Wpisz i naciśnij enter

Oversize štýl v móde – ako sa v tomto štýle obliekať?

Oversize štýl v móde – ako sa v tomto štýle obliekať?

Oversize štýl žiari v módnom svete a v každodenných štylizáciách už ďalšiu sezónu. Má v sebe nedbalosť a nádych nonšalancie, no zároveň si odvážne zahráva s eleganciou. Sú v ňom viditeľné jasné vplyvy streetwear aj minimalizmu. Ako sa obliecť v jednom z najhorúcejších trendov roku 2023? Poradíme.

Oversize štýl – čím sa vyznačuje?

Oversize, štýl, ktorý pochádza z amerických ulíc. Práve tam vyjadrovali svoje názory grafity umelci, tanečníci a raperi nielen prostredníctvom umenia, ale aj prostredníctvom širokých sák, oversize džínsových búnd, ikonických mom jeans či voľných, silonových teplákov. Dnes sú prehliadkové móla a ulice opäť plné oversize oblečenia. Čo to znamená v kontexte módy? Oversize štýl je predovšetkým väčšia voľnosť, pohodlie, no takisto minimalistický štýl prepletený hravou formou.

Oversize štýl
Oversize – štýl

Oversize - čo to znamená?

V uliciach vládne oversize! Čo to znamená pre nás? Začnime tým, čo znamená oversize. Pozvánka do štylizácii čohokoľvek, čo vyzerá „nadrozmerné“. Oversize strih pochádza z anglického slova „oversized“, ktoré vzniklo spojením slov „over“ a „size“, ktoré znamenajú „nad“ a „rozmer“. Oversize štylizácie majú byť voľné, pohodlné a pôsobiť, ako keby sme si ich len požičali od staršej sestry.

Oversize – štýl

Oversize – štýl, ktorý si prehliadkové móla a ulice zamilovali

Oversize móda v roku 2023 zažíva skutočný boom svojej obľúbenosti. V štýle oversize nosíme spodný aj vrchný diel našich štylizácií. Objemné saká kombinujeme s vypasovanými džínsami a mum jeans dopĺňame priliehavými topmi. Čoraz odvážnejšie sa však hráme s módou a ulice sú plné oversize total lookov, v ktorých sa kombinujú objemné bomberky s širokými nohavicami. Celok je samozrejme doplnený spoľahlivými sneakersami, čo však neznamená, že v oversize štýle nie je miesto na mokasíny, čižmy alebo členkové čižmy! 

Oversize štýl – pre koho sú voľné štylizácie ako stvorené?

Vieme už, čo znamená štýl oversize, ale pre koho bol vytvorený? Spočiatku oversize móda chytila za srdce mladých ľudí, no teraz s ňou experimentuje takmer každý. V štýle oversize majú veľký význam šikovné kombinácie a ... otvorenosť! Máme pre Vás hŕstku inšpirácií, z ktorých môžete čerpať pri skladaní oversize štylizácií.

Oversize štýl
Oversize štýl

Oversize móda – preškálované sako

Ak chcete na vlastnej koži zistiť, čo znamená oversize, určite si kúpte voľné sako! Keď pôjdete do kancelárie, vezmite si k nemu pasujúce oblekové nohavice a dámske mokasíny. Odporúčame najmä model značky Wojas so širokým podpätkom, ktorý dodá všetkému výraz a elegantný nádych. Na večer vymeňte spodný diel za vypasované džínsy a pod sako si oblečte svoj obľúbený top. Zlaďte súpravu s lodičkami a klasickou čiernou kabelkou - nevšedná štylizácia je hotová!

Oversize štylizácie s košeľou v hlavnej úlohe

Košeľa, ktorá sa zdá byť o niekoľko rozmerov väčšia, je absolútnym oversize must have. Ak chcete vytvoriť ultra ženský vzhľad, zlaďte košeľu s minisukňou a dámskymi čižmami na podpätku. Celé to skvele doplní jemná kabelka na retiazke. Oversize košeľu môžete zostaviť aj s džínsami a skombinovať so športovou obuvou. Ak chcete získať ležérny vzhľad, dámske sneakersy budú perfektným doplnkom k štylizácii.

Oversize štýl
Oversize štýl

Oversize - štýl a šik v širokých nohaviciach

V oversize štýle nosíme aj spodnú časť šatníka! Nohavice s vysokým pásom a rozšírenými nohavicami sú absolútnym hitom tejto sezóny. Nohavice odporúčame kombinovať s vypasovaným rolákom alebo body. Ak máte chuť na trochu bláznovstva a zábavy s módou, potom zvoľte oversize nohavice a blúzku, ktorá jemne odhaľuje bruško. Takáto štylizácia sa perfektne hodí k sneakersom, no ak jej chcete dodať elegantnejší charakter, stavte na dámske mokasíny.

Oversize štýl

Oversize štýl – tuniky, šaty a svetre

Každodenné a večerné štylizácie sú pomaly ale iste dominované oversize štýlom. Čo to znamená pre nás? Že objemné tuniky, šaty a svetre budeme nosiť nielen na dennej báze, ale aj na špeciálne príležitosti. Šaty a tuniky môžeme kombinovať s čižmami nad kolená na vysokom podpätku. Vďaka tomu bude naša štylizácia ležérna, no zároveň ženská a veľmi zmyselná. Na druhej strane oversize svetre sa perfektne hodia k minisukniam a vysokým podpätkom. Kto sa však rád hrá s módou, odporúčame ich skombinovať s mom džínsami a sneakersami. Total oversize look je momentálne jedným z najhorúcejších módnych trendov!

Pamätajte, že oversize štýl má slúžiť predovšetkým Vám! Vyberajte si teda kombinácie, ktoré zodpovedajú Vašej estetike. Pre nás je oversize strih synonymom pohodlia a komfortu.

Štylizácie do kancelárie. Oblečte sa do práce módne a noblesne
Poprzedni
Štylizácie do kancelárie. Oblečte sa do práce módne a noblesne
Aké topánky vybrať k zeleným šatám?
Następny
Aké topánky vybrať k zeleným šatám?