Wpisz i naciśnij enter

Výška a typy podpätkov. Ako ich zvoliť, aby ste sa cítili pohodlne?

Výška a typy podpätkov. Ako ich zvoliť, aby ste sa cítili pohodlne?

"Obúvate a cítite sa atraktívne. Vyzúvate a cítite sa šťastná“- tak sa s trochou zveličenia hovorí o čare ihličkových podpätkov Hoci sú rozhodne najpopulárnejšie, na päty im šliapu nemenej okázalé typy podpätkov, ktoré sa môžu ukázať oveľa komfortnejšie. Ako zmerať výšku podpätku a ako si vybrať ihličkové podpätky tak, aby boli módne, ale hlavne pohodlné?

Jej veličenstvo, ihličkový podpätok - má veľa mien

Veľmi vysoké ihličkové podpätky sa považujú za najženskejší typ obuvi. Majú pridať sebavedomie a sexepíl. Žena na ihličkových podpätkoch je žena, ktorá jasne vyznačuje svoju pozíciu - nielen vďaka svojej výške. Jednoducho povedané - ihličkové podpätky sú kvintesenciou ženskosti. Týmto však ich výhody nekončia! Pridanie pár centimetrov, zmena proporcií postavy a zoštíhlenie nôh - čo viac si priať? Problém je v tom, že rozhodne nie sú najpohodlnejšie a máloktorá žena si ich nosenie spája s komfortom. Stojí za to však vedieť, že ihličkové podpätky sú len „úvodom do rozprávok“ a typy podpätkov, ktoré dominujú na módnych mólach, nám dávajú oveľa viac možností. Dĺžka, výška, šírka podpätku - ak si chcete zvoliť najpohodlnejšiu obuv na podpätku, musíme týmto faktorom venovať osobitnú pozornosť. Ako teda zmerať výšku podpätku a prispôsobiť ju tvaru svojej postavy? 

LODIČKY DÁMSKE / MODEL 35054-54

Ako zmerať výšku podpätku? 

Nie každá žena sa na vysokom podpätku musí cítiť sebavedome, rovnako ako nie každá dáma sa cíti dobre na rovnej podrážke. Máte v svojej skrini obľúbené ihličkové podpätky? Viete, že je to len jeden z veľa modelov, v ktorých sa napriek výške cítite skutočne komfortne? Hľadáte topánky ktoré budú ako tie? Na webovej stránke Wojas nájdete širokú škálu ihličkových podpätkov, nižších aj vyšších. Popis produktu Vám prezradí výšku podpätku v modeli, ktorý ste si vybrali. Teraz zostáva len zvoliť ten správny, podobný obľúbeným párom topánok z Vášho šatníka. Pýtate sa, ako zvoliť ihličkové podpätky a ako zmerať výšku podpätku? Je to veľmi jednoduché. 

Položte topánku na rovný povrch a zmerajte výšku podpätku od základne po miesto, kde sa dotýka zvršku topánky. Meranie musí byť v pravom uhle. Nezabudnite však, že cvoček sa do výšky podpätku nepočíta. 

ČIERNE KOŽENÉ SANDÁLE DÁMSKE S LETNÝM ETNO VZOROM / MODEL 76031-81

Akú výšku ihličkových podpätkov si zvoliť? 

Už vieme, ako zmerať výšku podpätku, a tieto majú veľa tvárí. Aj keď spomínaným ihličkovým podpätkom je možné venovať veľkú pozornosť, okrem nich si zaslúži zmienku stĺpik, káčatko alebo dokonca klinový podpätok, ktoré nie sú o nič menej módne ako veľmi vysoký ihličkový podpätok a pre niektoré ženy budú neporovnateľne pohodlnejšie a komfortnejšie na nosenie. Preto sa vynára otázka, aké typy podpätkov zvoliť a akú výšku podpätkov treba použiť, aby zdôrazňovali všetky prednosti našej postavy? 

Začnime teda od najvyšších - veľmi vysokých ihličkových podpätkov. Pre ktoré dámy bude fungovať najlepšie? Výška ihličkových podpätkov sa pohybuje od niekoľkých do niekoľko násť centimetrov. Ich výber by mal byť diktovaný aj konkrétnou štylizáciou. Má sa za to, že pre formálne, obchodné a príležitostné štylizácie sú najvhodnejšie ihlové podpätky s univerzálnou výškou - do 8 cm. Výberom dlhých nohavíc alebo sukne možno výšku znížiť na približne 5 cm. A akú výšku podpätkov by ste si mali zvoliť ku krátkym šatám alebo obtiahnutým nohaviciam? V štylizáciách s jasne viditeľnou líniou nôh budú vyzerať skvele veľmi vysoké ihličkové podpätky. Obzvlášť sa odporúčajú ženám so štíhlymi lýtkami. Najdôležitejšie je, že na nohách veľmi nízkych a štíhlych dám nebudú vyzerať najlepšie, pretože pôsobia dojmom mierne prehnanej štylizácie. Alternatívou však môžu byť topánky na strednom podpätku, vo farbe nude. Voľba topánok v farbe podobnej farbe našej pokožky spôsobí, že noha bude pôsobiť opticky dlhšie a my získame pár vzácnych centimetrov. 

ELEGANTNÉ BÉŽOVÉ DÁMSKE SANDÁLE NA NÍZKOM OPÄTKU / MODEL 76051-54

Aké typy podpätkov rozlišujeme? 

Pamätajte však, že výška vysokých podpätkov, aj keď sa považuje za kvintesencia ženskosti, nie je v skutočnosti určujúca. Krásne budeme vyzerať rovnako v topánkach na menšej platforme, alebo v topánkach na módnom stĺpiku. V takom prípade je hrubší a širší tvar podpätku oveľa stabilnejší. Stĺpik bude fungovať pre ženy so silne postavenými lýtkami. Okrem toho je mimoriadne univerzálny a každá štylizácia, ktorá je na ňom postavená bude na jednej strane elegantná, a na druhej strane - udržaná vo všednej, ľahko uvoľnenejšej atmosfére. Ruka v ruke s módnym stĺpikom kráčajú takisto kliny, ktoré sa vyznačujú pohodlím a stabilitou. 

Aká výška podpätku je najpohodlnejšia?

Keď už hovoríme o výškach podpätkov, nemožno ignorovať klasické „káčatko“ alebo plochý podpätok, maximálne 1 - 2 cm. Prvý z nich je úzky a veľmi nízky podpätok, ktorý sa po mnohých rokoch neprítomnosti vrátil do priazne. Tieto topánky sa odporúčajú predovšetkým vysokým dámam, ktoré sa necítia dobre na rovnej podrážke, ale nechcú si vysokým podpätkom dodať ďalšie centimetre. Na druhej strane ploché podpätky, ktoré sa vyznačujú tvarom rozloženým na celú šírku podpätku, sú zase topánky, ktoré poskytujú najväčší komfort aj pri celodennom nosení. Voľba je teda iba na Vás! 

Módne šľapky na leto 2021 značky Wojas
Poprzedni
Módne šľapky na leto 2021 značky Wojas
Ako nosiť pánske sandále na leto?
Następny
Ako nosiť pánske sandále na leto?