Wpisz i naciśnij enter

Topánky ku kabátu – vytvorte si módny dámsky a pánsky outfit

Topánky ku kabátu – vytvorte si módny dámsky a pánsky outfit

Kabát je prvkom šatníka, o ktorý je už dlhé roky neobvyklý záujem a jeho popularita obzvlášť v jesennom a zimnom období neslabne. Aj keď sa trendy týkajúce sa strihov či farieb tohto vrchného oblečenia každým rokom menia, len ťažko si bez neho predstaviť štylizácie do chladnejších dní. Perfektným doplnkom zostavy budú šikovne vybrané topánky. Ako vybrať topánky ku kabátu? Aké topánky k dámskemu kabátu a aké k pánskemu budú najlepšie? Ponúkame niekoľko trendových inšpirácií na najbližšie mesiace!

Topánky ku kabátu – čo treba zvážiť pri ich výbere?

Ak chcete vedieť, aké topánky sú tou najlepšou voľbou k Vášmu kabátu, je dobré sa najskôr dozvedieť niečo viac o tomto jesenno-zimnom odeve. To, s akou obuvou sa výnimočne dobre komponuje záleží predovšetkým od strihu kabátu. V tejto kategórii odevov rozoznávame klasické trenčkoty, teda plášte kedysi nosené vojakmi, spravidla dvojradové, siahajúce po kolená. Tento strih sa vyznačuje náramenníkmi na ramenách, prackami a opaskom v páse. 

Okrem trenčkotov, nosených najmä v prechodnom období, patrí do kategórie kabátov aj duffle coat, ktorý bol navrhnutý s ohľadom na armádu. Vyznačuje sa krátkou dĺžkou po kolená a je vyrobený z hrubej, zvyčajne vlnenej látky. Poloformálny kabát je vybavený zapínaním v podobe kolíčkov s pútkami, našitými vreckami a kapucňou - našitou alebo pripevnenou na gombíky. 

Ďalším pozoruhodným kabátom je pea coat, ktorý spája vlastnosti kabáta a saka. Tento krátky strih sa vyznačuje gombíkmi uloženými v dvoch radoch. Nechýba ani klasický kabát - najelegantnejší strih kabáta, ktorý spoznáte podľa dlhých a úzkych chlopní a dĺžky po kolená. Má jeden alebo dva rady gombíkov. 

Ako topánky ku kabátu? Všeobecné pravidlá pre výber obuvi pre vrchné oblečenie

Už vieme, že kabáty (vyššie sú uvedené len niektoré zo štýlov) sú mimoriadne širokou kategóriou oblečenia. Našťastie existuje niekoľko univerzálnych pravidiel, ktoré treba mať na pamäti pri zvažovaní, aké topánky ku kabátu sa oplatí obuť. 

Najdôležitejšia je dĺžka kabáta – k modelom siahajúcim pod kolená sa budú hodiť nízke topánky. Ku kabátu nad kolená môžeme obuť topánky s ľubovoľnou výškou zvršku - či už členkové topánky alebo dlhé čižmy, ktoré budú chrániť nohu pred chladom. Farba topánok môže, no nemusí byť totožná s farbou kabátu. Dobre bude vyzerať, ak skombinujete dva rôzne odtiene vybranej farby. V jesenno-zimnej sezóne sa oplatí zvoliť univerzálne a praktické farby – čierne, hnedé a béžové, ktoré vyzerajú dobre s väčšinou kabátov. Farba topánok môže odkazovať aj na doplnky - šál, čiapka, rukavice alebo kabelka kontrastujúc s kabátom. 

Nižšie uvádzame dámske a pánske outfity s kabátom a topánkami, ktoré dokonale ladia s trendmi jeseň-zima 2022-2023.

Aké topánky k dámskemu kabátu? Odporúčané modely

Dámsky trenčkot je výbornou voľbou pre teplé jesenné dni - perfektne bude vyzerať s topánkami na vysokom opätku. Ak počasie dovolí, môžeme zvoliť kombináciu tmavohnedého kabáta a mokasín na masívnej podrážke. Obzvlášť vhodné pre kabát budú topánky v odtieňoch svetlohnedej alebo béžovej, nevyhnutne vyrobené z lícovej kože alebo velúrovej štiepenky. Ležérny duffle coat bude vyzerať skvele s plochými topánkami s vyšším zvrškom - aké topánky zvoliť k čiernemu dámskemu kabátu? Dokonalé sú čierne šnurovacie bikery alebo dámske čižmy na traktore. A aké topánky k dámskemu kabátu v štýle pea coat? Kabát námorníckeho pôvodu v kaki alebo tmavomodrej farbe sa hodí takmer ku každému druhu obuvi – odporúčame najmä béžové chelsea čižmy v mestskom štýle s gumičkou a ploché dámske členkové topánky na zips. Pre grafitový alebo krémový klasický kabát budú najlepšie čierne členkové topánky na stĺpiku alebo elegantné velúrové topánky na vysokom podpätku. 

Aké topánky k pánskemu kabátu? Propozície značky Wojas

Klasický čierny pánsky trenčkot sa bude hodiť k elegantným čiernym alebo hnedým šnurovacím pánskym členkovým topánkam. Ležérny duffle coat, napríklad tmavosivý, plus hnedé chelsea boots pánske z nubukovej alebo lícovej kože alebo čierne motorkárske bikery s prackou sú propozíciou na každodenné vychádzky. Aké topánky k kabátu typu pea coat? Športové kožené sneakersy s mierne zvýšeným zvrškom budú perfektne ladiť s grafitovým alebo svetlohnedým modelom. Outfit skvele prelomí tmavo modré poltopánky s hnedými vsadkami. Tmavozelený klasický kabát bude pôsobiť efektne doplnený elegantnými hnedými pánskymi členkovými topánkami s elastickou gumou. 

Kabát pre mužov a ženy je neoddeliteľnou súčasťou jesenného a zimného šatníka. Štylizácie s jeho účasťou úžasne doplnia starostlivo vypracované kožené topánky dostupné v ponuke Wojas. Pozývame Vás na prehliadku našich módnych propozícií!

Aké pánske zimné topánky vybrať? Pozrite si najzaujímavejšie modely na zimu
Poprzedni
Aké pánske zimné topánky vybrať? Pozrite si najzaujímavejšie modely na zimu
Šaty a čižmy – vytvorte nadčasový look!
Następny
Šaty a čižmy – vytvorte nadčasový look!