Wpisz i naciśnij enter

Total look - vytvorte si ten najlepší outfit s topánkami Wojas

Total look - vytvorte si ten najlepší outfit s topánkami Wojas

Monochromatizmus je jedným z najhorúcejších trendov posledných sezón. Niet sa čomu čudovať – farebne ucelené outfity vyzerajú mimoriadne zaujímavo rovnako v každodenných štylizáciách, ako aj na špeciálne príležitosti. Čo je to štýl total look? Ako kombinovať oblečenie do jednofarebných setov? Aké topánky k nim zladiť? Poradíme!

Total look – aký je tento typ štylizácie?

Určite ste už počuli pojem „total look“ – čo to znamená? Nejde o nič iné ako o monochromatické súpravy, v ktorých sú jednotlivé kusy oblečenia udržiavané v rovnakej farbe – v rôznych odtieňoch. Jednofarebné outfity sú šikovnou kombináciou oblečenia, topánok a doplnkov, ktoré sa navzájom dopĺňajú a dokonale so sebou ladia.

Od hlavy po päty sa nosia najmä odtiene béžovej, hnedej a zelenej, ktoré sú ako stvorené na jesenné a zimné obdobie. V jarnom a letnom období je módna najmä biela, pastelová ružová a modrá, ako aj energizujúce odtiene žltej, ružovej, tmavomodrej a červenej. Nezabúdajme ani na klasickú čiernu, ktorá v edícii total look vyzerá úplne šialene.

Na aké príležitosti by ste si mali zvoliť štýl total look?

Vytváranie kreácií v štýle total look nie je riešením vyhradeným len pre špeciálne príležitosti. Monochromatizmus môžeme s úspechom využiť pri komponovaní outfitov do kancelárie, na neformálne obchodné stretnutia alebo večerné vychádzky s priateľmi. Outfity v štýle total look nemusia byť nudné. Naopak, v štylisticky konzistentnom outfite určite vystúpime z davu a zdôrazníme svoj individuálny štýl.

Pravidlá total look – ako vyniknúť s jednou farbou?

Pri skladaní outfitu total look nezabúdajte na niekoľko najdôležitejších pravidiel, vďaka ktorým vytvoríme úspešnú štylizáciu pomocou jednej farby. Pri kombinovaní šatníkových predmetov jednej farby vyberajme tie s rôznymi jej odtieňmi. Toto je kľúčové pravidlo, aby monochromatizmus nebol mdlý a bez výrazu.

Kombinácia rôznych odtieňov na vytvorenie total look nie je všetko. Pri ich vytváraní experimentujme s textúrami, ktoré sadám dodajú dodatočnú hĺbku. V praxi môžeme hladké odevy kombinovať s tými s nápadnou väzbou, rovnako ako matné s lesklými. Zaujímavý efekt získame aj vďaka vzorom, napríklad prúžkom alebo zúbkovaným.

Ďalším spôsobom, ako využiť potenciál total look, je pohrať sa s vrstvami a oblečením rôznych dĺžok. Nezabudnime ani na doplnky - kabelka, opasok, šatka či topánky v kontrastnej farbe dokonale zvýraznia základnú farbu total look outfitu. Výberom doplnkov, ktoré sú v súlade s ostatnými prvkami štylizácie, získame veľmi harmonický celok.

Už vieme, ako skombinovať oblečenie v štylizáciách total look. Na čo si teda dávať pozor pri ich skladaní, aby nedošlo k módnemu trapasu? Najdôležitejšia v tejto otázke je striedmosť. V monochromatických súpravách kombinujeme najviac tri odtiene jednej farby. Nepreháňajme tiež so vzormi a textúrami.

Total look štylizácia - propozície pre ňu

Osvedčeným receptom na čierny celkový look je set pozostávajúci z: kožených dámskych čižiem, hrubých pančuchových nohavíc so vzorom, vypasovanej sukne, rebrovaného roláku a čiernej páperovej bundy alebo kabáta - všetko v odtieni noblesnej čiernej. Nadčasovú farbu je možné spestriť rozbitím celku topánkami s červenou podrážkou. Jednofarebná súprava v odtieňoch hnedej skvele zapadne do jesennej atmosféry - tmavšie kárované chinos nohavice so svetlejším svetrom skvele doplnia dámske členkové topánky na podpätku.

Milovníkom pastelu odporúčame total look outfit v odtieňoch ružovej - oblekové nohavice, vypasovanú blúzku a oversize sako. K tomu sú nevyhnutnosťou dámske lodičky v púdrovom odtieni. Zaujímavo bude vyzerať aj kombinácia modrého svetra s hrubšou väzbou, riasenej alebo tylovej midi sukne a klasických lodičiek so špičkou. Džínsový total look? Prečo nie! Džínsová košeľa s dlhým rukávom, nohavice so širokými nohavicami a vysokým pásom a karamelové poltopánky z velúrovej kože sú módnym outfitom inšpirovaným 70. rokmi. V lete bude skvele vyzerať biely total look outfit: vzdušné šaty s balerínami alebo kombinéza so sandálmi s prúžkami. 

Total look outfit - inšpirácie pre neho

Pre pánov na leto odporúčame biely total look outfit so šortkami, tričkom a teniskami alebo sneakersami rovnakej farby. Zaujímavo budú vyzerať aj béžové chinos nohavice s pieskovou košeľou a športovým sakom s prúžkami. Celok skvele doplnia hnedé pánske mokasíny. Pre kontrast môžeme zvoliť zelené alebo oranžové mokasíny. 

Elegancia v edícii smart casual môže takisto úspešne vychádzať z monochromatických kombinácií. Pánom odporúčame módne štylizácie all black s úzkymi džínsami, rolákom, kabátom po kolená a nazúvacími koženými chelsea čižmami. Zaujímavo bude vyzerať aj tmavomodrý komplet s džínsami, svetrom a károvaným sakom cez vrch. Univerzálny set skvele doplnia hnedé poltopánky na šnurovanie.

Vsaďte na módny monochromatizmus. Vydarené jednofarebné súpravy vytvoríte pomocou dámskej a pánskej obuvi dostupnej v ponuke Wojas. Prezrite si náš sortiment a vytvorte total look, ktorý upúta pozornosť!

Trendy jeseň-zima 2022/2023. Pozrite sa, čo bude módne v kolekcii Wojas!
Poprzedni
Trendy jeseň-zima 2022/2023. Pozrite sa, čo bude módne v kolekcii Wojas!
Ako si vybrať topánky a kabelku k šatám? Musia mať rovnakú farbu?
Następny
Ako si vybrať topánky a kabelku k šatám? Musia mať rovnakú farbu?