Wpisz i naciśnij enter

Prehľad najlepších dámskych topánok na zimné prechádzky po meste

Prehľad najlepších dámskych topánok na zimné prechádzky po meste

Zima, hoci vie byť mimoriadne krásna, je tiež veľmi nepredvídateľná. Preto je také dôležité doplniť si na nadchádzajúcu sezónu nielen módny, ale predovšetkým praktický šatník. Jeho kľúčovým prvkom sú zimné topánky, ktoré Vám poskytnú ochranu pred mrazom a vlhkosťou. Aké topánky si kúpiť na zimu, aby si poradili s vrtošivou aurou? Aké zimné topánky sa budú najlepšie hodiť k športovej bunde alebo elegantnému kabátu? Želáme príjemné čítanie!

Mráz, sneh a roztápajúci sa sneh v meste – aké topánky si kúpiť na zimu?

Zimné topánky sú pre mnohých ľudí najmenej príjemným nákupom roka. Nie nadarmo – obuv na túto sezónu nám musí poskytnúť pohodlie v premenlivom a náročnom počasí. Zimné počasie môže mať rôzne podoby. Niekedy nám prinesie dni s bielym chumáčom povaľujúcim sa na chodníkoch a inokedy je to dážď. Takéto podmienky sú pre našu obuv skutočnou výzvou. Postarať sa o kvalitnú zimnú obuv sa oplatí najmä vtedy, keď do práce, na univerzitu, na stretnutia s priateľmi či na nákupy dochádzame nie autom, ale verejnou dopravou. 

Ak cestujete každý deň niekoľko kilometrov pešo za rôznymi stretnutiami v meste, oplatí sa mať na nohách teplú, pohodlnú a odolnú obuv. Dokonalou voľbou bude zimná obuv, ktorá nás ochráni pred chladom aj vlhkom. Mali by sme pamätať aj na to, že zimné topánky, ktoré znesú drsné poveternostné podmienky, nie sú vhodné na celodenné nosenie v práci. Vo vykúrenej kancelárii sú lepšie čisté, baleríny, tenisky alebo lodičky na prezutie. 

Aké zimné topánky? Kritériá výberu 

Pri rozhodovaní o tom, ktorá obuv je vhodná na zimu, berte do úvahy skutočnosť, že bude vystavená intenzívnejšiemu používaniu ako modely nosené počas zvyšnej polovici roka. Aby sme si teda rozumne vybrali dobré dámske zimné topánky, pozrime sa na materiál, z ktorého sú vyrobené. Počas mrazivých dní sú najlepším riešením topánky z prírodnej kože, ktorá najviac odoláva meniacim sa teplotám a mechanickému poškodeniu. Oplatí sa dbať na to, aby nami vybrané zimné topánky boli vybavené pevnou, napríklad gumenou podrážkou, najlepšie s protišmykovým zúbkovaním. Hrubší spodok nás tiež lepšie izoluje od studených chodníkov mestských ulíc. 

Pri kúpe dámskych zimných topánok je nutné dokonale zladiť ich veľkosť s našimi chodidlami. Obuv na toto ročné obdobie by mala byť asi o pol čísla väčšia ako tá, ktorá sa nosí v lete alebo na jar. Vďaka tomu nám poskytne voľnosť pohybu aj s teplou, vlnenou ponožkou na nohe. O niečo väčšia obuv zaručí aj tepelný komfort – príliš tesná topánka umocní pocit chladu. Najväčší zrmzlíci by sa pri kúpe zimných topánok mali riadiť aj typom zateplenia. Zimné čižmy s kožušinou nás ochránia pred krutým pocitom chladu. 

Na čo sa ešte zamerať pri kúpe zimných topánok? Dôležité je aj to, aby sa naše vysnívané topánky dali ľahko impregnovať. V ponuke Wojas môžete nájsť rôzne prípravky, ktoré predĺžia trvácnosť dámskej obuvi, ochránia ju pred snehom, blatom či soľou. Nezabúdajme na pravidelné čistenie obuvi.

Praktické a zároveň módne – aké zimné topánky by ste mali mať v šatníku?

Obľúbené dámske zimné čižmy sú predovšetkým členkové čižmy a čižmy – obe majú svojich priaznivcov. Dámske členkové čižmy, ktorých názvom sú opisované topánky siahajúce nad členky, sú širokou škálou štýlovo odlišnej obuvi, ktorá je ideálna na zimné dni. Aké topánky vyzerajú najlepšie so zimnou bundou? Medzi modely dostupné v ponuke značky Wojas patria okrem iného štýlové bikery, ktoré vyzerajú skvele v rockových štylizáciách s koženými nohavicami a ramoneskou zateplenou kožušinou Zaväzované čižmy na platforme vyzerajú perfektne v duete s jesenným oversize svetrom, džínsovými rúrkami a páperovou bundou s kapucňou. 

Ako doplnok ku každodennému outfitu sa budú skvele hodiť aj dámske čižmy Chelsea z prírodnej kože. Nosme ich k smart casual kompletom s trochu formálnejšími chinos nohavicami alebo oblekovým nohaviciam a teplým rolákom a prešívaným kabátom po kolená navrchu. Zimné topánky vybavené masívnou podrážkou a stĺpikovým podpätkom sa perfektne hodia k hrubším pančuchám a pleteným šatám - modely elegantného strihu sa úspešne uplatnia v kancelárskych outfitoch.

Zaujímavou alternatívou k čižmám sú dámske čižmy - zimné čižmy siahajúce po kolená alebo nad kolená. Medzi nimi nájdeme v ponuke značky Wojas klasické čižmy ktoré vyzerajú najlepšie s priliehavými nohavicami, blúzkou s dlhým rukávom, rozopínaným kardigánom a kožúškom Dobrým nápadom na štylizáciu s čižmami je skombinovať ich so svetrovými šatami a plášťom viazaným v páse, typu baránok.

Zima sa nezadržateľne blíži. Toto je najlepší čas na nákup zimných topánok, pomocou ktorých vytvoríme vydarené, každodenné štylizácie na každú príležitosť. Kde nájsť dobré dámske zimné topánky? Teplé, pohodlné a zároveň veľmi praktické modely predstavuje bohatá ponuka značky Wojas. Odporúčame Vám objaviť naše propozície pre chladné a zasnežené dni!

Ako sa obliecť na Štedrý večer? Pozrite si naše propozície na elegantné vianočné štylizácie pre Dámy aj pre Pánov
Poprzedni
Ako sa obliecť na Štedrý večer? Pozrite si naše propozície na elegantné vianočné štylizácie pre Dámy aj pre Pánov
Ako sa obliecť na Silvestra? Nápady na módne outfity
Następny
Ako sa obliecť na Silvestra? Nápady na módne outfity