Wpisz i naciśnij enter

Zdravá obuv – starajte sa o svoje nohy výberom pohodlných sneakersov

Zdravá obuv – starajte sa o svoje nohy výberom pohodlných sneakersov

Kupujete si topánky len podľa vzhľadu? Aj keď súčasné trendy nie sú bez významu, nemali by byť jediným určujúcim faktorom pri výbere obuvi. To, aké topánky nosíme, má veľký význam pre naše zdravie – nesprávne padnúce topánky spôsobujú bolesti nôh, môžu podporovať infekcie a dokonca viesť k poruchám držania tela. Našťastie existujú sneakersy – zdravé topánky, ktoré sú pekné a zároveň bezpečné. Aké sneakersy kúpiť? Ako si vybrať topánky, ktoré sú nielen módne, ale aj dobré pre naše nohy?

Zdravá obuv – čiže aká?

Pri nákupe topánok dbajte nielen na ich súlad s aktuálnymi trendmi. Nezabúdajte, že nevhodne zvolená obuv výrazne znižuje komfort chôdze a môže prispieť k mnohým neduhom. Týmto problémom sa môžeme vyhnúť výberom zdravej obuvi. Pod týmto pojmom sa skrýva obuv, ktorú na nohách takmer necítite. Správne pasujúce topánky by nám mali umožniť voľný pohyb prstov. Ich pružná podošva však musí tlmiť nárazy a mäkký zvršok by nemal narúšať krvný obeh. Dôležitá je aj dostatočná cirkulácia vzduchu, ktorá ochráni nohy pred prehriatím.

Zdravá obuv dámská
Zdravá obuv dámská

Prečo je správna obuv taká dôležitá pre naše zdravie?

Pľuzgiere, hrče, zápal šliach, bolesti chrbta, kolenných a bedrových kĺbov, vyvrtnutia, priečne ploché nohy – to sú len niektoré z „vedľajších účinkov“ nosenia nesprávne zvolenej obuvi. Obyčajne trávime v topánkach dlhé hodiny – nesprávne padnutie spôsobuje množstvo neduhov a môže viesť aj k vážnym problémom.

Zdravé topánky sú tie, ktoré sú ideálne prispôsobené dĺžke a šírke nášho chodidla. Najmä príliš úzke modely môžu mať za následok nielen nepríjemné odtlačky a odreniny, ale môžu viesť aj k deformácii kĺbov chodidiel a narúšať mechaniku chôdze. Vlhkosť v zle priedušnej topánke môže zase prispieť k rozvoju atletickej nohy.

Sneakersy – zdravé topánky, ktoré sú módne a pohodlné zároveň

Sneakersy boli roky stotožňované len so športovcami. Dnes sú však už povinným prvkom mestských štylizácií. Nie bez dôvodu sa športová obuv dostala do ulíc útokom – ženami aj mužmi zbožňovaná obuv nachádza uplatnenie takmer v každom vydaní a hlavne, je veľmi pohodlná. 

Sneakersy - vzdušné, zdravé topánky, ideálne do práce, školy, na univerzitu, do mesta aj na párty. Dámske sneakersy sa perfektne hodia k voľnému každodennému outfitu, ako aj k sukni či šatám v hlavnej úlohe. Podobne aj pánske sneakersy - topánky tlmiace chôdzu sa dajú nosiť vo voľných štylizáciách k džínsom a mikine, ako aj k elegantným ležérnym chinos nohaviciam so sakom.

Prečo sú sneakersy zdravými topánkami? Obuv vybavená pevnejšou podrážkou s jemným dezénom dokonale tlmí kroky , čo je bezpečné pre chodidlá a chrbticu. Správne tvarovaná obuv má pozitívny vplyv na naše držanie tela. 

Zdravá obuv pánská
Zdravá obuv pánská

Zdravá obuv pre dospelých – akú obuv by ste mali mať vo svojej zbierke?

Sneakersy sú najlepšou voľbou pre ľudí, ktorí hľadajú zdravú obuv. Aké modely by ste si mali vybrať okrem nich, aby ste neškodili svojim nohám? Ak sa chcete postarať o svoje zdravie, môžete sa rozhodnúť aj pre klasické tenisky - iný typ športovej obuvi, ktorá je navyše vybavená o niečo hrubšou podrážkou.

Už vieme, čo je to zdravá obuv. Ktorým modelom sa potom treba vyhnúť? Nohy nám väčšinou poškodzujú vysoké opätky – to však neznamená, že sa ich musíme úplne vzdať. Pri občasnom nosení nie sú nebezpečné. Lepšou každodennou voľbou pre dámy, ktoré si chcú pridať pár centimetrov, sú módne a zdravé topánky na kline, ktoré až tak nezaťažia chrbticu. Alternatívou ku klinom môžu byť aj štýlové dámske lordsy alebo mokasíny na platforme. Aj muži sú čoraz ochotnejší používať mokasíny – tieto zdravé topánky pre mužov sú mimoriadne ľahké, pohodlné a veľmi univerzálne .

Pohodlná, štýlová a zdravá obuv v ponuke Wojas

Zdravá obuv je nevyhnutná. Dobré značky topánok, ako napríklad Wojas, vychádzajú v ústrety potrebám a očakávaniam zákazníkov tým, že im ponúkajú modely priaznivé pre chodidlá. Naša ponuka zahŕňa široký sortiment dámskej a pánskej obuvi, ktorá úspešne spája štýlový vzhľad obuvi s ich vysokou funkčnosťou. Vďaka tomu, že sú vyrobené z prírodnej kože, sme si absolútne istí, že ponúkame zdravú obuv pre dospelých - charakteristickým znakom našej obuvi je kvalita a módny vzhľad .

Pozrite si sneakersy a ďalšie modely zdravej obuvi Wojas, ktoré sú bezpečné pri každodennom používaní!

Tehotenské štylizácie na leto. Aké topánky pre tehotné ženy by ste si mali vybrať?
Poprzedni
Tehotenské štylizácie na leto. Aké topánky pre tehotné ženy by ste si mali vybrať?
Dámsky oblek - letné štylizácie s topánkami Wojas
Następny
Dámsky oblek - letné štylizácie s topánkami Wojas