Wpisz i naciśnij enter

Mriežka Vichy. Ako si vybrať topánky pre najmódnejší vzor tejto sezóny?

Mriežka Vichy. Ako si vybrať topánky pre najmódnejší vzor tejto sezóny?

Mriežka Vichy, nazývaný tiež mriežkou gingham, piknikovou mriežkou alebo mriežkou z jedálne, je jedným z najobľúbenejších vzorov všetkých čias. Nie je to nič iné ako jemne skonštruovaná mriežka, pozostávajúca z dvoch kontrastných farieb. Čiernobiela mriežka je najobľúbenejšia, no vzor Vichy je dostupný aj v bielo-modrom, bielo-ružovom a bielo-červenom vykonaní. Ako štylizovať mriežkovaný print? Ako si vybrať topánky pre mriežku gingham? Poradíme!

Mriežka Vichy - najobľúbenejší dizajn z 50. rokov. 

Aký je príbeh za mriežkou Vichy? Jej vznik sa datuje do 17. storočia – vtedy bola prvýkrát privezená na Britské ostrovy zo vzdialených indonézskych kolónií (názov gingham pochádza z malajských britských kolónií). O sto rokov neskôr boli farbené látky prenesené do francúzskeho Vichy (tu dostala mriežka svoj názov), kde sa používala na výrobu letných odevov.

Odtiaľ sa mriežka dostala do Spojených štátov, kde bola prijatá s veľkým nadšením. Hitom 50. rokov boli rozšírené sukne s mriežkou Vichy, ktoré vášnivo nosili americké gazdinky. Najväčšou milovníčkou tohto vzoru však bola Brigitte Bardot, ktorá sa v ružovo-bielych šatách s týmto vzorom dokonca objavila aj na svojej svadbe.

Mriežka v móde - radostný print Vichy na jarné dni

Veľa osôb si mriežku Vichi spája s... obrusmi. No hoci sa to nezdá tento univerzálny vzor nie je vyhradený len pre kuchynské vybavenie - károvaný vzor je veľmi rozšírený na odevoch: od tričiek, cez šaty a nohavice až po plavky. Nie nadarmo kraľuje gingham mriežka na pultoch mnohých známych a obľúbených módnych značiek. Jednoznačne ide o jeden z najladnejších jarných trendov, po ktorom sa oplatí siahnuť pri tvorbe poloformálnych a ležérnych setov.

Vytvorte si štylizácie s oblečením s mriežkou Vichy – najmódnejším printom sezóny

Dvojfarebná mriežka gingham zdobí jarné šaty - midi s rozšíreným strihom a maxi s volánikmi. Nechýbajú ani dlhé, ležérne sukne. Kde inde sa môžeme stretnúť s módnou mriežkou Vichy? Vzor sa objavuje aj na látkových šortkách, overaloch a nohaviciach so širokými nohavicami, ako sú culotte alebo palazzo. Zaujímavou voľbou budú aj vzdušné kockované košele s krátkym rukávom a dokonca aj topy odhaľujúce brucho. Elegantné ženy sa môžu rozhodnúť pre ultra-ženské kárované obleky. V chladnejších dňoch môžeme experimentovať s pridaním kabáta s jemnou mriežkou.

Nadčasovú mriežku gingham možno nosiť rôznymi spôsobmi. K blúzke v jednej z dvoch farieb vzoru bude ladiť minisukňa alebo dlhé nohavice v bielo-ružovom károvanom vzore. Károvaný vzor skvele poslúži aj v štylizáciách typu total look, ktorý sa teší neutíchajúcej obľube už niekoľko dobrých sezón. Efektne bude vyzerať najmä v módnom obleku, rozbitom pridaním červených vysokých podpätkov. Obyčajné jednofarebné šaty ceruzkového strihu poslúžia ako doplnky ku károvanému kabátu v bielej a čiernej farbe.

Mriežka Vichy je mimoriadne elegantný vzor, ktorý ponúka takmer neobmedzené možnosti štylizácií. Dievčenský, pastelový print využijete v súpravách do práce, na vychádzky s priateľmi, na príležitostné večierky a romantické rande.

Mriežka Vichy. Ako si vybrať topánky pre najmódnejší vzor tejto sezóny?

K dievčenským balerínam či lordsom sa budú hodiť šaty s naberanými rukávmi a rozšírenými károvanými sukňami, pomocou ktorých vytvoríme jemné súpravy na rôzne príležitosti. K ležérnym mestským štylizáciám s mriežkou Vichy sa budú hodiť aj pohodlné tenisky alebo sneakersy bielej farby. Kárované nohavice - dámske štylizácie sa svojou účasťou budú skvele hodiť k béžovým loafersom. K mriežke budú pasovať aj dámske mokasíny na platforme , ktoré s ňou vytvoria módny retro outfit.

Elegantné štylizácie s mriežkou Vichy v hlavnej úlohe skvele doplnia aj klasické ihličky a dámske lodičky. Hitom tohtoročnej jari a prichádzajúceho leta budú modely s viazaním okolo členkov, ktoré zvýrazňujú čaro károvaného vzoru. Ako topánky na podpätku budú tiež skvelé najmódnejšie v tejto sezóne zapínané sandále na stĺpiku.

Retro šik - topánky Wojas s vami budú držať krok

Mriežka Vichy je absolútnou módnou nevyhnutnosťou na jar 2022. Najlepším doplnkom štylizácií s dvojfarebnou šachovnicou, ktorý ani rokmi nestráca na obľube, budú jarné a letné topánky dostupné v ponuke našej značky. Pozrite si ponuku obuvi Wojas!

Trendy 2022. Aké nové trendy v obuvi prinesie leto 2022?
Poprzedni
Trendy 2022. Aké nové trendy v obuvi prinesie leto 2022?
Tepláky - dámske a pánske športové štylizácie. Aké topánky k teplákom vybrať?
Następny
Tepláky - dámske a pánske športové štylizácie. Aké topánky k teplákom vybrať?