Wpisz i naciśnij enter

Spoznajte hit tohtoročnej jesene, čiže motorkárske čižmy!

Spoznajte hit tohtoročnej jesene, čiže motorkárske čižmy!

Jesenné počasie praje hľadaniu nových topánok, ktoré nám umožnia prežiť chladnejšie mesiace roka. Aká obuv poskytuje nielen tepelný komfort, ale zapadá aj do módnych trendov? Túto sezónu dominujú motorkárske čižmy - vďaka nim získajú naše štylizácie nevšedný charakter a my si tak budeme môcť užívať výnimočné pohodlie doslova na každom kroku. Pripravme sa na štýlovú jeseň s motorkárskymi čižmami!

Motorkárske čižmy – čo to znamená?

Biker boots, ktorým je venovaný tento článok, nie sú nič iné ako motorkárske čižmy. Obuv v tomto štýle je hitom, ktorý sa každú jeseň vracia ako bumerang. Nie nadarmo – na rozdiel od svojho názvu nie sú dravé biker boots vyhradené len pre nadšencov rýchlej jazdy na dvojkolesových miláčikoch. Vďaka nadpriemernému komfortu nosenia a univerzálnemu použitiu sú tieto topánky veľmi obľúbené, čo je v chladnejších mesiacoch vidieť na uliciach.

Ako spoznáte biker boots? Motorkárske čižmy majú charakteristický vzhľad - zvršok siahajúci nad členok a stabilnú podrážku - viac či menej masívnu, s malým podpätkom alebo s väčším podpätkom typu stĺpik. Na pultoch predajní nájdeme modely motorkárskych čižiem na šnurovanie aj na zips.

Dámske motorkárske čižmy – ako ich nosiť?

Motocyklové topánky sa stali populárnymi v 80. rokoch XX storočia, kedy sa nosili predovšetkým s koženými nohavicami a bundami. Súčasná móda, otvorená experimentom, umožňuje kombinovať motorkárske čižmy s rôznymi prvkami oblečenia, vrátane sukní a šiat. Štýlová obuv robí každý nimi doplnený outfit výraznejší. Univerzálne dámske motorkárske čižmy si obľúbia aj elegantné ženy, ktoré pri tvorbe jesenných štylizácií dbajú na každý, aj ten najmenší detail.

Bikery - štylizácie v dievčenskom prevedení

Napriek rockovému charakteru motorkárskych čižiem, zručne skombinované, vytvárajú jemné a vyvážené jesenné štylizácie v duchu glam rocku. Ako nosiť dievčenské motorkárske čižmy? Motorkárske čižmy možno smelo skombinovať so vzdušnými spodnými šatami a tými s kvetinovými motívmi, s elegantnými koktailovými šatami alebo pletenými midi šatami, ku ktorým dokonale ladia najmä teplé dámske čižmy typu biker. 

Motorkárske čižmy na vysokom podpätku typu stĺpik, alebo vysokou podrážkou budú vyzerať dobre aj v duete s oversize svetrom s hustou väzbou a sukňou - plisovanou v midi dĺžke alebo klasickou mini sukňou s pančucháčmi v rovnakej farbe. Ku kompletu vezmime ešte džínsovú bundu a klobúk s veľkým okrajom.

Motorkárske čižmy na každý deň

Klasické motorkárske čižmy v mestskom štýle sa skvele hodia aj k ležérnym štylizáciám do kina, na prechádzku alebo do obchodu. V kombinácii s džínsami a voľným bielym tričkom vytvárajú módnu kombináciu v štýle grunge. Všetko to skvele doplní jesenné oblečenie - ľahká košeľová bunda s károvaným vzorom, klasická parka s kapucňou alebo nadčasový trenčkot. Neexistujú tiež žiadne prekážky pre používanie motorkárskych topánok v smart casual pracovných outfitoch na miestach, kde neexistuje špecifický dress code. Všade môžeme nosiť čierne nohavice, elegantnú blúzku alebo obtiahnutý rolák a sako – motorkárskymi čižmami rozbité štylizácie budú vyzerať naozaj skvele.

Rockový štýl s motorkárskymi čižmami

Outfity inšpirované rockom – dámske čižmy s pútavými cvokmi, ozdobnými remienkami a odnímateľnými retiazkami sú pre takéto štylizácie ako stvorené. Dokonale k nim budú pasovať čierne džínsy úzkeho strihu aj tie s odreninami, tričko s logom vašej obľúbenej skupiny, károvaná košeľa a cez ňu prehodená bunda Ramones. Takéto oblečenie je dobrou voľbou na koncert alebo párty, ale nielen. Majitelia rockovej duše, ktorí majú radi dravé outfity, by mali doplniť svoj šatník aspoň jedným párom ikonických motorkárskych čižiem.

Bikery ideálne na jeseň – aké si vybrať?

Biker boots, čiže čižmy v motorkárskom štýle, dobýjajú svetové móla a ulice miest. Tieto masívne a zároveň pohodlné topánky sú mimoriadne všestranné a vďaka svojmu charakteru Vám umožnia vyčnievať z davu. Kožené motorkárske čižmy sú jednými z najmódnejších topánok tejto jesene, ktoré budú vyzerať fantasticky takmer ku všetkému. Na aké modely sa oplatí staviť? 

Podľa preferencií si môžeme vybrať jednoduchý model bez zbytočných ozdôb alebo s doplnkami zvýrazňujúcimi charakter obuvi - cvoky, pracky, lesklé prúžky, odopínateľné retiazky a dokonca aj mini kabelku na drobnosti so západkou. Čo sa farieb týka, klasika žánru je najlepšia – motorkárske čižmy z pravej kože vyzerajú najlepšie v čiernej alebo tmavohnedej farbe.

Motorkárske čižmy sú stále sa opakujúcim hitom – aj túto jeseň ich využívajú milovníci módy, ktorí s týmto typom obuvi vytvárajú originálny look. Hľadáte vysnívaný pár topánok na najbližšie mesiace? Najmódnejšie dámske motorkárske čižmy, ktoré každý deň dodajú lesk jesenným štylizáciám, predstavuje ponuka značky Wojas.

Šírka obuvi – zistite, prečo sa ju oplatí pred kúpou obuvi skontrolovať?
Poprzedni
Šírka obuvi – zistite, prečo sa ju oplatí pred kúpou obuvi skontrolovať?
Ako správne nosiť ponožky do topánok, aby vyzerali módne?
Następny
Ako správne nosiť ponožky do topánok, aby vyzerali módne?