Wpisz i naciśnij enter

Aké topánky si vybrať so zlatými šatami?

Ake topanky si vybrat so zlatymi satami

Zlaté šaty sú kvintesenciou elegancie, ktorá bude fungovať pri každej príležitosti: od formálneho plesu až po neformálnejší kokteilový večierok. Súčasné módne trendy sú však také rozmanité, že ich s istotou môžeme zaradiť aj do každodenných štylizácií. Aké topánky si vybrať k šatám v tejto farbe? Poradíme!

Farba topánok a odtieň šiat

Pri výbere topánok k zlatým šatám musíme venovať osobitnú pozornosť ich odtieňu. Nižšie nájdete najdôležitejšie farebné kombinácie, ktoré budú fungovať za každých okolností.

  • K zlatým šatám v teplom odtieni budú ideálne modely v hnedej, zlatej alebo teplej béžovej farbe. Ich výber Vám umožní vytvoriť ucelenú štylizáciu a zároveň vyzdvihnúť hĺbku štylizácie.

  • Kreácia v chladnom zlatom odtieni bude ladiť so striebristými a šedými tónmi, preto v tomto prípade môžeme staviť na topánky v metalických farbách.

  • Šaty v odtieni ružového zlata už vďaka samotnému tónu získavajú romantický a jemný charakter. Ak Vám teda záleží na ucelenom a jemnom štýle, obujte si ružové alebo telové topánky.

  • Zlaté šaty môžu byť ponechané v svetlom tóne - v takomto vydaniu budú perfektnou voľbou béžové alebo krémové topánky, ktoré celku dodajú ešte ľahší výraz. Hlboký, zlatý odtieň v kombinácii s čiernymi alebo tmavohnedými topánkami je zase hotovým nápadom na štylizáciu na slávnostnejšie príležitosti.

béžové topánky, ktoré ladia so zlatými šatami

Topánky k zlatým šatám v ružovom odtieni

Zlaté, saténové šaty v ružovom odtieni sú prvkom oblečenia, ktorý okamžite vyvoláva asociácie: piesočná pláž, šum vĺn, nezabudnuteľné chvíle a... béžové lodičky! Budú perfektným doplnkom tejto romantickej štylizácie. K zlatým šatám v ružovom tóne sú však dokonalými topánkami aj jemné, pastelové sandáliky alebo ružové šľapky s ozdobnými remienkami.

Ružové zlato často nabáda návrhárov k experimentom a nie je tomu inak ani v prípade šiat, ktoré sú v tomto odtieni často obohatené o strapce či flitre. Aké topánky zvoliť k šatám, aby farebne pasovali a ladili s ozdobami? Na špeciálne príležitosti odporúčame béžové, ružové alebo zlaté lodičky. Ak sa však nebojíte hrať sa s módou a chcete rozbiť štylizáciu – stavte na béžové sneakersy!

béžové lodičky, ktoré ladia so zlatými šatamibéžové lodičky, ktoré ladia so zlatými šatami

Topánky k zlatým šatám v chladnom odtieni

Chladný odtieň zlatej otvára priestor pre zakomponovanie do štylizácii topánok v metalických farbách. Tento motív použila Anne Hathaway, ktorá spojila úchvatné šaty Versace v troch odtieňoch zlata so striebornými sandálmi na stĺpiku.

Aké topánky sa hodia k zlatým šatám v chladných tónoch, ak sa nechystáte na červený koberec a záleží Vám na štylizácii v ležérnejšom tóne? Ležérny look vytvoríte na základe šiat strednej dĺžky s jednotnou textúrou a rímskych sandálov v sivej alebo striebornej farbe.

strieborné sandále na vysokom podpätku so zlatými šatami

Topánky k zlatým šatám v teplom odtieni

Priliehavé, zlaté šaty v teplom odtieni sú perfektným outfitom na veľké podujatie. V takomto vydaniu sme mohli vidieť Meghan Markle, ktorá si k štylizácii z odkrytými ramenami zvolila zlaté sandále na podpätku. Zlatý total look je skvelou ponukou pre fanúšikov klasiky, ktorí radi vynikajú.

Aké topánky zvoliť k zlatým šatám, ak chceme celú štylizáciu trochu utlmiť? Čierne ihličkové podpätky! Klasická čierna náš outfit vyváži a dodá mu minimalistický charakter. Nezabudnite však v tomto prípade zvoliť čierne alebo zlaté doplnky, ktoré nenarúšajú harmóniu celej štylizácie.

zlaté sandále na vysokom podpätku k zlatým šatám

Aké topánky nosiť so zlatými šatami v casualovom štýle?

Do radov každodenných outfitov natrvalo vstúpili štylizácie v metalických farbách. Preto sú zlaté, obálkové šaty v kombinácii s hnedými členkovými topánkami dokonalým setom do kancelárie alebo na večer s priateľmi. 

Dámy na celom svete sú tiež čoraz ochotnejšie nosiť dlhé zlaté boho šaty – najmä tie, ktoré sa držia v chladnejších tónoch. V takomto vydaniu dobre poslúžia béžové sandáliky na stĺpiku alebo ploché šľapky v pieskovom odtieni. Všetko môžeme doplniť pletenou kabelkou v pieskovej farbe - módna, letná štylizácia je hotová!

Dúfame, že s našimi tipmi vytvoríte úchvatnú štylizáciu so zlatými šatami v hlavnej úlohe. Ak Vás zaujímajú iné farebné kombinácie, pozrite si náš článok, v ktorom Vám poradíme aké topánky sa pasujú k modrým šatám.

Aké topánky si vybrať s čiernymi pančucháčmi?
Poprzedni
Aké topánky si vybrať s čiernymi pančucháčmi?
Aké topánky sa hodia k tmavomodrému obleku?
Następny
Aké topánky sa hodia k tmavomodrému obleku?