Wpisz i naciśnij enter

Vŕzgajúce topánky – ako sa s nimi vysporiadať?

Vŕzgajúce topánky – ako sa s nimi vysporiadať?

Mnoho hodín hľadania a početných pokusov konečne nájsť svoje vysnívané topánky. Bohužiaľ sa rýchlo ukáže, že naša dokonalá obuv vydáva nepríjemný zvuk. Vŕzganie v topánkach pri chôdzi je bežným problémom, ktorý Vás môže stretnúť aj pri najkvalitnejších topánkach. Prečo topánky vŕzgajú? Čo robiť, aby topánky nevŕzgali? Poradíme!

Vŕzgajúce topánky – častý problém s topánkami

Vŕzgajúce topánky – Nepríjemný zvuk, ktorý sa zhoršuje pri chôdzi, sa môže vyskytnúť pri akomkoľvek páre topánok. Na dizajne obuvi nezáleží - škrípať môžu ako dámske lodičky, tak aj pánske mokasíny, alebo športová obuv. Navyše to nie je ani problém charakteristický pre lacnú obuv – poriadna obuv môže tiež vydávať dráždivý zvuk. Niekedy začnú vŕzgať po chvíli a niekedy vydávajú zvuk už od nákupu.

Vŕzgajúce topánky nemusia nutne znamenať, že je naša dokonalá obuv je chybná. Zdanlivo triviálny problém však môže viesť k mnohým trápnym situáciám a pripraviť nás o uspokojenie z používania topánok.

Prečo obuv vydáva zvláštny zvuk? Možné príčiny vŕzgania topánok

Vŕzgajúce topánky po zakúpení môžu byť spojené s hornou vrstvou obuvi. Neupravený zvršok sa o seba trie a tým spôsobuje charakteristické vŕzganie. Ide o prirodzenú reakciu – ukazuje, že sa kože prispôsobuje nohe nositeľa topánok.

Jednou z možných príčin vŕzgania topánok je netesná podrážka a vlhkosť prenikajúca do topánok. Tento problém je citeľný najmä v lete – v dôsledku pohybov spotenej nohy začne stielka vydávať vŕzgajúce zvuky. Vŕzgajúce topánky sa môžu objaviť aj v daždivom počasí, keď topánky premoknú. V prípade už používaných topánok je vŕzgajúca podrážka v topánke dôsledkom nadmerného vysušovania topánok

Vŕzganie topánok často spôsobuje rozlepujúce sa vnútro obuvi. Vzduch, ktorý sa dostane do takto vytvorených medzier, je vytlačený tlakom chôdze. Táto situácia je sprevádzaná objavením sa charakteristického zvuku. V extrémnych prípadoch môže byť zdrojom vŕzgania topánok rozlepená podrážka, ktorá si vyžaduje reklamáciu obuvi.

Čo robiť, aby topánky nevŕzgali? Osvedčené spôsoby!

Zdroj nepríjemného zvuku možno nájsť ako vo zvršku, tak aj v podrážke. Teraz, keď už vieme, čo spôsobuje vŕzganie topánok, sa môžeme pokúsiť eliminovať nepríjemný zvuk domácimi spôsobmi.

Čerstvá, ešte mierne tuhá koža vydáva pri ohýbaní topánky vŕzgajúce zvuky. Ako sa zbaviť vŕzgania kožených topánok? V ich prípade odporúčame použiť mastný zmäkčujúci prípravok a následne piskľavú paru naimpregnovať. Vďaka tomu sa ochránime nielen pred dráždivými zvukmi, ale aj obuv pred škodlivými vplyvmi vonkajších vplyvov. Navyše, po vyzutí topánok sa oplatí vložiť do nich topánkové kopytá, aby koža zostala napnutá.

Vŕzgajúce topánky, ktoré premoknú, vyžadujú dôkladné vysušenie – pre tento účel môžeme použiť noviny vložené do topánok. V lete sa budú hodiť aj špeciálne prípravky, ktoré znižujú potenie nôh.

Vŕzgajúca podošva v topánke spôsobená oddelením vnútorných vložiek si vyžaduje pomoc odborníka. Skúsený obuvník nám pomocou vhodného náradia odstráni problém s obuvou.

Produkty na vŕzganie topánok, ktoré je možné zakúpiť v predajni Wojas

V predajni Wojas ponúkame okrem širokého sortimentu dámskej a pánskej obuvi aj prípravky na starostlivosť o obuv. Medzi nimi môžete nájsť olej Wojas Crazy Oil - prípravok preniká hlboko do kože, premasťuje ju, vyživuje, tonizuje a chráni pred nasiaknutím vodou a vysušením. 

Ďalším efektívnym spôsobom, ako sa zbaviť vŕzgajúcej podrážky , je tuk na topánky, ktoré zabraňuje premáčaniu a vysúšaniu kože v dôsledku kontaktu s vodou, blatom, soľou a snehom a zvyšuje elasticitu pokožky a jej odolnosť. Prípravok je určený na mastnú a lícovú kožu. Aquastop spray je zase prípravok, ktorý chráni kožu pred premoknutím vytvorením vodeodolného povlaku. Zároveň neblokuje odvádzanie vlhkosti smerom von, vďaka čomu môže noha voľne dýchať cez kožu topánok.

Aby sa Vám nohy toľko nepotili a topánky nevŕzgali, oplatí sa investovať aj do antiperspirantu na nohy. Medzi našimi doplnkami nájdete dezodorant v spreji s nano časticami striebra a oxidu kremičitého, ktorý dlhodobo chráni obuv pred nepríjemným zápachom a zabraňuje množeniu mikroorganizmov.

Pri kožených modeloch náchylných na vŕzganie sa oplatí investovať do prípravku na impregnáciu - tento prostriedok ochráni zvršok a zjemní a premastí kožu, aby pri chôdzi nevydávala čudné zvuky.

Našli ste v našom obchode svoj vysnívaný pár topánok? Odporúčame Vám zoznámiť sa s radom produktov na údržbu a starostlivosť o obuv, ktoré zaistia jej bezchybný vzhľad a pohodlie pri používaní bez vŕzgania!

Módne farby v kolekcii Wojas - letná prehliadka modelov
Poprzedni
Módne farby v kolekcii Wojas - letná prehliadka modelov
Dámske a pánske topánky na leto. Pozrite si širokú ponuku šľapiek a sandálov značky Wojas
Następny
Dámske a pánske topánky na leto. Pozrite si širokú ponuku šľapiek a sandálov značky Wojas