Wpisz i naciśnij enter

Aké topánky sa hodia k tmavomodrému obleku?

Aké topánky sa hodia k tmavomodrému obleku

Tmavomodrý oblek je klasika pánskeho štýlu, perfektná voľba na rôzne príležitosti - od obchodných stretnutí až po honosné večierky. O charaktere štylizácii bude svedčiť strih obleku, košele a samozrejme topánok. Aké topánky budú hitom k tmavomodrému obleku? Spoznajte naše propozície.

Odtieň obleku a farba topánok

Topánky k tmavomodrému obleku vyberieme s prihliadnutím na jeho odtieň. Všeobecné pravidlo je jednoduché: čím tmavší oblek, tým tmavšie topánky. Nižšie nájdete malú nápovedu s farebnými pravidlami, s ktorými vytvoríte elegantnú a módnu štylizáciu.

  • Tmavomodrý oblek sa bude hodiť k čiernej, klasickému odtieňu hnedej, ale aj k bordovým topánkam.

  • S trochu svetlejším odtieňom námorníckej modrej si môžete použiť topánky v hnedej: svetlej aj tmavej, ako aj univerzálnej čiernej a bordovej.

  • Tmavomodrý oblek, ktorý je tónom podobný modrej, zasa možno kombinovať s tmavomodrými topánkami, čo nám dáva priestor na veľmi zaujímavú, módnu kombináciu. V prípade odtieňov spadajúcich do modrej nás nesklame ani čierna a hnedá.

Topánky k tmavomodrému obleku v tmavom odtieni

Hnedé, elegantné pánske topánky v kombinácii s intenzívnym tmavomodrým oblekom sú klasickou kombináciou, ktorá bude fungovať pri všetkých príležitostiach: od formálnych osláv, cez špeciálne udalosti ako je svadba, až po dôležité obchodné stretnutia. Pri tejto kombinácii sa oplatí staviť na ponožky v tmavomodrej farbe, ktoré budú dokonale ladiť s celkom. 

elegantný pánsky styling s hnedými topánkami a tmavomodrým oblekomelegantný pánsky styling s hnedými topánkami a tmavomodrým oblekom

Stačí však zmeniť farbu topánok na bordovú a získame módny, smart casual efekt. Výrazný ráz celku dodá aj kravata vo farbe topánok, ktorá celok oživí a my vďaka nej vynikneme.

Ak chcete vyzerať profesionálne, odporúčame aj čierne elegantné pánske topánky. V kombinácii s čiernou kravatou a bielou košeľou získate harmonickú a štýlovú kompozíciu, ktorá Vám určite dodá sebavedomie. Kúpu čiernych elegantných topánok odporúčame všetkým majiteľom tmavomodrých oblekov. Formálne modely od Wojas sú istou voľbou na každú príležitosť.

čierne pánske topánky s tmavomodrým oblekompánsky styling s čiernymi topánkami a tmavomodrým oblekom

 

Sú mokasíny s tmavomodrým oblekom dobrý nápad?

Pri výbere topánok k obleku naše myšlienky smerujú najskôr k formálnym pánskym poltopánkam. Čierne pánske mokasíny však veľmi dobre poslúžia v elegantných štylizáciách. Čierna sa výborne kombinuje s námorníckou modrou a klasický nádych celku dodajú mokasíny špeciálne navrhnuté k pánskym oblekom. Odporúčame strapcové mokasíny, ktoré majú štíhle špičky a sú doslova ušité na mieru pre špeciálne príležitosti.

Na druhej strane modely na malom podpätku, s priečnym remienkom, sú výbornou ponukou pre mužov, ktorí si potrpia na menej formálne štylizácie. V takom prípade môžeme tmavomodrý oblek obmedziť len na sako a vybrať si kvalitné džínsové nohavice – nutne tie v tmavej farbe. Celok skvele doplní modrá bavlnená košeľa. V takomto vydaniu sa môžeme pokojne vzdať kravaty – získame efekt à la smart casual.

pánsky styling s hnedými topánkami a tmavomodrým oblekomhnedé pánske topánky a tmavomodrý oblek

Aké topánky nosiť s tmavomodrým oblekom na svadbu?

Páni radi volia tmavomodré obleky a my sa im vôbec nečudujeme! Za týchto výnimočných okolností máme celú škálu možností, pokiaľ ide o kombinácie, ktoré zaručujú štýlovú štylizáciu. 

Tmavomodrý, klasický oblek v kombinácii s hlboko bordovými topánkami, bielou košeľou a bordovým motýlikom je návrhom pre mužov, ktorí radi vynikajú. Dôležité je všetko doplniť formálnou pánskou obuvou, vyrobenou z kvalitného materiálu, ktorá dodá štylizácii elegantný nádych.

Svetlejší, modrý oblek je zase možné kombinovať so svetlohnedými poltopánkami alebo mokasínami. Na svadby muži veľmi často volia obyčajné tričko, ktoré vymenia za elegantné - podľa nás je to absolútny hit! Efekt je stále elegantný, no zároveň ležérny.

Ak je však pred vami najdôležitejší deň vo vašom živote a premýšľate, aké topánky sa budú najlepšie hodiť k námornícko-modrému svadobnému obleku, odporúčame elegantné pánske spoločenské topánky v čiernej alebo hnedej farbe. Je to spoľahlivá klasika, ktorá nikdy nesklame.

Pozrite si aj náš článok, v ktorom uvádzame všeobecné pravidlá výberu topánok k obleku.

Aké topánky si vybrať so zlatými šatami?
Poprzedni
Aké topánky si vybrať so zlatými šatami?
Aké topánky si obliecť k bielym šatám?
Następny
Aké topánky si obliecť k bielym šatám?