Wpisz i naciśnij enter

Ako sa obliecť na záhradnú párty?

Ako sa obliecť na záhradnú párty?

Leto je časom podujatí organizovaných pod otvoreným nebom. Stretnutia pod holým nebom, ktorých zámienkou sú rôzne príležitosti môžu mať aj rôzny charakter. Aký dress code platí pre vonkajšie podujatia? Aký outfit na záhradnú párty zvoliť, aby vyzeral vhodne k udalosti a zároveň sme sa v ňom cítili pohodlne. Prinášame hrsť inšpirácií na štylizácie na záhradnú párty.

Podujatia pod holým nebom – čím sa vyznačuje záhradná párty?

Garden party, teda párty v záhrade, je možné zorganizovať pri príležitosti narodenín, menín, bábätka, krstu alebo svätého prijímania. Stále viac párov sa rozhoduje aj pre organizovanie svadieb vonku. Niekedy sa jedlá podávajú formou švédskeho bufetu a samotné podujatie má podobu rautu. Hostia často sedia pri stoloch a na celú vec dohliada obsluha - takéto akcie sú formálneho charakteru. Ďalším, oveľa ležérnejším typom záhradnej párty sú pikniky podľa vzoru britskej aristokracie 19. storočia. Slovákmi zbožňované grilovania majú tiež voľný, neformálny štýl.

Záhradná párty – aký je dress code?

V prípade nezáväzných večierkov máme v obliekaní takmer úplnú voľnosť. Ak sme však boli pozvaní na klasickú záhradnú párty, organizovanú pri konkrétnej príležitosti, naša štylizácia by mala ladiť z konvenciou stretnutia. Aký dress code na záhradnú párty? Najlepšie elegantný, ale s nádychom nonšalancie a umožňujúci voľnosť pohybu. Možno bude dobré opýtať sa organizátorov na štýl párty, ako aj na to, aké podmienky na danom mieste panujú.

Vonkajšie podujatia sa najčastejšie konajú v lete, preto sa oplatí voliť ľahké a vzdušné materiály, ako je vlna voľnej väzby, bavlna, viskóza, hodváb či ľan. Je lepšie vyhnúť sa vypasovaným strihom, ktoré nás budú obmedzovať v pohybe. Veľmi dôležitá je aj správne zvolená obuv. Pri dopĺňaní outfitu na záhradnú párty nezabudnite na vrchné oblečenie. Je veľmi možné, že sa vonkajšia párty pretiahne do večerných alebo nočných hodín.

Ako sa obliecť na záhradnú párty? Štylizácie na záhradnú párty

Bez ohľadu na okolnosti udalosti má outfit na záhradnú párty svoje pravidlá: mal by byť módny a pohodlný. Skvelou voľbou na letnú párty budú vzdušné šaty s kvetinovým motívom. Ažúrová kreácia v bielej alebo béžovej farbe dokonale zapadne do boho atmosféry. Najlepšou voľbou sú midi alebo maxi obtiahnuté šaty – s volánmi, kravatami alebo carmen výstrihom. Alternatívou budú šortky z paper bag alebo bermudy v kombinácii s ľanovou košeľou.

Vo formálnejšej verzii budú vyzerať skvele látkové nohavice s rozšírenou nohavicou, vysokým pásom a opaskom, v duete s blúzkou s volánom. Možnosťou, ktorá tiež stojí za zváženie, je overal s odhalenými ramenami a širokými nohavicami alebo dámsky kostým z viskózy príjemnej na dotyk. Základom efektného outfitu na záhradnú párty sa môže stať aj nariasená či tylová sukňa rozšíreného strihu.

Outfit na záhradnú párty - aké topánky budú vhodné?

Na záhradnú párty sa radšej nehodia ihličkové podpätky. Topánky na vysokom podpätku, hoci sú neuveriteľne očarujúce, môžu byť problematické. Najmä, keď sa plánovaná akcia má konať na trávnatej ploche, kde sa topánky s týmto štýlom budú zapadať. Oveľa lepšou voľbou v tomto prípade budú dámske lodičky na hrubom podpätku, ktoré nám zabezpečia väčší komfort. Stabilná obuv nám umožní udržať rovnováhu na nerovnom teréne.

Rozmýšľate, aké topánky zvoliť k šatám, aby ste si zaistili pohodlie počas vonkajšieho podujatia? Skvelou alternatívou k vysokým opätkom budú aj espadrilky na platforme a dámske sandále s pásikom na členok, ktoré nohe poskytnú stabilitu. Zaujímavou voľbou budú aj kožené šľapky, mokasíny alebo dámske balerínky s rovnou podrážkou. Pri menej formálnych stretnutiach môžeme zvoliť biele tenisky alebo sneakersy, ktoré nám zaručia maximálny komfort na trávnatom povrchu.

Outfit na záhradnú párty - nevyhnutné doplnky

Outfit na záhradnú párty dopĺňajú rôzne doplnky. Výborným prvkom outfitu je klobúk - ktorý mu dodá nielen charakter, ale aj ochráni hlavu pred slnkom. Povinným prvkom outfitu na záhradnej párty sú slnečné okuliare a šperky - do letnej atmosféry dokonale zapadnú dlhé náušnice, súprava náhrdelníkov, náramok s kamienkami trblietajúcimi sa na slnku a dokonca aj náramok na nohe. 

Zaujímavý efekt dodajú aj vlasové ozdoby zladené k outfitu na záhradnú párty - spona v originálnom tvare, turbanová čelenka alebo gumička so šatkou, ktorá zvlní účes na záhradnú párty. Hodiť sa bude aj kabelka - tkaný košík, praktická ľadvinka alebo malá messenger taška budú skvelým doplnkom k štylizácii na záhradnú párty, no hlavne sa do nich zmestia všetky potrebné drobnosti.

Dostali ste pozvanie na záhradnú párty? Alebo možno ste jej organizátorom? Je čas pripraviť si outfit na záhradnú párty. Dokonalou bodkou za štylizáciou budú módne a pohodlné letné topánky, ktoré predstavujeme v rozsiahlej ponuke značky Wojas!

Módne doplnky. Stavte na kabelku s charakterom
Poprzedni
Módne doplnky. Stavte na kabelku s charakterom
Topánky k dlhým šatám – aké si vybrať a na čo si dať pozor?
Następny
Topánky k dlhým šatám – aké si vybrať a na čo si dať pozor?