Wpisz i naciśnij enter

Veľký návrat zvonov! Pozrite si, aké topánky budú k zvonom vyzerať najlepšie?

Veľký návrat zvonov! Pozrite si, aké topánky budú k zvonom vyzerať najlepšie?

Móda hippisovských zvonov, teda nohavíc s nohavicami rozširujúcimi sa smerom nadol, je späť! Propagované pred niekoľkými desiatkami rokov a opäť nosené na konci minulého storočia na chvíľu upadli do zabudnutia, aby sa opäť pripomenuli. Ako nosiť zvony? Aké topánky vybrať k zvonom? Poradíme, ako skrotiť tento jeden z najhorúcejších módnych trendov!

História zvonov - nohavíc, ktoré nosili hippies

Móda nohavíc s rozšírenými nohavicami siaha až do začiatku 19. storočia. Vtedy ich prvýkrát začali nosiť vojaci amerického a britského námorníctva. Nohavice tohto voľného strihu však mali ďaleko ku klasickým zvonom (ang. bell-bottoms), ktoré vznikli na prelome 60. a 70. rokov na vlne hnutia hippies.

Kvetinové deti - ženy aj muži, siahali po týchto originálnych nohaviciach, najčastejšie z menčestru, rifľoviny alebo úpletu. Kvetinové potlače a psychedelické vzory im dodali mimoriadny charakter. Široké nohavice po rokoch obľúbenosti na chvíľu ustúpili obtiahnutým koženým modelom inšpirovaným rockovou hudbou. Zvony boli znova na vrchole v 90. rokoch - tentoraz im však dominovala ich dámska verzia s veľmi nízkym pásom, takzvané bokovky.

Nohavice s širokými nohavicami – pre čo ich milujeme?

Móda sa vracia – nie je tomu inak ani so zvonmi, ktoré zažívajú svoje časy slávy i zabudnutia. V poslednej dobe sa opäť objavujú na mólach dizajnérov a sú dostupné na pultoch obchodov. Modely vo vynovenej verzii sú jedným z najhorúcejších trendov. Niet sa čo čudovať! Obrovská štýlová rozmanitosť zvonov nám uľahčuje zostavovanie módnych setov, ktoré vyjadrujú náš módny vkus. Okrem toho majú zvony nepopierateľné čaro, ktoré vždy priťahovalo pozornosť fashionistov.

Nohavice zvony - komu sú odporúčané?

Zvony, ktoré sa vracajú do obľuby, sú nohavice, ktoré hoci sa to nezdá, dokonale sedia k väčšine siluet. S úspechom ich využijú hlavne štíhli a vysokí ľudia, ktorí pomocou zvonov postavu ešte viac zoštíhlia a predĺžia. No u ľudí, ktorí nosia o niečo väčšie veľkosti, zase väčšie nohavice efektívne zamaskujú masívnejšie lýtka a zvýšený pás odvedie pozornosť od stehien a bokov. Zvony sú dobrou voľbou aj pre ženy so širokými ramenami – v ich prípade nohavice tohto strihu dokonale vyrovnajú proporcie.

Módna nostalgia. Ako nosiť ikonické zvony?

Džínsové zvony využijete v každodenných štylizáciách s jednoduchým tričkom a mikinou prehodenou navrchu. Ikonické menčestrové zvony vyzerajú efektne aj v jesennej a zimnej verzii v spoločnosti rolákov a trenčkotu. Zaujímavo vyzerajú aj v kombinácii s kabátom v županovom strihu alebo kožušinovou vestou.

V lete budú so vzdušnými zvonmi vyzerať krásne prázdninové hippie blúzky s naberanými rukávmi alebo ozdobnými volánmi. Nič vám nebráni použiť oblekové zvony aj v elegantných štylizáciách. V kombinácii s klasickou bielou košeľou a vypasovaným sakom budú perfektnou voľbou na firemný banket alebo slávnostnú večeru.

Aké topánky budú k zvonom najlepšie?

Predĺžená, smerom nadol sa rozširujúca nohavica zvonov môže skrátiť postavu. Aké topánky do zvonov zladiť, aby ste sa tomu vyhli? Jednoznačnou voľbou sú nesmrteľné vysoké podpätky – ak ich vyberiete ako topánky do z zvonov zvoľte si modely so špicatou špičkou. Modely so zaoblenou špičkou zbytočne zmenšia chodidlo schované pod zvonmi. 

Úspešný efekt dosiahneme aj tým, že si obujeme topánky do zvonov na stĺpiku - klasické lodičky, ktoré opticky predĺžia postavu, budú zaujímavo vyzerať v kancelárskych aj večerných štylizáciách. Pre letné štylizácie sa ako topánky do zvonov skvele hodia sandále na klinovom podpätku, ktoré dokonale zdôraznia široký strih nohavíc.

Ako topánky do zvonov sa výborne hodia aj kožené poltopánky dámske s priliehavým zvrškom a kovbojské čižmy s úzkym podpätkom. V chladnejších mesiacoch budú perfektnou voľbou dámske oteplené čižmy typu biker – najmä tie na platforme, v ktorých budeme vyzerať naozaj fenomenálne. V jesennej a zimnej sezóne môžeme zvoliť dámske čižmy na stĺpiku alebo ihličkovom podpätku – povinne schované pod nohavicou.

Už vieme, aké topánky sa hodia do zvonov. Ktoré modely sú teda zakázané? V skutočnosti len topánky s úplne plochou podrážkou nie sú vhodné k nohaviciam s nohavicou, ktorá sa rozširuje smerom nadol. Dlhá a široká nohavica totiž postavu „zaťažuje“ – vysoké topánky do zvonov ju „vytiahnu“ a dodajú jej ľahkosť. Výnimkou sú street-style tenisky a sneakersy nosené ako topánky do rifľových zvonov, ktoré si môžu dovoliť vysokí a štíhli ľudia.
Zvony sú späť vo veľkom štýle! Nohavice, odvodené z kultúry hippies, potešia množstvom vzorov a farieb. Najmódnejšie topánky do zvonov vrátane vysokých podpätkov, členkových topánok a čižiem, ktoré budú vyzerať skvele v spoločnosti nohavíc s rozšírenou nohavicou v spodnej časti, sú prezentované v ponuke Wojas. Pozrite si našu ponuku!

Karnevalová párty – ako si vybrať pohodlné lodičky, v ktorých pretancujete celú noc?
Poprzedni
Karnevalová párty – ako si vybrať pohodlné lodičky, v ktorých pretancujete celú noc?
Darček ku Dňu žien. Nápady na elegantný darček od značky Wojas
Następny
Darček ku Dňu žien. Nápady na elegantný darček od značky Wojas