Wpisz i naciśnij enter

Elegancia vo verzii smart casual - pánske čižmy v zimných štylizáciách

Elegancia vo verzii smart casual - pánske čižmy v zimných štylizáciách

Zima je v plnom prúde – je najvyšší čas vybaviť sa vhodnou obuvou na toto ročné obdobie. Aké pánske zimné topánky splnia náročné poveternostné podmienky a zabezpečia nám bezchybný vzhľad? Praktické a elegantné čižmy končiace tesne nad členkom si s touto výzvou dokonale poradia. V nižšie uvedenom sprievodcovi predstavujeme najmódnejšie štylizácie pánskych čižiem Wojas!

Pánsky smart casual – kedy sa oplatí po neho siahnuť?

Predtým, než si ukážeme najzaujímavejšie štylizácie s pánskymi čižmami, vysvetlíme si, čo vlastne smart casual je. Pod týmto pojmom sa skrýva momentálne módny štýl odievania, ktorý harmonicky spája prvky oblečenia charakteristické pre pohodlný športový štýl s tými, ktoré sa používajú v rámci formálneho dress codu.

Poloformálne štylizácie s čižmami horlivo vyberajú pracovníci kancelárií ako aj muži, ktorí vyberajú odev na slávnostné stretnutia – krstiny, sväté prijímanie, no aj svadby. Ležérne, no vkusné súpravy sú ideálne aj na večerné vychádzky - budú ideálnou voľbou na rande alebo do divadla. Všade tam, kde nie je vyžadovaný prísny dress code, je ležérny pánsky štýl osvedčeným receptom na profesionálny a zároveň celkom slobodný imidž.

Smart casual na chladné dni – aké pánske zimné topánky zvoliť?

Šialené módne a maximálne pohodlné pánske smart casualové štylizácie si vyžadujú zladenie správnej obuvi. Takej, ktorá si poradí s nízkymi teplotami, nárazmi vetra či dažďom a snehom, a poskytne nám dokonalý vzhľad a pohodlie.

Aké pánske zimné topánky budú tou správnou voľbou do chladných dní? Naším typom sú pánske kožené čižmy, ktorými sa označuje široká skupina obuvi siahajúcej nad členky. Módne čižmy, medzi ktoré patrí aj chelsea, inšpirované jazdeckou obuvou, dokonale zapadajú do trendov pánskej módy. Medzi štýlovo rôznorodými modelmi vrátane oteplených si každý gentleman nájde tie svoje! Univerzálne štylizácie s čižmami nájdu množstvo využití v práci aj mimo nej.

Akú farbu zimných topánok by ste mali mať vo svojom šatníku? Skvelou voľbou bude samozrejme klasická čierna, ktorú ľahko využijeme pri zostavovaní pánskych smart casual štylizácií vo vydaniu total look. Dokonalá bude aj hnedá obuv, ktorá vyzerá najlepšie v zostavení s oblečením podobných odtieňov a v spoločnosti námorníckej modrej a šedej.

Štylizácie s čižmami – ako nosiť módnu a pohodlnú pánsku zimnú obuv?

Čižmy na zaväzovanie alebo nazúvanie sa hodia k ležérnejším džínsom, štýlovým chino nohaviciam a elegantnejším kostýmovým nohaviciam. Bez ohľadu na ich strih ostaňme pri modeloch s úzkymi nožičkami, pomocou ktorých zvýrazníme kožený zvršok obuvi. Pri výbere nohavíc so širšou nohavicou ich môžeme trochu zhrnúť, aby bol vidieť zaujímavý vzor ponožiek.

A čo nosiť s čižmami na vrchu? Pánske smart casual štylizácie skvele doplnia kabát. Náš typ je klasický námornícky, teda dvojradový kabát so širokou chlopňou po boky, ktorý spája eleganciu odevu s užitočnosťou ležérnejšej bundy. Rovnako dobrou voľbou by bol aj trochu elegantnejší diplomatický kabát, teda jednoduchý jedno alebo dvojradový kabát po kolená. Pod neho si môžeme zobrať rolák alebo košeľu so sakom.

Čo nosiť s topánkami? Hotová štylizácie s pánskymi čižmami Wojas

1. Do kancelárie

  • hnedé nubukové členkové čižmy
  • chinos v odtieňoch hnedej
  • tmavomodrá polokošeľa
  • sivý blejzer
  • karamelový kabát po stehná

2. Na večerná vychádzku

  • čierne členkové čižmy z lícovej kože
  • farebné ponožky
  • grafitové oblekové nohavice bez záhybov
  • tmavozelená košeľa
  • grafitový kabát so stojačikom

3. Verzia total look

  • čierne členkové čižmy chelsea
  • čierne úzke džínsy
  • čierny rolák
  • čierny kabát po kolená

Na čo si dať pozor pri vytváraní štylizácií s pánskymi čižmami?

Štylizácie s topánkami Chelsea a klasickými pánskymi členkovými topánkami, ktoré sa perfektne hodia do smart casualového prostredia, vyžadujú dodržiavanie niekoľkých základných pravidiel. Tie nás majú chrániť pred optickým skrátením postavy, ktorému sa vystavujeme nosením členkových čižiem.

Akú farbu zimnej obuvi zvoliť, aby sme nenarušili proporcie postavy? V tejto veci sa riaďme výberom topánok ladiacich s farbou nohavíc. Tento trik používame pri vytváraní štylizácií s hnedými čižmami , ako aj s čižmami čiernej farby. Vďaka tomu nám nevznikne viditeľné odrezanie nad zvrškom topánky.

Dbajme aj na dĺžku zimného kabáta – modely siahajúce pod líniu kolien dokážu v kombinácii s čižmami skrátiť postavu. Pre nízkych mužov budú optimálne odevy zakrývajúce zadok, ale končiace v strede stehna.

Je ťažké si predstaviť zimu bez štýlových čižiem. Táto mimoriadne praktická obuv je stelesnením elegantného a uvoľneného smart casual štýlu. V bohatej ponuke značky Wojas sú prezentované najmódnejšie modely pánskych členkových topánok - nazúvacie a na zips, čierne aj hnedé, z lícovej kože aj nubuku. Pozrite si ich!

Najmódnejšie kabelky tejto sezóny. Prehľad dámskych kabeliek značky Wojas
Poprzedni
Najmódnejšie kabelky tejto sezóny. Prehľad dámskych kabeliek značky Wojas
Aký darček na Valentína pre miláčika? Prehľad kožených doplnkov značky Wojas
Następny
Aký darček na Valentína pre miláčika? Prehľad kožených doplnkov značky Wojas