Wpisz i naciśnij enter

Ako zladiť topánky s jarnou, elegantnou sukňou

Ako zladiť topánky s jarnou, elegantnou sukňou

V tejto sezóne budú jarné štylizácie odkazovať na niekoľko výrazných akcentov, ako sú kovové odtiene materiálov, silné výrezy a otvory, rovnako ako ažúr a sieťovina s veľkými okami, takmer ako rybárska sieť. Tieto trendy sú agresívne, ale nepasujú v kombinácii s elegantnou sukňou. Nechali svetoznámi návrhári niečo, čo bude ladiť s elegantnými, ženskými zostavami? Samozrejme!

Hore elegantná biela a zospodu sýte tmavé farby

Túto jar je jedným z najzaujímavejších trendov, ktoré je možné kombinovať v klasickom, elegantnom štýle, biela farba . Pre niekoho sa biela môže zdať trochu extravagantná, ale nepochybne si každý z nás nájde spôsob, ako si vybudovať klasický vzhľad s bielou v hlavnej úlohe. Nesmrteľnou kombináciou je samozrejme biela košeľa a tmavá sukňa. Táto sada je veľmi klasická, dávajte však pozor, aby ste sa príliš nepriblížili ku klasickej, školskej uniforme. Takže biela košeľa s geometrickým alebo stojatým golierom je v sade s obtiahnutou sukňou, vo farbe tmavozelenej, baklažánovej alebo tmavej čokolády. 

Premýšľate, aké topánky k sukni v tmavých odtieňoch? Takáto kombinácia si až hovorí o výrazný akcent na nohách, takže to môžu byť dámske lodičky v čiernej, tmavomodrej alebo purpurovej farbe. Veľmi dobre bude vyzerať podpätok na stĺpiku alebo na kocke. K takejto jarnej kombinácii doplňte vypasované sako a v páse zaviazaný trenčkot.

Ako nosiť nariasenú sukňu v elegantnej verzii?

Nie každý model nariasenej sukne sa dá považovať za elegantný a ide zarovno o hrúbku riasenia, ako aj dĺžku samotnej sukne. Elegantná, ale tiež trochu avantgardná sukňa pre jarné štylizácie má niekoľko hrubých, tuhých záhybov. Vďaka tomu, že ich je málo, celá štylizácie získava futuristickejší vzhľad. Dĺžka takejto sukne by mala siahať po kolená. Na začiatok takejto štylizácie so zoberte blúzku so 3/4 rukávmi, krátke sako alebo sako s odstupňovaným ramenom. 

Skladaná sukňa sa veľmi dobre hodí k nadčasovej klasike, ako sú vysoké podpätky, lodičky zapnuté prackou alebo lodičky s ažúrovými výrezmi. Vzdušná skladaná sukňa siahajúca po členok vyzerá skvele s klasickými gladiátormi na vysokých podpätkoch, je to však verzia, ktorú už nemožno uznať za elegantnú.

Pasujú mokasíny so sukňou?

V elegantnej štylizácii - určite áno! Vyvýšený pás, pruhy a označenia v páse budú v móde na jar 2021. Mierne rozšírený strih, zovretie v páse a gombíky vpredu po celej dĺžke veľmi dobre ladia so zvýšeným pásom. Dámske mokasíny vyrobené z velúru alebo nubuku sa k takejto súprave na jar budú ideálne hodiť. 

Môžete si zvoliť dámske mokasíny, aby ladili s farbou opasku, kabelky alebo saka. Ak sa rozhodnete pre pekné, velúrové dámske topánky nezabudnite dbať na ich náležitú starostlivosť. Nubuk pomerne rýchlo zachytáva prach a ľahko priťahuje nečistoty alebo škvrny od blata. Takže predtým, ako si dáte topánky z nubuk na nohy, nezabudnite ich správne ošetriť. Použite na to aerosólový prípravok určený špeciálne pre nubukovú kožu. Nepoužívajte leštidlá ani krémy, pretože ich dôkladne nerozotriete po chlpatom povrchu, čo môže spôsobiť škvrny alebo nepekné fľaky. Ak naopak použijete špeciálny sprej na starostlivosť o nubuk, nebudete sa musieť báť, že by sa Vám krásna koža mokasín zašpinila.

Ploché topánky k ceruzkovej, rozšírenej alebo rovnej sukni

Ak nemôžete alebo nechcete nosiť topánky na vysokom podpätku, nemusíte. Elegantné štylizácie s jarnou sukňou vyzerajú skvele s rôznymi druhmi spoločenskej obuvi. Klasická ceruzková sukňa s vypasovaným strihom s elegantnými, ľahkými balerínami s jednotným, hladkým povrchom. Romantickejšiu, ale stále elegantnú verziu predvedú dámske baleríny so sponou , so strapcom alebo dokonca s mašľou. 

Predné strany balerín môžu byť zaoblené rovnako ako mandľové. Tie druhé dodajú každej štylizácii oveľa elegantnejší charakter. Značka Wojas ponúka najklasickejšie farby, teda čiernu, telovú a hnedú, ale nájdete tu aj strieborné, červené a dokonca aj žlté baleríny. Vďaka značke Wojas sa presvedčíte, že ploché topánky so sukňou vyzerajú mimoriadne elegantne a štýlovo.

Pánska neformálna obuv. Ponuka pohodlných topánok na jar
Poprzedni
Pánska neformálna obuv. Ponuka pohodlných topánok na jar
Ako nosiť dámske mokasíny? Elegantné a ležérne štylizácie
Następny
Ako nosiť dámske mokasíny? Elegantné a ležérne štylizácie