Wpisz i naciśnij enter

Móda v štýle rokov 2000 je späť. Ako sa obliecť v štýle Y2K?

Móda v štýle rokov 2000 je späť. Ako sa obliecť v štýle Y2K?

Móda v štýle rokov 2000 zažíva svoj veľký come back. Inšpirácie začiatkom 21. storočia môžeme čoraz zreteľnejšie vidieť u známych návrhárov, na červených kobercoch, ale aj v pouličnom a každodennom štýle. Štýl označovaný ako Y2K je modernou interpretáciou módy, ktorú si generácia tzv. Mileniáli možno pamätá z hudobných videí a televíznych seriálov z obdobia, kedy boli tínedžermi. Módu v štýle rokov 2000 však dnes vítame v menej gýčovitej a estetickejšej verzii.

„Y2K style” – čo to je?

You2K - táto skratka sa používa na označenie štýlu odkazujúceho na módu v rokoch 2000. Móda Y2K znova interpretuje trendy prenesené do každodenného života popkultúrou začiatku 21. storočia.

Ak hľadáme odpoveď na otázku: „Y2K čo to je?” musíme pochopiť, že tento štýl dnes vôbec nie je o slepom kopírovaní módy rokov 2000. Vtedy zaplavili trh dovtedy nedostupné možnosti, štýly a vzory a ľudia smädní po extravagancii ich využívali prehnane a bez hraníc. Dnes spájame inšpiráciu rokmi 2000 s rozvážnosťou, odkazmi na klasiku, ale aj väčšou hospodárnosťou vo forme prejavu. Už vieme, že móda má slúžiť nám, a nie naopak, sami udávame trendy a zameriavame sa na personalizovaný štýl.

Y2K style
Y2K style

Móda 2000 – najdôležitejšie inšpirácie

Roky 2000 priniesli v móde odklon od všetkého, čo je strnulé a predvídateľné. Hviezdy udávali úplne nové trendy, v ktorých teplákové súpravy či nohavice s nízkym pásom dobyli oficiálne gala a podujatia. Pre roky 2000 je móda zmesou popkultúry a rastúceho významu technológie, ktorá sa podpísala aj na trendoch. Krikľavé a výrazné farby sa miešajú s metalickými akcentmi a masívnymi topánkami. Pod heslom „dámska móda rokov 2000“ sa skrývali džínsy bokovky v kombinácii s krátkymi topmi, ale aj farebné doplnky (najlepšie so symbolom motýľa). Dámy vtedy sprevádzali bagetové kabelky, ktoré napriek malým rozmerom obsahovali všetko to najdôležitejšie: lesk na pery a vyklápací telefón. Vďaka postupujúcej globalizácii sa móda rokov 2000 v Poľsku výrazne nelíšila od trendov vytvorených na západe. Začiatok 21. storočia to je aj nárast významu poľských dizajnérov a popularizácia obchodných reťazcov u nás.

Móda 2000
Móda 2000

Móda 2000 rokov - ako z nej čerpať?

Roky 2000 sú pre nás pokladnicou inšpirácií. Vďaka dvom po sebe nasledujúcim dekádam 21. storočia môžeme z Y2K vyťažiť to najlepšie, pričom si zachováme slobodu a zdravý rozum. 

Móda 2000 rokov - expozícia a odvaha

Veľmi krátke topy a boky, doplnené spodnou bielizňou vyčnievajúcou z nohavíc, sú jedným z vlajkových štýlov 2000-tych rokov. Dnes však nemusíme vsádzať na takéto odvážne kombinácie. Krátky top v kombinácii so sukňou alebo nohavicami s vysokým pásom a oversize žaketom alebo džínsovou katanou je skvelým nápadom na štylizáciu inšpirovanú Y2K. Celok skvele doplnia dámske čižmy v kovbojskom štýle a už povestná kabelka bageta. V takomto vydaní sa budeme cítiť módne, a zároveň bezpečne a komfortne.

Móda 2000 rokov

Móda 2000 rokov - uvoľnenosť a minimalizmus

Vďaka odkazom na rok 2000 smerujú trendy roku 2023 k uvoľneniu a minimalizmu. Voľné nohavice namiesto rúrok, veľký návrat zvonov, ale aj kombinácia všadeprítomných džínsov s jednoduchými topmi sú prvky Y2K, ktoré zlepšia naše pohodlie. Týchto pár kusov oblečenia v kombinácii s doplnkami, akými sú dámske sandále na platforme, podlhovasté okuliare alebo veľké kruhové náušnice, nám dáva možnosť zostaviť množstvo štylizácií. No najdôležitejšie – bez potreby mať veľa oblečenia. To sa zase dokonale hodí k súčasným trendom mať menej vecí.

Móda 2000 rokov

Dámska móda 2000 rokov - decentné výrezy

Móda 2000 rokov je takisto poctou lákavým strihom a prvkom, ktoré krásne zdôrazňujú postavu. V súčasnosti sa tento trend vracia v pletených šatách a svetroch, ako aj v topoch. Decentné výrezy v oblasti ramien, výstrihu alebo bokov sú skvelým spôsobom, ako odhaliť časť tela pri zachovaní noblesy a komfortu.

Móda 2000 rokov - porušovanie pravidiel

Štýl Y2K nám dáva veľké príležitosti, pokiaľ ide o porušovanie zaužívaných konvencií. Preto je návrat módy 2000 rokov skvelou príležitosťou na kombinovanie farieb, textúr a materiálov. Známa a už obľúbená kombinácia masívnych čižiem v motorkárskom štýle so svetlými sukňami, hodvábnych šiat s teniskami či dokonca sandálov na platforme s ponožkami! Trendy inšpirované rokom 2000 sa vymykajú nálepkám a konvenciám, čo nám umožňuje robiť ešte viac. Štýl Y2K je preto skvelou príležitosťou čerpať z módy naplno a zároveň sledovať svoj vlastný, individuálny štýl.

Ako nosiť topánky na platforme a s čím ich kombinovať?
Poprzedni
Ako nosiť topánky na platforme a s čím ich kombinovať?
Minimalistický štýl v móde - komu pasuje a o čom je?
Następny
Minimalistický štýl v móde - komu pasuje a o čom je?