Wpisz i naciśnij enter

Ktoré topánky vybrať k šatám, aby pasovali farebne?

Ktoré topánky vybrať k šatám, aby pasovali farebne?

Šikovné spojenie odevov vám umožní vytvárať konzistentné a zaujímavé štylizácie. Šaty – na špeciálnu príležitosť alebo každý deň – môžu mať úplne iný charakter v závislosti od topánok, ktoré k nim nosíme. Preto sa oplatí vedieť, aké topánky si vybrať, aby vyzerali čo najlepšie. V návode nižšie ladíme topánky k outfitom v najobľúbenejších farbách!

Hlavné pravidlá kombinovania farieb v štylizáciách

Pri spájaní farieb v štylizáciách pomáha technika tzv. zlatej trojky. V čom spočíva? Podľa nej by sme v rámci jedného outfitu mali použiť maximálne 3 farby – viac ich prebije kreáciu a môže pôsobiť až gýčovo. Obmedzený počet farieb nemusí znamenať monotónnosť – najmä ak v štylizácii použijeme jeden výrazný farebný akcent doplnený decentným zvyškom.

Aké farby sa k sebe najlepšie hodia? V tejto otázke je užitočné koleso farieb - farby, ktoré spolu dobre spolupracujú, ležia vedľa seba (napr. žltá so zelenou a fialová s modrou) alebo oproti sebe (napr. fialová so žltou a modrá s oranžovou). Pomocou kolesa farieb môžeme vytvárať aj ultra módne monochromatické sety, pozostávajúce z odtieňov danej farby, ležiacich na kolese priamo pod sebou.

Aké topánky je najlepšie kombinovať so šatami?

Topánky môžu byť inej farby ako šaty, ale musia s ňou ladiť. Čo to znamená? Pri výbere topánok zohľadnite v prvom rade štýl kreácie. Elegantné dámske lodičky na ihličkovom podpätku a dámske lodičky budú k večerným šatám nepostrádateľné. Z uceleného setu s každodennými šatami vzniknú baleríny, sandále, espadrilky, mokasíny a členkové topánky alebo čižmy. Športové sneakersy alebo tenisky budú zasa ideálne pre voľné štylizácie.

Štýl topánok k šatám je rovnako dôležitý ako ich farba. Čierne a béžové topánky sú bezpečnou voľbou pre takmer akékoľvek kreácie - vyzerajú skvele aj v monochromatických súpravách. Ak chceme vytvoriť originálny, pútavý look, môžeme skombinovať výrazné kontrastné farby – napríklad modré šaty s červenými topánkami. Je dôležité, aby šaty a topánky mali rovnaký teplý alebo studený odtieň. Ak sú naše šaty vzorované alebo štruktúrované, rozhodnite sa pre jednofarebné topánky. K dvojfarebným šatám budú dobré topánky v jednej z farieb. K tmavším šatám by sme mali zladiť svetlejšie topánky – opticky tak predĺžime nohy a dodáme siluete ľahkosť. 

Konzistentné štylizácie - aké topánky si vybrať k šatám v závislosti od ich farby?

Čo treba zvážiť pri výbere topánok k šatám? Kľúčovým pravidlom je ladiť topánky k farbe outfitu (nikdy nie naopak) – šaty majú byť dominantným prvkom štylizácie a topánky ich len dopĺňajú.

Aké topánky sú najlepšie k červeným šatám? Pre výraznú kreáciu sa odporúčajú najmä béžové topánky, pomocou ktorých vytvoríme univerzálnu štylizáciu, aj do práce. Zlaté a strieborné topánky budú ideálne na párty. Červené šaty budú krásne vyzerať aj s monochromatickou verziou s červenými vysokými ihličkovými podpätkami v podobnom odtieni.

Aké topánky si vybrať k ružovým šatám? Pekné šaty v ružových odtieňoch sú veľmi príjemné pre štylizácie. Topánky, ktoré skvele doplnia outfit, sú najmä tie v telovej, sivej, zlatej a striebornej farbe. V odvážnych štylizáciách môžeme kombinovať fuksiové šaty s tmavomodrými topánkami, malinové s fialovými alebo zelenými.

Tmavé alebo svetlé - aké topánky k bielym šatám? Biela, hoci je mimoriadne univerzálna, vyzerá oveľa lepšie v spoločnosti svetlých topánok - bielych alebo krémových. Tmavé topánky výrazne zaťažia spodnú časť štylizácie. Biele šaty zaujímavo spestrí aj pridanie modrých, svetložltých či lososových topánok.

Aké topánky budú vhodné pre béžové šaty? S béžovou dobre korešponduje rovnaký odtieň béžovej, svetlohnedej, námorníckej modrej, fľaškovozelenej, tmavočervenej a zlatej.

Aké topánky k strieborným alebo zlatým šatám nám dodajú módny vzhľad? Metalické šaty s chladnejším, strieborným tónom sa úžasne kombinujú s chladnými farbami topánok - námorníckou modrou, púdrovou ružovou a sivou. K zlatým šatám sa budú hodiť topánky teplej farby - kobaltová, červená alebo oranžová.

Farebné štylizácie so šatami - doplňte ich o najmódnejšie topánky značky Wojas

Ponuka značky Wojas zahŕňa široký výber topánok k spoločenským šatám, vrátane dámskych lodičiek na ihličkovom podpätku a nízkych lodičiek v najobľúbenejších farbách a strihoch. Nájdete medzi nimi matné aj lesklé modely, na vysokých či nízkych podpätkoch, hladké a zdobené kryštálmi či mašľou, ale aj topánky so zapínaním okolo členkov. Ponúkame tiež rôzne dámske poltopánky (baleríny, espadrilky, mokasíny, sneakersy a ďalšie), ktoré sa perfektne hodia do každodenných štylizácií k šatám.

Topánky sa môžu stať skvelým doplnkom každej štylizácie so šatami. Aby sa tak stalo, mali by k nim byť správne zladené farebne. Pozývame Vás k využitiu ponuky obuvi značky Wojas!

Tepláky - dámske a pánske športové štylizácie. Aké topánky k teplákom vybrať?
Poprzedni
Tepláky - dámske a pánske športové štylizácie. Aké topánky k teplákom vybrať?
Módne farby v kolekcii Wojas - letná prehliadka modelov
Następny
Módne farby v kolekcii Wojas - letná prehliadka modelov