Wpisz i naciśnij enter

Topánky na svadbu - ako si vybrať pohodlné a elegantné topánky?

Topánky na svadbu - ako si vybrať pohodlné a elegantné topánky?

Svadobná sezóna je v plnom prúde. Na dôležitú oslavu a zábavu, ktorá nasleduje sa pripravuje nielen nevesta, ale aj pozvaní hostia, najmä ženy.  Výber outfitov, ktorý niekedy trvá týždne, je len začiatkom - rovnako dôležité sú aj topánky na svadbu, ktoré sú vyvrcholením štylizácie. Perfektná obuv by mala byť zladená s outfitom, ale aj pohodlná - pohodlná obuv na svadbu nám umožní slobodne tancovať až do rána. Milé dámy, radíme, aké dámske topánky na svadbu budú najlepšie! 

Topánky na svadbu - čo treba brať do úvahy pri ich výbere?

Blíži sa Vaša svadba? Chystáte sa na svadbu svojej kamarátky alebo sestry? Alebo možno ste matkou nevesty? Bez ohľadu na to, v akej úlohe sa na tejto udalosti objavíte - musíte sa postarať o zodpovedajúcu kreáciu a pohodlné dámske topánky na svadbu. Topánky odierajúce nohy môžu pokaziť aj tú najlepšiu zábavu!

Aké pravidlá by ste mali dodržiavať pri výbere dámskych topánok na svadbu? V prvom rade - už spomínané pohodlie. Osoby, ktoré sa normálne vyhýbajú ihličkovým podpätkom, ich môžu v tento dôležitý deň nahradiť komfortným podpätkom. Zvolené topánky na svadbu by ste mali nosiť ešte pred ňou - niekoľko dní po dobu niekoľkých desiatok minút, aby ste ich trochu roztiahli a zvykli si na výšku. Týmto spôsobom zotrieme aj šmykľavú vrstvu z podrážky topánok, čo zabráni pádu na tanečnom parkete.

Rovnako dôležité je aj správne vytvarovať topánky a prispôsobiť ich šírke a dĺžke chodidla. Topánky na svadbu, v ktorých budeme tancovať celý večer ako nevesta alebo svadobný hosť, nesmú byť príliš tesné a nesmú nás v tanci obmedzovať. Príliš veľké topánky na svadbu budú zase príliš voľné, čo v prípade topánok na vysokom podpätku spôsobí ich pohyb a zovretie prstov na nohách.

Dôležitý je aj materiál, z ktorého sú dámske topánky na svadbu vyrobené - modely vyrobené z prírodnej kože umožnia Vašim nohám dýchať, čo bude dôležité najmä počas letnej oslavy. Pohodlné topánky na svadbu s podpätkom by mali mať tiež hrubšiu podrážku, ktorá tlmí kroky.

Stojí za to venovať pozornosť tomu, či sa prvky v podobe spôn a ozdôb nezachytávajú na leme šiat alebo neroztrhajú pančuchy, čo by ich mohlo počas oslavy nakoniec zničiť.

Pohodlné a elegantné dámske topánky na svadbu - ako to zladiť?

Pohodlie je jedna vec - nemenej dôležitý je vzhľad samotnej obuvi v kombinácii s kreáciou. Elegantné dámske topánky na svadbu sú základom štylizácií pre túto špeciálnu príležitosť - na rozdiel od zdania sa však pri ich výbere nemusíme riadiť obvyklými schémami. Topánky na svadbu nemusia byť veľmi vysoké - na oslave rovnako dobre poslúži aj nižší podpätok alebo úplne ploché topánky.

Môže byť tiež dobrý nápad vziať si so sebou dva páry topánok. Mnoho dám sa rozhodne, že si na svadbu a na začiatok zábavy obuje vysoké podpätky a neskôr z pohodlných vysokých podpätkov na svadbu urobí ešte pohodlnejšie ploché topánky na tanec.

