Wpisz i naciśnij enter

Ako sa obliecť na obchodné stretnutie? Pozrite si propozície štylizácií

žena v bielej košeli a svetlomodrých nohaviciach

Pánska a dámska formálna móda má svoje pravidlá. Pracovník idúci na obchodné stretnutie by mal predovšetkým klásť dôraz na svoju profesionalitu a vzbudzovať u obchodného partnera dôveru. Čo si obliecť na obchodné stretnutie? Akým chybám sa treba vyhnúť? Pokúsime sa rozptýliť všetky pochybnosti o tom, ako sa obliecť na obchodné stretnutie. Predstavujeme aj hotové sety pre neho a pre ňu.

Štylizácie na obchodné stretnutie – aké pravidlá dodržiavať?

Získanie dôležitého kontraktu, významného partnera alebo vyjednávanie s kľúčovými partnermi – to neoddeliteľná súčasť Vašej práce? Neviete, ako sa obliecť na obchodné stretnutie, aby ste sa adekvátne prezentovali? Máme pre Vás odpoveď - vydarenými štylizáciami na pracovné stretnutie sú predovšetkým klasické a nadčasové sety, ktoré zdôrazňujú našu profesionalitu.

V prípade formálnych obchodných stretnutí by mal byť dress code sofistikovanejší ako ten, ktorý nosíme každý deň do práce. Štylizácia na obchodné stretnutia zapadá do štýlu označovaného ako business formal. Takzvaný biznis odev sa vyznačuje eleganciou, jednoduchosťou a použitím tlmených farieb – nemal by odvádzať pozornosť príjemcu od obsahu stretnutia, čo je najdôležitejšie. Dôležitá je aj vysoká kvalita tkanín a obuvi.

Čoho sa vyvarovať pri tvorbe štylizácií na obchodné stretnutia?

Obchodné stretnutia sú podujatia, pri ktorých nám obzvlášť záleží na bezchybnej prezentácii. Ako nerobiť chyby v obchodnom dress code? Predovšetkým sa vyhnite odevom s príliš slobodným charakterom. Dámy by sa mali vyhýbať krátkym sukniam a šatám, ako aj košeliam s hlbokým výstrihom ako aj košieľkam na ramienkach alebo s odkrytým chrbtom. 

Páni by sa zase mali vyvarovať noseniu príliš elegantných čiernych oblekov vyhradených na večerné podujatia. Na druhej strane pánska košeľa musí mať dlhé rukávy. Pri štylizácii na pracovné stretnutie voľte vždy uzavreté topánky, a to aj v lete. 

Ako sa obliecť na obchodné stretnutie? Štylizácie pre pánov

Štylizácia na obchodné stretnutie je takmer rovnako dôležitá ako vecná príprava na tzv. rozhovory na štíte. Čo si obliecť na obchodné stretnutie, aby ste dosiahli želaný efekt? Muži vo formálnych štylizáciách by si mali zvoliť dobre ušitý oblek – to je absolútna klasika, ktorá bude v obchodnom prostredí vždy fungovať. Aký oblek však bude najlepší? Perfektnou ponukou budú modely v odtieňoch béžovej, šedej a námorníckej modrej v kombinácii s bielou alebo svetlomodrou košeľou. Ako sa obliecť na obchodné stretnutie? Navrhujeme šedý kockovaný oblek a blankytnú košeľu. Béžové alebo sivé chinos nohavice a športové saká z ľanu alebo bavlny dobre poslúžia ako štylizácie na menej formálne obchodné stretnutia. Vybrať si môžete aj kockovaný model. 

Štylizácie na obchodné stretnutie – aké topánky ich najlepšie doplnia? Dôležitým prvkom outfitu sú elegantné pánske topánky - oxfordské modely alebo o niečo menej formálne derby, v čiernej alebo hnedej farbe a nevyhnutne z prírodnej kože. Smart casual outfit s chinos nohavicami doplnia štýlové pánske mokasíny - napríklad typu tassel loafers (s ozdobným strapcom) so štíhlou špičkou.

Ako sa obliecť na obchodné stretnutie? Štylizácie pre dámy

Čo si obliecť na obchodné stretnutie ako žena? Vždy je dobré obliecť si kokteilové šaty, ktoré nikdy nevyjdú z módy a sú vhodné takmer na každú príležitosť. Vhodné budú aj iné outfity klasických strihov – napríklad v tvare písmena „A“ alebo ceruzky – v tlmených odtieňoch ako béžová, sivá, tmavomodrá či tmavozelená. Elegantné hladké dámske lodičky - čierne alebo krémové - budú tou najlepšou bodkou za obchodným outfitom.

Ideálnou voľbou bude aj dámsky oblek - vypasované sako a chinos či cigaretové nohavice sú jednoduchým spôsobom, ako si vybudovať profesionálny prvý dojem. Takýto charakteristický spoločenský odev sa najlepšie kombinuje s obyčajnou bielou košeľou zastrčenou do nohavíc. Zistite, ako sa obliecť na garden párty - dámsky oblek je neobyčajne praktickým prvkom šatníka, ktorý môžete využiť aj na stretnutie pod holým nebom.

K celku sa budú najlepšie hodiť klasické čierne topánky na vysokom podpätku z lícovej kože alebo komfortné dámske baleríny v béžovej farbe - hladké alebo s pútavou mašľou. Zaujímavé štylizácie na obchodné stretnutie vytvoríme aj kombináciou károvaných cigariek s tenkým opaskom a blúzky s golierom alebo ľahko nadýchaným štýlom na ramenách. Ak skladáte štylizáciu na obchodné stretnutie, nemusíte sa obmedzovať len na ikonickú čiernu – vybrať si môžete aj bielu, béžovú, tmavomodrú či bordovú. 

Dotvárate štylizácie na obchodné stretnutia? Vo Vašom šatníku nesmie chýbať elegantná obuv značky Wojas! Pozrite si našu ponuku dámskej a pánskej koženej obuvi. 

Aké topánky si vybrať k boho šatám?
Poprzedni
Aké topánky si vybrať k boho šatám?
Pohodlné lodičky na vysokom podpätku – aké si vybrať a na čo si dať pred kúpou pozor?
Następny
Pohodlné lodičky na vysokom podpätku – aké si vybrať a na čo si dať pred kúpou pozor?