klasické béžové lodičky - skvelé budú najmä tie velúrové.

Na karnevalovú párty v klube alebo párty s elegantným leitmotívom sa budú hodiť kokteilové šaty v mini alebo midi dĺžke. Pútavý vzhľad zabezpečíme výberom nadčasových kokteilových šiat, ktoré sa najlepšie hodia k čiernym alebo gaštanovým lodičkám. Zaujímavou voľbou ku krátkym kreáciám z jemného šifónu budú aj lodičky s ozdobami v podobe krištáľov, originálneho razenia, trblietavých akcentov či efektných zapínaní. Okrem šiat sú na karneval ako stvorené aj módne overaly, ktoré krásne doplnia pohodlné lodičky na široké chodidlo vo výraznom odtieni ružovej alebo červenej.

Recept na úspešnú tanečnú párty. Čo robiť, aby lodičky neodierali?

Nepohodlná obuv dokáže pokaziť aj tú najlepšiu karnevalovú párty. Aby ste tomu zabránili, stojí za to kúpiť špeciálne samolepiace gélové vložky, ktoré chránia chodidlo. Siahnuť môžeme aj po silikónových opätkoch, vďaka ktorým predídeme odreninám na zadnej časti chodidla. Na vložky a opätky by sme mali pamätať najmä vtedy, keď ideme na karnevalovú párty v nových, nikdy nenosených lodičkách.

O tom, čo robiť, aby nás lodičky neodierali je dobré pomyslieť s dostatočným predstihom. Vysnívané topánky na podpätkoch je možné vopred zjemniť špeciálnym prípravkom - penou alebo sprejom na roztiahnutie topánok.

Vysoké podpätky budú najlepším doplnkom každého karnevalového outfitu – ale aby sa na parkete ukázali počas šialenstva, stojí za to nájsť si čas na výber toho správneho modelu. Módne topánky na podpätku, zaisťujúce pohodlie na každom kroku, predstavujeme v ponuke Wojas. Pozrite si kožené topánky v širokej škále farieb a veľkostí, vrátane pohodlných lodičiek pre každé chodidlo - normálne, široké aj úzke!

Aký darček na Valentína pre miláčika? Prehľad kožených doplnkov značky Wojas
Poprzedni
Aký darček na Valentína pre miláčika? Prehľad kožených doplnkov značky Wojas
Veľký návrat zvonov! Pozrite si, aké topánky budú k zvonom vyzerať najlepšie?
Następny
Veľký návrat zvonov! Pozrite si, aké topánky budú k zvonom vyzerať najlepšie?