Wpisz i naciśnij enter

Večne studené nohy? Pozrite si perfektné topánky na doma a do snehu

Večne studené nohy? Pozrite si perfektné topánky na doma a do snehu

Studené nohy sú problémom, ktorý postihuje takmer polovicu populácie. Prenikavý chlad, sprevádzaný pocitom štípania a pálenia, je nepríjemný najmä počas mrazov. Je však potrebné vedieť, že niektorí ľudia čelia chladu dolných končatín bez ohľadu na ročné obdobie. Našťastie existuje niekoľko jednoduchých spôsobov na studené nohy, vďaka ktorým im zaistíme tepelný komfort. Ako efektívne zahriať nohy? Aké topánky do snehu a aké domáce papuče si kúpiť, aby ste sa ochránili pred chladom? Poďme sa pozrieť!

Večne studené nohy – známy problém?

Nepríjemný chlad končatín je neduhom – hoci sa to nezdá, nielen zimným, ktorý môže signalizovať zdravotné problémy. S problémami večne studených nôh sa stretávajú obzvlášť osoby s poruchami krvného obehu, ktorý zodpovedá za reguláciu teploty tela. Ak krv necirkuluje správne, končatiny rýchlo mrznú. Príčinou týchto porúch môže byť anémia, srdcové choroby a dokonca aj nedostatok fyzickej aktivity u ľudí, ktorí vedú sedavý spôsob života. 

Studené nohy, bez ohľadu na ročné obdobie, môžu byť tiež príznakom problémov nervového systému. U ľudí s trvalo vysokou mierou stresu telo presmeruje krvné zdroje do životne dôležitých orgánov – na úkor končatín, ktoré sú preto náchylné na podchladenie. Jednou z častých príčin studených nôh je aj hypotyreóza, ktorá je navyše sprevádzaná apatiou a slabosťou. 

@OLA.KIEPURA

Aké papuče nosiť po dome, aby boli nohy v teple?

O studené nohy sa postaráme nosením vhodnej obuvi po dome. Namiesto toho, aby sme chodili naboso, zoberme si teplú obuv – skvelou voľbou budú papuče z ovčej kože. V sortimente Wojas predstavujeme štýlové, nazúvacie papuče značky Relaks, vyrobené z merino vlny z austrálskych oviec Merino. Hlavnou výhodou materiálu je dobrá termoregulácia, vďaka ktorej nám vlnená domáca obuv poskytne tepelný komfort v lete aj v zime. 

Merino vlna oproti tradičnej ovčej neškriabe, vďaka čomu je príjemná na nohe. Zároveň je mimoriadne mäkká, antistatická a ľahko sa udržiava v čistote. Navyše neabsorbuje nepríjemné pachy a má antibakteriálne vlastnosti. Ľahké a stabilné vlnené papuče dámske a pánske s merino podšívkou sú dostupné vo viacerých farbách vrátane čiernej, svetlohnedej a tmavohnedej.

Papuče dámske a pánske Relaks sú topánky do domu, ktoré sú nielen mimoriadne pohodlné, ale aj praktické. Vďaka nim minimalizujeme riziko prechladnutia, ktorému sme vystavení tým, že máme studené nohy, infekcií a dokonca aj prípadných pádov. Do topánok prinášajúcich blažený relax studeným nohám volíme rozhodne silnejšie, ale zároveň priedušné bavlnené ponožky.

Topánky do silných mrazov – ako sa postarať o studené nohy v zime?

Studené nohy, aj keď môžu byť problematické bez ohľadu na panujúce počasie, najvýraznejšie cítiť v zime. Problém môže zhoršiť aj zle zvolená, príliš ľahká obuv – na mínusové teploty je nutné si zaobstarať model zaručujúci maximálne teplo. Pre tých, ktorým je zima, odporúčame snehule značky Relaks. Snehule , mimoriadne obľúbené v 70. a 80. rokov minulého storočia sa vracajú do priazne vo svojej modernizovanej verzii. 

V predajni Wojas ponúkame ikonické, inšpirované horolezeckým štýlom snehule Relaks, vyrobené z najkvalitnejšej prírodnej kože. Mimoriadne pohodlné modely zaisťujú skvelú cirkuláciu vzduchu. Snehule dámske a pánske sú mrazuvzdorné topánky chrániace pred chladom, vetrom a vlhkosťou, ktoré sa osvedčia nielen počas dovolenky na horách, ale aj pri prechádzkach po mestskej džungli. Vďaka systému regulácie sa prispôsobia šírke chodidla a ich gumená podrážka chráni nohu pred pádom na klzkom povrchu. Dámske a pánske Relaksy sú dostupné v klasickej čiernej, námorníckej modrej, hnedej, v neónových odtieňoch žltej, oranžovej, červenej a zelenej a dokonca aj so striebornými vložkami.

Domáce spôsoby, ako zahriať nohy - ako im privrátiť teplo?

Väčšinou nám studené nohy prekážajú krátko po návrate domov zvonku alebo po dlhšej dobe nečinnosti. Chladným nohám uľaví termofor alebo vyhrievaná elektrická deka, ktorá ľadovým končatinám okamžite vráti teplo. Perfektné sú aj profylaktické masáže chodidiel špeciálnymi valčekmi – vďaka nim zlepšíme krvný obeh. Zahrievacie kúpele sú tiež skvelým spôsobom, ako zohriať studené nohy. Zohriatá voda s prídavkom esenciálnych olejov, napríklad zázvoru, eukalyptu alebo pomaranča, poskytne nohám optimálne teplo a zároveň nás zrelaxuje. 

Studené nohy sú problém, ktorý môže mať rôzne príčiny – vo väčšine prípadov však nie sú zdraviu nebezpečné. Ľahko si s nimi poradíme domácimi spôsobmi a nákupom zodpovedajúcej obuvi. Teplú a pohodlnú domácu obuv a snehule predstavujeme v širokom sortimente Wojas - predovšetkým odporúčame nami reaktivovanú značku Relaks - nadčasové papuče a snehule!

Chystáte sa v zime do hôr? Pozrite si, aké topánky sa Vám budú hodiť
Poprzedni
Chystáte sa v zime do hôr? Pozrite si, aké topánky sa Vám budú hodiť
Oblečenie pre nízke dievčatá - aké oblečenie a topánky pridajú pár centimetrov?
Następny
Oblečenie pre nízke dievčatá - aké oblečenie a topánky pridajú pár centimetrov?