Wpisz i naciśnij enter

Topánky na vysokej podrážke. Neo-grunge je späť

Topánky na vysokej podrážke. Neo-grunge je späť

Grunge je späť - a to vo veľkom štýle! Inšpirované grungovou hudbou, mimoriadne obľúbenou v 90. rokoch minulého storočia, dnes opäť zaujme nonšalantným charakterom. Topánky na vysokých podrážkach sú neoddeliteľným prvkom úspešných štylizácií v duchu rebelského, osvieženého neo-grunge. Aké topánky s hrubou podrážkou doplnia zdanlivo nedbalé štylizácie? Ako s ich pomocou vytvoriť modernizované grunge outfity? Poradíme!

Nonšalantný štýl v modernej verzii - čo je to neo-grunge?

História grunge siaha do 90. rokov dvadsiateho storočia - vtedy sa v americkom Seattli narodil nový hudobný žáner. Jeho ikonou bol vedúci mládežníckej skupiny Nirvana Kurt Cobain, ktorý dodnes inšpiruje amatérov výrazného štýlu obliekania. V počiatočnej fáze bola móda na grunge pozorovaná najmä u mladých, rebelujúcich milovníkov hudby. Časom sa však štýl vyjadrujúci nezávislosť jednotlivca stal súčasťou každodennej módy a získal si sympatie aj ľudí s rôznymi názormi alebo hudobnými preferenciami. 

Neo-grunge nie je nič iné ako moderná, mierne osviežená verzia grunge, zbožňovaná v poslednom desaťročí minulého storočia, ktorá vládla nielen v hudbe, ale aj v móde. Rovnako ako predtým Vám dáva možnosť vyjadriť svoju nezávislosť a vzdor pôsobením dojmu nedbalého ale rovnako štýlového oblečenia. 

https://www.instagram.com/ola.kiepura/

Móda v štýle neo-grunge - štylizácie moderných rebelov

Neo-grunge, inšpirovaný rockovými zvukmi minulosti, opäť triumfuje. Grunge štýl v móde obzvlášť si obľubuje kožené a rifľové bundy, čierne a červené úzke nohavice, tričká s logom skupiny, oversize svetre, kárované flanelové košele a ťažké topánky na vysokých podrážkach. Typické je pre neho aj nosenie niekoľkých vrstiev oblečenia. Vítané sú aj akcenty vypožičané z rockového štýlu, napríklad odreniny, cvoky a reťaze. Musíte mať aj doplnky, ktoré zdôrazňujú nebanálny štýl - masívne prstene, veľké náušnice a ťažké prívesky perfektne dopĺňajú módne sady. Skvelé takisto fungujú rozmanité pokrývky hlavy, obzvlášť klobúky a šatky uviazané okolo krku. Vrcholom nonšalantných outfitov sú známe a obľúbené pohodlné tenisky, ikonické bojové čižmy a obzvlášť módne v dnešnej dobe masívne topánky na vysokých podrážkach. 

Čo odlišuje štýl neo-grunge? Základom je pohodlné, nenáročné oblečenie a doplnky, ktoré vyjadrujú odvahu a kreativitu. Nie je tu miesto pre klasické strihy a vzory a jednotlivé prvky originálnych štylizácií je možné ľubovoľne kombinovať - tak aby pôsobili na prvý pohľad efektom, že k sebe vôbec nepasujú. Rovnako ako v minulosti, aj dnes štýl grunge preferuje čiernu, odtiene šedej, tmavomodrú a bordovú.

https://www.instagram.com/ola.kiepura/

Masívne a expresívne - pre koho sú topánky na vysokých podrážkach?

V nasledujúcich mesiacoch budeme tvrdo stúpať po zemi - a to doslova, pretože v móde súčasne vládnu topánky na vysokej podrážke. Praktické, pohodlné a zároveň mimoriadne štýlové topánky na hrubej podrážke s výrazným behúňom pristanú každému! Nízkym osobám pridávajú niekoľko vzácnych centimetrov, a s postavou plus size dokonale vyrovnávajú proporcie tela. S filigránskou siluetou, aby sa predišlo efektu karikatúry, stojí za to kombinovať masívne topánky na vysokých podrážkach s voľným oblečením nadmernej veľkosti.

https://www.instagram.com/ola.kiepura/

Neo-grunge štylizácie s topánkami na vysokých podrážkach

Ako doladiť neo-grunge štylizácie, aby získali súčasný charakter bez efektu prekreslenia? Je to jednoduché - kombinácia klasických prvkov tohto štýlu s oblečením, ktoré je dnes v móde. Bodkou nad sú aj topánky na vysokých podrážkach - šnurovacie creepersy, mokasíny s retiazkou, loafers z lakovanej kože alebo dámske čižmy na klinovom podpätku. Prinášame niekoľko inšpirácií pre rebelské duše!

Štýl neo-grunge je vynikajúci na vytváranie každodenných štylizácií. Jeho základom môžu byť obzvlášť obľúbené džínsy - úzke džínsy alebo módny mom fit, kombinované s obyčajným topom alebo tričkom s potlačou a károvanou flanelovou košeľou, ktoré budú jedným z hitov tejto jesene. K tomu sú povinné topánky na vysokej podrážke. Večernou ponukou v štýle neo-grunge sú čierne svetrové midi šaty s prehodenou klasickou motorkárskou bundou. Čierne topánky s hrubou podrážkou na podpätku budú pre takúto sadu perfektné - pančuchové nohavice oblečené v rovnakej farbe vizuálne predĺžia a zoštíhlia nohy. 

Úspešný efekt dosiahneme aj tým, že si oblečieme čierne rúrky s odreninami na základné tričko a oversize sveter s gombíkmi. Celok perfektne dopĺňajú štýlové čižmy na hrubej podrážke a klobúk na hlave. V súlade s neo-grunge štýlom, tieto topánky na vysokých podrážkach tiež perfektne ladia s kockovanou mini sukňou, vypraným tričkom a rifľovou bundou. Nič Vám nebráni v tom, aby ste si vytvorili o niečo elegantnejší set do práce, inšpirovaný štýlom neo-grunge. Čierne košeľové šaty, sako a topánky na vysokých podrážkach sú jednoduchým receptom na módny kancelársky vzhľad.

Ceníte si pohodlie? Chcete vyjadriť svoju nezávislosť oblečením? Nostalgický neo-grunge štýl je pre Vás ako stvorený! Sety v duchu módnych rebelov teraz môžete vytvárať pomocou ponuky značky Wojas. Predstavujeme okrem iného dámske poltopánky, vrátane topánok na vysokých podrážkach, ktoré zapadajú do nonšalantnej grunge atmosféry. Vyberte si model pre seba!

Výnimočný darček pre neho. Prehľad praktických darčekov pre muža
Poprzedni
Výnimočný darček pre neho. Prehľad praktických darčekov pre muža
Farba nude – vyberte si túto jeseň monochromatické štylizácie!
Następny
Farba nude – vyberte si túto jeseň monochromatické štylizácie!