Nadčasové ihličkové podpätky a lodičky - topánky na svadbu k šatom a nie len

Najelegantnejšie dámske topánky na svadbu sú nepopierateľne ihličkové podpätky, ktoré sa dokonale hodia k dlhým, vzdušným maxi šatám, ako aj ku kratším kokteilovým šatám midi a maxi. Nielen to - ihličkové podpätky pasujú aj s kombinézou, ktorá je dobrou alternatívou k šatám. Dámy, ktoré sa rozhodnú na svadbu obliecť oblekové nohavice, by mali takisto siahnuť po ihličkových podpätkoch. Čierne, telové a červené topánky na svadbu, ktoré sa dajú ľahko zladiť s mnohými outfitmi, sa na túto príležitosť budú ideálne hodiť.

V prípade veľmi vysokých ihličkových podpätkov s podpätkom nad 10 cm bude však slobodné chodenie po mnoho hodín pre nohy skutočnou výzvou. Preto by mala byť ich výška prispôsobená Vašim schopnostiam a možnostiam. Dámy, ktoré majú menej skúseností s chôdzou na ihličkových podpätkoch, si môžu ako hlavné topánky na svadbu zvoliť dámske lodičky na nízkom podpätku, ktoré chodidlám poskytnú dobrú oporu a pocit stability. Modely na stĺpikoch majú ešte jednu výhodu - nevbíjajú sa do trávnika.

Ľahké a vzdušné sandále na svadbu v lete

Topánky na svadbu by mali zodpovedať aj sezóne - v lete a na jar si môžeme zvoliť veľa štýlov, medzi ktorými si osobitnú pozornosť zaslúžia klasické dámske sandále. Za priaznivého počasia nám zabezpečia efektívne vetranie nôh, chránia pred otlakmi a pľuzgiermi a vďaka množstvu modelov budú pôsobiť rovnako elegantne ako na vysokých podpätkoch alebo lodičkách. Stojí za to postarať sa o svadobnú pedikúru a farebné zladenie nechtov so štylizáciou. Dámy, ktoré si vyberajú topánky na svadbu v lete, sa môžu rozhodnúť pre sandále na vysokom podpätku alebo na stĺpiku, ktoré pôsobia mimoriadne žensky, najmä v kombinácii so šatami.

Zaujímavou voľbou môžu byť tiež modely sandálov s originálnym, geometrickým alebo farebne kontrastným podpätkom alebo tento typ topánok na klinovom podpätku na svadbu. Nič vám nebráni v tom, aby ste si ako hlavné alebo náhradné topánky na svadbu vzali ploché sandále - najdôležitejšie je, že by nemali mať suchý zips a masívne spony.

Topánky na svadbu na plochej podrážke - štýlové baleríny

Aké topánky na svadbu zvoliť ak nie ste fanúšikom vysokých podpätkov a opätkov? Skvelým riešením môžu byť pôvabné a mimoriadne ženské baleríny, ktoré ocenia aj vysoké dámy. Baleríny, ako pohodlná obuv na svadbu, budú vyzerať najlepšie s rozšírenými midi šatami, teda cez koleno. K takejto súprave je najlepšie zvoliť klasické modely so zaoblenou špičkou, bez zbytočných ozdôb, vyrobené z kvalitnej lícovej alebo semišovej kože.

Štylizácie so spomínanou kombinézou a oblekovými nohavicami doplnia také elegantné dámske topánky na svadbu, akými sú napríklad baleríny do špičky alebo klasické panské topánky - v ich prípade môžeme staviť na doplnkové dekorácie ako kryštály alebo stužky.

Šaty a tenisky na svadbu? Prečo nie!

Vydávate sa alebo idete na svadbu, ale nechcete sa vzdať svojho vlastného štýlu? Nemáte radi ihličkové podpätky? Aj keď sú tenisky v prípade topánok na svadbu prekvapivou voľbou, je ťažké nájsť pohodlnejší model obuvi. Perfektné budú najmä k tylovým šatám, pastelovým šatám odstrihnutým v páse a šatám bez rukávov s mierne rozšíreným spodkom. Klasické biele tenisky budú skvelými topánkami na zmenu a ako náhradné topánky vám umožnia vyblázniť sa bez bolesti nôh na svadbe vonku.

Čo si vziať k moru? Pozrite si, aké plážové topánky ponúka značka Wojas
Poprzedni
Čo si vziať k moru? Pozrite si, aké plážové topánky ponúka značka Wojas
Čo robiť aby topánky neodierali? Poznajte osvedčené spôsoby
Następny
Čo robiť aby topánky neodierali? Poznajte osvedčené spôsoby