Wpisz i naciśnij enter

Rande v luxusnej reštaurácii? Radíme, čo si obliecť

Rande v luxusnej reštaurácii? Radíme, čo si obliecť

Štylizácia na rande, najmä na to najviac stresujúce – prvé, by nikdy nemala byť náhodná. O dôkladné dotvorenie outfitu by ste sa mali postarať predovšetkým vtedy, ak vás čaká romantická večera v elegantnej reštaurácii, ktorá si vyžaduje trochu formálnejší dress code. Aké oblečenie a topánky by ste si mali vybrať na rande, aby ste sa cítili sebaisto a zapôsobili na svoju polovičku? Čo si obliecť na rande vo vychytenom mieste, aby ste nespravili módny faux-pas? Poradíme!

Romantická večera – štylizácia na rande do mesta

Rande je udalosť, na ktorej sa chce každá strana prezentovať čo najlepšie. A nejde len o správanie, ale aj o správny vzhľad, ktorý urobí dobrý dojem. Aby sa tak stalo, mali by sme dodržiavať niekoľko jednoduchých pravidiel o tom, čo si obliecť na prvé rande či večeru s partnerom, a čomu sa pri tejto špeciálnej príležitosti vyhnúť.

V našom sprievodcovi sa bližšie pozrieme na exkluzívne podniky, ktoré sa pýšia presnosťou prípravy tých najjednoduchších jedál. Šéfkuchári elegantných reštaurácií prinášajú plnosť chutí z kvalitných produktov, ktoré stimulujú chuťové poháriky a sú skvelým prostredím pre romantické randez-vous .

čo si obliecť na rande
topánky na rande

Na čo nesmiete zabudnúť, keď idete do luxusnej reštaurácie?

Vytvoriť štylizáciu na rande v špičkovej reštaurácii sa môže pre mnohých ukázať ako poriadna výzva. Internet je tu pre to, aby pomohol. Alebo skôr sociálne siete miesta, do ktorého ideme. Na ich stránke si môžeme pozrieť fotografie interiéru reštaurácie, čašníkov a nimi podávaných jedál, vďaka čomu spoznáme atmosféru miesta. Takto – rovnako ako kuchári v kuchyni – vytvoríme z nášho šatníka vydarenú skladbu oblečenia a obuvi na špeciálnu príležitosť.

Čo si obliecť do elegantnej reštaurácie? Oblečenie a obuv na rande

Štylizácia na rande - inšpirácie pre ňu

Pre dámy, ktoré rozmýšľajú, čo si obliecť na rande v exkluzívnej reštaurácii, odporúčame klasické koktailové šaty po kolená. Fenomenálne budeme vyzerať najmä počas romantickej večere pri sviečkach, s čerstvými kvetmi na stole. Najlepšie štýly šiat sú ceruzkové a rozšírené - prvý je ideálnym riešením pre vysoké a štíhle ženy, keďže zdôrazní ich postavu. Dámy s trochu plnšími tvarmi sa môžu rozhodnúť pre šaty s rozšíreným spodným dielom a opaskom, ktorý opticky zoštíhli pás. Do elegantnej reštaurácie si okrem koktailových šiat môžeme vybrať šaty aj v iných, bezpečných farbách. Namiesto neónových nápisov, ktoré sú síce módne, no nemusia sa nutne hodiť do exkluzívnych interiérov, budú lepšie béžové a pastelové.

Štylizácia na rande so šatami nie je koniec. Dobrou voľbou budú aj cigarky alebo široké látkové palazzo nohavice. Zladiť ich môžeme so saténovou košieľkou na gombíky alebo hodvábnou blúzkou s viazaním pri krku. K tvorbe môžeme zvoliť listovú kabelku na retiazke alebo kufrík a decentné šperky zo zlata či striebra. Celok skvele dopĺňajú topánky - dámske lodičky, najlepšie v čiernej alebo červenej farbe, nesmú chýbať. Poslúžia aj mokasíny - módne topánky na jar.

Štylizácia na rande pánska
pánska štylizácia na rande

Štylizácia na rande – inšpirácie pre neho

Čo si obliecť na rande v reštaurácii ako muž? Najbezpečnejšou možnosťou v prípade priestorov s vkusným dekorom a elegantným jedlom bude oblek - klasika elegancie. V kombinácii s bielou alebo modrou košeľou a opaskom bude oblek vždy vyzerať veľmi šik. Veľmi formálny look môžeme trochu narušiť tým, že si oblečieme vzorovanú košeľu. Zaujímavou alternatívou bude aj smart casual outfit s poloformálnym sakom a rolákom v hlavnej úlohe. Aké topánky na rande k takémuto setu odporúčame? Náš typ sú kožené pánske poltopánky typu derby alebo oxfordky v čiernej alebo hnedej farbe, nevyhnutne ladiace s nohavicami.

Faux pas na rande: vyhnite sa tomu pri tvorení outfitu na večeru

Oblečenie a topánky na rande by mali byť pohodlné. Je pravda, že blokujúca pohyb kreácia v nás vyvolá nepohodlie, ktoré nám môže vziať radosť z príjemného stretnutia. Príliš ležérne oblečenie však nebude ladiť s elegantným charakterom reštaurácie. Keď sa teda vyberiete na romantickú večeru do mesta, dajte si pozor na také prvky oblečenia, akými sú voľné tričko a obnosené džínsy, ktoré si radšej nechajte na bežné vychádzky s priateľmi do krčmy.

V prípade žien sa neodporúča štylizácia na rande s priesvitnými materiálmi a s veľmi otvoreným výstrihom, ktorý najmä na exkluzívnom mieste môže pôsobiť trochu vulgárne. V elegantných reštauráciách sa tiež neodporúčajú bosé nohy - nedostatok pančuchových nohavíc alebo pančúch je dosť netaktný, aj keď je vonku horúco. 

Večer v elegantnej reštaurácii nás zaväzuje obliecť si vhodné oblečenie. Starostlivo zostavená štylizácia na rande v reštaurácii bude ladiť s atmosférou miesta a určite zapôsobí na našu druhú polovičku. Vhodné dámske a pánske topánky na rande pri sviečkach nájdete v ponuke Wojas!

Veľkonočné štylizácie! Pozrite sa, čo je tento rok v móde
Poprzedni
Veľkonočné štylizácie! Pozrite sa, čo je tento rok v móde
Prehľad elegantných jarných pánskych topánok
Następny
Prehľad elegantných jarných pánskych topánok