Wpisz i naciśnij enter

Štylizácie do kancelárie. Oblečte sa do práce módne a noblesne

Štylizácie do kancelárie. Oblečte sa do práce módne a noblesne

Štylizácie do kancelárie musia byť v súlade s dress code, ktorý platí v našej firme. Na pracoviskách, kde máme kontakt so zákazníkmi, je väčšinou potrebné obliekať sa oveľa formálnejšie. No v niektorých odvetviach zase môžeme pokojne staviť na štýl smart casual alebo aj casual. Aké pravidlá by ste mali dodržiavať pri výbere oblečenia do kancelárie a ako sa obliecť módne a zároveň noblesne?

Štylizácie pre prácu v kancelárii
Štylizácie pre prácu v kancelárii

Štylizácie pre prácu v kancelárii - na čo si dať pozor?

Pri výbere štylizácie pre prácu v kancelárii venujte pozornosť niekoľkým dôležitým aspektom. Prvým z nich bude samozrejme dress code platný v našej spoločnosti. V závislosti od charakteru práce a špecifík odvetvia môžeme rozlíšiť:

  • formálny štýl,
  • smart casual štýl.
  • casual štýl.

Ďalšou dôležitou otázkou bude naša funkcia akú vykonávame. Inak sa budeme obliekať, ak zastávame manažérsku funkciu, no inak, ak sa náš priamy kontakt obmedzí len na vzťahy s kolegami z kancelárie. Pri výbere štylizácie do práce musíme dbať aj na to, aby oblečenie zabezpečilo pohodlie nám aj našim spolupracovníkom. Je preto najlepšie voliť tlmené, harmonické outfity, ktoré nerozptyľujú okolie a zároveň ladia so všeobecne uznávanými pravidlami.

Okrem samotného oblečenia sú dôležité aj doplnky a obuv. Pri doplnkoch sa samozrejme počítajú naše osobné preferencie, ale aj minimalizmus a tónovanie. Pri výbere topánok pamätajte na to, aby ste si vybrali zakryté a pohodlné modely, ako aj jednotné textúry a tlmené farby.

Štylizácie pre prácu v kancelárii

Štylizácie do práce – formálny štýl

Štylizácie do práce v kancelárii vo formálnom vydaní najčastejšie využívajú ľudia, ktorí majú priamy kontakt s klientmi, ale aj ľudia na vyšších pozíciách. Základným prvkom tohto dress code pre ženy sú šaty: rovnako žaketové ako aj ceruzkové. Dôležité je, aby ich dĺžka bola „bezpečná“ a neobmedzovala nás v pohybe. Pre formálne štylizácie budú perfektné aj sukne ceruzkové (po kolená alebo do pol lýtok) v kombinácii s košeľami alebo blúzkami v tlmených farbách. 

Ak sa naše štylizácie pre prácu v kancelárii majú zachovať vo formálnej konvencii, bude skvelým nápadom kúpiť si dámsky oblek. Môžeme ho nosiť v celku alebo aj samostatne. Nohavice s pukom možno kombinovať s bielou blúzkou alebo košeľou a jednofarebné sako môže doplniť štylizáciu založenú na sukni. 

Čo sa týka obuvi, samozrejme najlepšie poslúžia krémové alebo čierne lodičky a ihličkové podpätky. Jesenné dámske štylizácie do práce, v ktorých je formálny štýl povinný, môžete doplniť koženými členkovými čižmami. Nezabúdajme ani na výber klasických modelov topánok, ktoré doplnia minimalistický štýl a vytvoria ucelený celok.

Štylizácie do práce – formálny štýl
Štylizácie do práce – formálny štýl

Štylizácie do kancelárie – smart casual

Dámske štylizácie do práce v štýle smart casual sú už roky veľmi obľúbené. Najdôležitejšie je, že Vám tento štýl umožňuje kombinovať komfort a pohodlie s klasikou a minimalizmom. V tomto vydaní sa určite budeme cítiť plne profesionálne a zároveň v slobodne. Aj tu sa, podobne ako v prípade formálneho štýlu, môžeme spoľahnúť na šaty a sukne s bezpečnou dĺžkou. Čo sa týka ich strihu máme však oveľa väčšiu voľnosť – pokojne si môžeme zvoliť rozšírenú sukňu alebo šaty s nafúknutými rukávmi. V štýle smart casual môžeme cigaretové nohavice skombinovať aj s elegantnou bavlnenou blúzkou alebo obyčajným bavlneným tričkom a celok doplniť sakom. V prípade obuvi budú skvelým riešením dámske mokasíny alebo členkové čižmy a lodičky . Tu, rovnako ako vo formálnom štýle, sa zamerajme na tlmené farby a jednotné textúry.

Voľné štylizácie do práce – casual štýl

Casual štýl je o krok ďalej k slobode. Voľnú štylizáciu do práce v štýle casual môžeme založiť na džínsoch a sneakersoch v spojení s blúzkou alebo tričkom. Na vrch môžeme prihodiť kardigán alebo oversize sako. Ako pohodlný doplnok k casualových štylizácií poslúžia aj baleríny alebo čižmy. 

Casualový štýl sa často vyskytuje v kreatívnom priemysle, kde sloboda a pohodlie majú prednosť pred formálnou eleganciou. Ak hľadáte inšpiráciu na skvelé štylizácie do práce, nebojte sa využiť to, čo nosíte každý deň: svetrové šaty, mom jeans v kombinácii s basic blúzkami a členkovými čižmami sú ozaj dobrý nápad. Nezabúdajte však, že „uvoľnené“ štylizácie do práce by nemali byť krikľavé a príliš odvážne. Práca v kancelárii je o tímovej integrácii a pocite spolupatričnosti, preto si vyberajte bezpečné a komfortné riešenia.

Voľné štylizácie do práce – casual štýl
Voľné štylizácie do práce – casual štýl

Štylizácie do práce v kancelárii – na čo ešte nezabudnúť?

Nezabúdajte, že módne štylizácie do kancelárie by mali spĺňať predpisy, ktoré platia vo Vašej firme. Ak teda v práci ešte len začínate, inšpirujte sa kreáciami, na ktoré sa spoliehajú ostatní zamestnanci. Myslite tiež na to, že stretnutia s klientmi sa spravidla riadia inými pravidlami ako každodenný kancelársky život, najmä ak je založený na casual štýle. Ak teda rozmýšľate, ako sa obliecť na pracovné stretnutie, vždy je lepšie siahnuť po elegancii. Bezpečnou voľbou budú dámske lordsy v čiernej alebo hnedej farbe a cigarky v kombinácii s bielou alebo modrou košeľou.

Štylizácie do práce v kancelárii

Nezabúdajme, že v obchodných štylizáciách je dôležitá aj kvalita materiálov, z ktorých sú naše odevy a topánky vyrobené. Zamerajme sa teda na bavlnené a saténové košele, nebojme sa ľanu a pri výbere obuvi dbajte najmä na kvalitu spracovania. 

Módne topánky na jar 2023 – čo budeme nosiť túto sezónu?
Poprzedni
Módne topánky na jar 2023 – čo budeme nosiť túto sezónu?
Oversize štýl v móde – ako sa v tomto štýle obliekať?
Następny
Oversize štýl v móde – ako sa v tomto štýle obliekať?