Wpisz i naciśnij enter

Oblečenie pre nízke dievčatá - aké oblečenie a topánky pridajú pár centimetrov?

Oblečenie pre nízke dievčatá - aké oblečenie a topánky pridajú pár centimetrov?

Nízky vzrast nemusí byť dôvodom, prečo nevyzerať módne. V tomto článku dokážeme, že existujú jednoduché spôsoby, ako si pridať pár centimetrov šikovne zostavenými štylizáciami – zoštíhľujúc a predlžujúc postavu. Čo by mali nosiť nízke dievčatá? Aké oblečenie a aké topánky pre nízke dievčatá by ste mali mať vo svojom šatníku? Ktorým častiam garderóby je lepšie sa vyhnúť? Tu je niekoľko praktických rád a hotových inšpirácií!

Štylizačné triky - čo by mali nosiť nízke dievčatá?

Aké oblečenie pre nízke dievčatá spôsobí, že budeme pri 160 cm vyzerať o niečo vyššie? Absolútne povinnou výbavou našej skrine musia byť nohavice s vysokým pásom. Ideálne budú najmä univerzálne rúrky. Čo sa týka šiat – najlepšie je vyberať si modely vypasované alebo jemne predĺžené, bez nadmerných zvrásnení. Dôležitá je aj ich dĺžka – maximálne po kolená. V prípade sukní budú skvelé minisukne a tie s vyšším pásom. Medzi vydarené štylizácie pre nízke dievčatá patria aj blúzky s výstrihom do V alebo v španielskom štýle, ktoré ukážu tvarované ramená a štíhly krk. 

Nízke dievčatá by mali nosiť predovšetkým oblečenie jednoduchých, priliehavých strihov, ktoré ich dokonale zoštíhlia. Perfektným spôsobom, ako pridať pár centimetrov, sú módne štylizácie pre nízke slečny typu total look, teda od hlavy po päty v jednej farbe. A čo vzory? Pre nízky vzrast budú vhodné hladké látky, zvislé pruhy – dobre „vytiahnu“ siluetu a jemné potlače, ktoré ju neprehlušia.

Aké topánky predlžujú nohu? Absolútnou nevyhnutnosťou v šatníku každej ženy nízkej postavy sú vysoké podpätky, najmä so špicatou špičkou a telovej farby, ktoré budú prirodzeným predĺžením nohy. Skvelým patentom na nízky vzrast je aj výber topánok so zabudovaným klinom alebo na platforme - modely tohto typu nájdete medzi pohodlnými sneakersami, balerínami, mokasínami a espadrilkami Wojas. Na jesenné a zimné mesiace môžeme zvoliť dámske čižmy – povinne nad kolená, ak máme štíhle nohy. Bezpečné členkové čižmy pre nízke ženy sú tie, ktoré sú vybavené vyšším zvrškom, siahajúcim nad členok a malým podpätkom. Farbu nohavíc či pančuchových nohavíc musíme zladiť – vďaka tomu získame efekt opticky predĺžených nôh.

Oblečenie pre nízke dievčatá - hotové propozície na rôzne príležitosti

Pri vytváraní každodenných štylizácií pre nízke slečny môžeme použiť voľnejšie tričko a zladené úzke nohavice. V pracovných outfitoch môžeme na vrch prehodiť sako. Skvelá bude aj kombinéza, pomocou ktorej vytvoríme módny komplet total look. K elegantným šatám zvoľme dámsky kožený opasok, ktorý navyše zvýrazní pás. Celok doplnia poltopánky na nízkom podpätku.

To, čo by nízke dievčatá mali nosiť v chladných dňoch na rande alebo na vychádzku s kamarátkami, môže byť rolák a ladiaca čierna minisukňa. K tomu musíme zladiť čierne pančucháče a čierne členkové čižmy predlžujúce nohu, ktoré sú dostupné v sortimente Wojas. Skvele poslúžia aj pletené šaty ceruzkového strihu, cez ktoré si prehodíme sako na boky. V lete si k sukni a šatám nad kolená môžeme obuť vysoké podpätky aj pohodlné sneakersy, baleríny či espadrilky na klinovom podpätku z predajne Wojas. 

Oblečenie a obuv pre nízke dievčatá - na aké prvky by ste si mali dávať pozor?

Už vieme, aké oblečenie a aké topánky pre nízke slečny dokážu opticky predĺžiť postavu. Ktoré kúsky garderóby ju však dokážu skrátiť? Začnime nohavicami - módne culottes, teda široké nohavicei, škaredo narúšajú proporcie. Najmä ak pri vytváraní oversize looku k voľnému spodku zvolíme aj ležérne tričko, mikinu a dlhý kabát – svoje prednosti tak schováme pod vrstvami materiálu. Nesprávnou voľbou sú tiež nohavice s nízkym pásom, pretože v nich nohy vyzerajú kratšie.

Čo sa týka hornej časti - nie príliš zaujímavý efekt dávajú tiež veľmi dlhé tričká a blúzky, najmä tie zakrývajúce zadoček, ktoré nielen uberajú centimetre, ale aj pridávajú kilogramy. Dosť riskantné sú aj sukne a midi šaty siahajúce po kolená. Nízke osoby by si mali dávať pozor aj na topánky. Nepriaznivo budú vyzerať najmä v topánkach so zapínaním okolo členku a v topánkach siahajúcich do polovice lýtok.

Pri nákupe obuvi a oblečenia pre nízke dievčatá dávajte pozor nielen na strihy, ale aj na farby a vzory. Vyhnite sa predovšetkým obtiahnutým strihom, veľkým grafickým vzorom, rozdeľujúcim postavu vodorovným pruhom a spojeniu prvkov vo vzájomne kontrastných farbách. 

Malé je krásne – nízky vzrast si niekedy vyžaduje rozmýšľanie pri výbere toho správneho šatníka. Štylizácie pre nízke dievčatá však môžu byť pútavé! Vždy, keď má každý centimeter cenu zlata, topánky a oblečenie dostupné v ponuke Wojas budú dokonalé, pretože dokonale zdôraznia hodnotu každej postavy.

Večne studené nohy? Pozrite si perfektné topánky na doma a do snehu
Poprzedni
Večne studené nohy? Pozrite si perfektné topánky na doma a do snehu
Zimné štylizácie - elegantné aj každodenné
Następny
Zimné štylizácie - elegantné aj každodenné