Wpisz i naciśnij enter

Aké topánky sa hodia k ponožkám nad kolená? Spoznajte naše propozície.

Aké topánky sa hodia k ponožkám nad kolená? Spoznajte naše propozície.

V posledných sezónach sa ponožky nad kolená stali silným trendom v štylizáciách na chladnejšie dni. Pri skladaní outfitov s ich účasťou stojí za zváženie, aké topánky sa hodia k čižmám nad kolená. Dnes prichádzame s pomocou a napovieme Vám, ktoré modely si vybrať, aby ste v nich vyzerali naozaj fenomenálne. 

Topánky a ponožky nad kolená sú módne duo z 80. rokov. opäť v móde

Kombinácia topánok a ponožiek nad kolená je módnou cestou späť v čase, presnejšie do 80. rokov, kedy bola táto kombinácia oboch kusov oblečenia považovaná za mimoriadne štýlovú. Aktuálne na vlne inšpirácie trendmi minulých dôb opäť kraľuje mestským uliciam nosenie topánok s ponožkami nad kolená. Trendsetterky po celom svete dychtivo siahajú po originálnom sete. 

Ako módne skombinovať oba prvky?

K ponožkám nad kolená sa hodia topánky, ktoré odhaľujú dlhé ponožky z vlny alebo bavlny. Najdôležitejšie je neschovávať ponožky nad kolená do topánok - celé čaro je v ich viditeľnosti. Ponožky nad kolená pri tom nemusia byť čo najviac vytiahnuté na nohe. Zaujímavý efekt dáva aj ich rolovanie cez zvršok topánky. K jesenným a zimným topánkam budú lepšie hrubšie ponožky nad kolená, k ľahkým balerínam či teniskám zase ponožky nad kolená z tenšieho materiálu. 

čierno-šedý dámsky styling s čiernymi topánkami
čierne dámske topánky s čižmami nad kolená

Ako nosiť ponožky nad kolená?

Nemenej dôležitá je takisto farebná konzistencia spojenia topánok a ponožiek nad kolená. V prípade nízkych topánok sa oplatí skombinovať ich s ponožkami nad kolená v rovnakej farbe. Naopak vysoké čižmy, z ktorých bude vytŕčať len útržok ponožiek nad kolená, ich môžete ponechať v rovnakej farbe či tóne alebo v úplne kontrastnej farbe. Pančuchové nohavice nosené pod ponožkami by k nim mali ladiť aj farebne – skvelé budú napríklad béžová až hnedá alebo sivá až čierna. 

styling s čiernymi dámskymi šatami
styling s čiernymi dámskymi šatami

Aké topánky nosiť s ponožkami nad kolená? 

Zaujíma Vás, aké topánky si obuť k ponožkám nad kolená? Obzvlášť povinné v jesennej a zimnej sezóne budú členkové čižmy na stĺpiku a čižmy nad kolená. Dobrou voľbou sú aj štýlové dámske mokasíny s hrubou podrážkou, ktoré sú ako stvorené k outfitom na teplejšie dni. Nižšie nájdete niekoľko hotových súprav. 

Dámske ponožky nad kolená a členkové čižmy

Duo ponožiek nad kolená a jesenných dámskych členkových topánky je klasikou do chladnejších dní. Nepriehľadné hnedé ponožky nad kolená, vyrobené z rebrovanej bavlny, budú najlepšie vyzerať v kombinácii s koženými čižmami na stĺpiku v tmavom odtieni hnedej. Mini boho šaty, objemný kardigán a telové pančuchové nohavice budú dokonale ladiť so súpravou. Čierne čižmy na plochej podrážke a grafitové ponožky nad kolená pod nimi dobre doplnia aj čierne pletené rolákové šaty a pasujúci k nim elegantný kockovaný kabát. Čierne čižmy v štýle vojenských chelsea čižiem budú vyzerať krásne v kombinácii s geometrickými ponožkami nad kolená ku krátkej koženej sukni, bielej košeli a oversize saku. Zaujímavý komplet s pazúrom vytvoria aj masívne čižmy v kombinácii s koženými šortkami a bundou Ramones - to je osvedčený recept na módny total look. 

Ponožky nad kolená s dámskymi čižmami 

Okrem klasických členkových čižiem možno ponožky nad kolená kombinovať aj s dámskymi čižmami, najobľúbenejším typom zimnej dámskej obuvi. V chladnejších dňoch, ak si plánujeme obliecť šaty alebo sukňu, nám doplnkové ponožky nad kolená zabezpečia štýlový vzhľad a dodatočný tepelný komfort. Ponožky nad kolená sa skvele hodia k dlhým čižmám. Dôležité však je, aby nad zvrškom zimnej topánky vyčnieval aspoň úlomok ponožky nad kolená. Naším návrhom sú hrubé ponožky nad kolená s tkaním v kombinácii s ceruzkovými mini šatami a čiernymi koženými čižmami. 

dámsky styling s čiernymi čižmami

Ponožky nad kolená pre dámske mokasíny

Časy, keď sa nosenie ponožiek s mokasínami považovalo za módny prešľap, sú nenávratne preč. Priaznivci módnych experimentov môžu smelo skombinovať oba kusy šatníka -- zaujímavý efekt získate najmä vďaka ponožkám nad kolená. Mokasíny, pohodlná obuv, ktorá bude fungovať v práci aj pri stretnutiach s priateľmi, dávajú takmer neobmedzené možnosti štylizácií. K setu s ponožkami nad kolená môžeme zvoliť napríklad sukňu obálkového strihu a ladiaci hladký rolák. Môžeme nosiť aj svetrové šaty lichobežníkového tvaru a klasický trenčkot s ponožkami nad kolená a mokasíny. Nevšedný set vytvoria mokasíny na platforme s ponožkami nad kolená v kombinácii s dlhou pletenou mikinou s kapucňou. 

dámsky štýl s béžovým sakom a čiernymi šortkami a hnedými mokasínami

Ponožky nad kolená v športovom vydaní

Čižmy nad kolená sú módnym hitom posledných sezón, ktorý môže byť zaujímavým doplnkom rôznych outfitov – aj tých v športovom štýle. Aby ste sa o tom presvedčili, odporúčame skombinovať ponožky nad kolená s teniskami alebo sneakersami. Zlaďte takúto štylizáciu so šatami z úpletu.

Dlhé ponožky nad kolená udržia Vaše nohy v teple a zároveň vyzerajú zaujímavo v štylizáciách na rôzne príležitosti. Módne topánky k ponožkám nad kolená nájdete v rozsiahlej ponuke obuvi značky Wojas. Pozrite si naše propozície!

Ako sa obliecť na Valentína? Vytvorte romantický look
Poprzedni
Ako sa obliecť na Valentína? Vytvorte romantický look
Topánky s dlhou sukňou, ktoré Vás okúzlia. Pozrite si odporúčané modely
Następny
Topánky s dlhou sukňou, ktoré Vás okúzlia. Pozrite si odporúčané modely