Wpisz i naciśnij enter

Pohrajte sa s módou, kombinujte mokasíny a ponožky

ako skombinovať mokasíny s ponožkami

V nasledujúcom článku búrame mýtus, že mokasíny a ponožky nejdú dokopy! Nosiť ponožky s mokasínami je úplne prijateľné, aj keď to od nás vyžaduje trochu módneho citu. Nesprávne zladené prvky môžu pokaziť aj tie najstarostlivejšie pripravené štylizácie. Ako teda skombinovať mokasíny s ponožkami? Poradíme!

Ponožky do mokasín – hot or not?

Ak rozmýšľate, či sú mokasíny a ponožky prijateľnou kombináciou, je potrebné zvážiť niekoľko kľúčových faktorov. Prvým z nich je počasie. Mokasíny sú typom obuvi, po ktorej najčastejšie siahame v jarnej a letnej sezóne. Príjemné teploty znamenajú, že nepocítime nedostatok ponožiek v mokasínach. V chladnejších dňoch je tomu inak – v ich prípade je povolená kombinácia mokasínov a ponožiek . Druhou otázkou je náš osobný komfort – nie každý sa cíti dobre v topánkach s holou nohou. Ponožky do mokasín zabraňujú odieraniu. V prospech kombinovania ponožiek a mokasínov hovoria aj súčasné trendy – duo oboch prvkov je opäť v kurze!

ako skombinovať mokasíny s ponožkami

Aké ponožky pre dámske mokasíny budú najlepšie?

Mokasíny a ponožky sú kombináciou, ktorá môže vyzerať naozaj dobre. Ako nosiť ponožky do topánok , aby ste vyzerali módne? Tajomstvo spočíva v šikovnom spojení oboch prvkov. V prvom rade je rozhodujúca dĺžka ponožiek do mokasín. Najjednoduchšie pre štylizácie sú členkové ponožky - krátky strih znamená, že neprečnievajú cez zvršok topánky. Sú prakticky neviditeľné a zároveň poskytujú pohodlie. A čo s dlhými ponožkami do mokasín? Ich nosenie tiež nebude módnym faux-pas, pokiaľ budú farebne zladené so zvyškom outfitu. Je dobré, aby sa mokasíny a ponožky udržiavali v podobnom odtieni. Zaujímavý efekt možno dosiahnuť výberom vzorovaných ponožiek s mokasínami – dôležité však je, aby nedominovali zvyšku outfitu. Vyhnite sa aj veľmi hrubým ponožkám – oveľa lepšie budú tenšie modely.

čierne mokasíny a biele ponožky - dámsky styling

Dámske mokasíny s ponožkami – ako ich skombinovať do úspešných setov?

Nadčasové, cenené pre pohodlie a mimoriadne všestranné - mokasíny, no o nich hovoríme, sú najobľúbenejším typom obuvi v jarnej a letnej sezóne, ale nielen. Významné miesto v kategórii jesennej a zimnej obuvi zaujímajú aj dámske mokasíny s hrubšou podrážkou. Najmä v tejto dobe sa oplatí naučiť sa pravidlá kombinovania mokasínov a ponožiek do úspešných súprav. 

Dámske mokasíny a ponožky sú jedným z najsilnejších trendov. Nižšie uvádzame niekoľko módnych inšpirácií s využitím oboch prvkov šatníka. 

ružový štýl s čiernymi mokasínamiružový štýl s čiernymi mokasínami

Mokasíny a ponožky v súprave s minisukňou

Mokasíny a ponožky jednoducho milujú spoločnosť sukní, s ktorými vyzerajú nádherne v klimatickom, jesennom období. Zaujímavú štylizáciu s ich účasťou vytvoríme spojením klasickej čiernej mini, bieleho oversize svetra s hustou väzbou a čierneho kabátu po kolená s prehodenou kravatou. Do kompletu si zoberieme čierne kožené mokasíny so zvýšenou podrážkou, vďaka ktorej opticky predĺžime siluetu. Módny vzhľad na jeseň získate zladením súpravy s bielymi ponožkami siahajúcimi mierne nad členky.

Mokasíny s ponožkami v elegantnom outfite do práce

Kombinácia mokasíny a ponožky je jednoduchý spôsob, ako vytvoriť elegantnú a zároveň efektnú štylizáciu do kancelárie. Zaujímavý komplet môže vzniknúť spojením oblekových nohavíc s pukom v karamelovom odtieni a hnedých, kožených dámskych mokasín na masívnej podrážke. Štýlovú konzistenciu zachováme výberom ponožiek krémovej farby do mokasín. Na vrch si môžeme obliecť blúzku a sako v odtieňoch béžovej. 

béžový štýl s béžovými mokasínamibéžový styling s béžovými dámskymi mokasínami

Mokasíny a dlhé ponožky k šatám 

Móda je o neustálom experimentovaní – total look so šatami, mokasínami a ponožkami? Prečo nie! To bezpochyby jeden z najhorúcejších trendov na nadchádzajúce chladné mesiace. Náš návrh sú ceruzkové šaty po kolená z rebrovaného pleteného materiálu v krémovom odtieni v kombinácii so svetlohnedými mokasínami zo štiepaného velúru. Inšpirovaní outfitmi hviezd pop kultúry, môžeme sa pokúsiť zladiť štylizáciu podkolienok v odtieni odkazujúcom na zvyšok setu.

Ponožky a mokasíny v športovej verzii

Asi najkontroverznejší, no nepochybne pôsobivý návrh sme si nechali na koniec. Ide o športovú štylizáciu, v ktorej hlavnú úlohu hrajú ultra módne cyklistické nohavice - vypasované, čierne nohavice za kolená. Athleisure ducha zaujímavo rozbijú mokasíny z lícovej kože v čiernej farbe. Originálny set bude spestrený pridaním bielej košele, grafitového saka na gombíky a bielych ponožiek ladiacich s mokasínami.

voľný štýl s béžovými dámskymi mokasínami

Časy, keď sa nosenie ponožiek s mokasínami považovalo za módny prešľap, sú nenávratne preč. Najlepším dôkazom toho sú štylizácie najväčších trendsetterov, ktorí úspešne kombinujú oba na prvý pohľad nespojiteľné prvky šatníka. Široký výber dámskych mokasín, ktoré budú vyzerať zaujímavo s ponožkami, nájdete v ponuke Wojas.

Ako nosiť snehule? Štylizácie pre každú z nás
Poprzedni
Ako nosiť snehule? Štylizácie pre každú z nás
Ako sa obliecť na Vianočný večierok v práci? Dámske štylizácie spájajúce klasiku s trendmi
Następny
Ako sa obliecť na Vianočný večierok v práci? Dámske štylizácie spájajúce klasiku s trendmi