Wpisz i naciśnij enter

Trendy 2023. Pozrite sa, čo bude kraľovať v nasledujúcich sezónach!

Trendy 2023. Pozrite sa, čo bude kraľovať v nasledujúcich sezónach!

Trendy na rok 2023, tak ako po minulé roky, sa budú formovať dvoma spôsobmi. Inšpirácia k nám bude prichádzať z prehliadkových mól aj ulíc veľkých miest. Naďalej budeme ovplyvňovaní zmenami, ktoré sa v dôsledku pandémie udiali v našom prístupe k móde. Budeme sa rozhodovať vedome, ešte väčší dôraz budeme klásť na vyjadrenie prostredníctvom módy a oceníme aj trvácne a nadčasové trendy. V tomto článku sa zoznámime s tým, čo bude módne v roku 2023 a skontrolujeme, ako sa formujú trendy roku 2023.

Módne trendy 2023
Čo bude módne v roku 2023

Čo bude módne v roku 2023?

Móda roku 2023 bude čerpať z toho, čo bolo, ale ešte okázalejším spôsobom. Budeme sa odvolávať na klasické, neustále sa vracajúce trendy. Chýbať nebude ani pestrosť a nápaditosť, ako aj predefinovanie toho, čo je známe. Budeme prikladať čoraz väčší význam tomu, aby móda presahovala hranice a bola prístupná pre každého. Čo sa týka obuvi, zameriame sa na odolnosť a pohodlie, to však neznamená nudu a monotónnosť. Práve naopak, budeme čoraz odvážnejšie kombinovať trendy a siahať po odvážnejších riešeniach.

Módne trendy 2023 – nech trend trvá!

Móda bola vždy odrazom toho, ako sa v danom období formovalo vedomie spoločnosti. Po ťažkých a nečakaných skúsenostiach z posledných rokov prišiel čas na dlhodobú povahu módnych trendov. To znamená, že budeme pokračovať v tom, čo priniesli posledné roky. Móda 2023 bude teda ďalej: transparentnosť, spodná bielizeň navrchu, džínsovina, biele košele, cargo nohavice, kovbojské čižmy alebo masívne rokenrolové čižmy. Trendy na rok 2023 sa prikláňajú k vlastnej interpretácii existujúcich kombinácií namiesto vytvárania niečoho úplne nového.

Módne trendy 2023

Módne trendy 2023 - móda bez rozdielov

Ďalším trendom roku 2023 bude krok k ešte väčšej slobode a stieraniu hraníc. Budeme klásť väčší dôraz na to, aby móda bola inkluzívna a dostupná pre každého. Návrhári vyjdú v ústrety starším osobám a módne strihy sa nebudú obmedzovať len na štandardné veľkosti. Predpokladom je, že si každý, bez ohľadu na vek či veľkosť, môže užiť to, čo bude v roku 2023 módne.

Trendy 2023 - veľká sila výrazu

V roku 2023 sa budeme snažiť trendy udávať, nie ich nasledovať. Trendy módne trendy zostanú naším sprievodcom, no zásadný bude náš výklad. Lockdown nás naučil vytvárať spojenia podľa nášho vnútorného hlasu, nepreberať štýl, ktorý nám navrhli návrhári. Módne motorkárske bundy radi skombinujeme s jemnými lodičkami či dámskymi čižmami svzdušnými, saténovými šatami. Ulice budú tiež plné odvážnych a transparentných štylizácií, ktoré boli doteraz vyhradené pre červené koberce.

Trendy 2023

Trendy 2023 - vintage v novom vydaní

Ďalším trendom módy 2023 je samozrejme vintage. V posledných rokoch sa second hand prestal spájať s finančnými obmedzeniami a stal sa indikátorom kreativity. Lockdown nás naučil štylizovať sa na základe našich preferencií a priblížili sme sa k sebe a našim potrebám. Oblečenie z druhej ruky je skvelý spôsob, ako vyjadriť náš osobný štýl. Vintage neznamená preháňanie, ale skôr starostlivosť a

dôkladnosť vo výbere súčastí garderóby. Väčšiu pozornosť budeme venovať aj materiálu a spracovaniu topánok, čo zase znamená návrat ku koženej obuvi a zvýšenú dôveru v osvedčené značky.

Trendy 2023 – zostávame v klíme 2000 rokov

Rok 2023 je ďalším rokom, v ktorom zostávame pod silným vplyvom módy rokov 2000. Na jar 2023 zostávajú v móde štylizácie inšpirované popkultúrou začiatku 21. storočia. Móda 2000 rokov vďačí za svoj veľký návrat do veľkej miery sociálnym sieťam. Práve tam generácia Z objavuje kuriozity zo seriálov a hudby toho obdobia. Do priazne sa vrátili bokovky, ozdobné opasky a topánky s masívnou podrážkou v kombinácii s jemnými šatami. V uliciach nikoho neprekvapia flitrové blúzky a velúrové šaty, ktoré boli doteraz vyhradené na špeciálne príležitosti.

Módne trendy 2023

Trendy módy 2023 - minimalizmus

Skúsenosti z posledných rokov ešte viac zakorenili našu lásku ku klasike a minimalizmu. Budeme čerpať z nesmrteľných, opakujúcich sa trendov a spestrovať ich podľa našej vízie. Hoci trendy jar-leto 2023 budú plné farieb a fantazijných tvarov, béžová, sivá a hnedá nás budú sprevádzať počas celého roka. Vášeň pre klasiku bude veľmi viditeľná v trendoch obuvi, v ktorých ešte výraznejšie zdôraznia svoju prítomnosť dámske mokasíny, dámske členkové topánky a chelsea čižmy. Rok 2023 je predovšetkým časom slobody a voľnosti, preto budeme minimalistické akcenty spájať s odvážnejšími kombináciami.

Minimalistický štýl v móde - komu pasuje a o čom je?
Poprzedni
Minimalistický štýl v móde - komu pasuje a o čom je?
Aké topánky si zobrať s červenými šatami?
Następny
Aké topánky si zobrať s červenými šatami?