Wpisz i naciśnij enter

Ako sa obliecť na karnevalový ples? Inšpirujte sa!

Ako sa obliecť na karnevalový ples? Inšpirujte sa!

Karneval 2023 sa nezadržateľne blíži. Čas zábavy, odštartovaný ako každý rok 6. januára (piatok) na Troch kráľov, potrvá do utorka 21. februára pred Popolcovou stredou. Neviete ako sa obliecť na karnevalový ples? Pripravili sme pre Vás niekoľko hotových návrhov karnevalových štylizácií, ktoré ľahko prispôsobíte charakteru podujatia a Vašim módnym preferenciám. 

Čo treba zvážiť pri výbere štylizácie?

Štylizácie na karnevalový ples by mali byť predovšetkým prispôsobené charakteru podujatia. Iný outfit bude fungovať počas párty v elegantnej sále a iný počas párty v klube. Ešte viac slobody si môžeme dovoliť, keď budeme žúrovať doma s priateľmi. Karneval 2023 je tou najlepšou príležitosťou trochu sa vyblázniť a nechať sa uniesť módnou fantáziou. Jedno je isté – outfit by mal odrážať radostnú povahu karnevalu.

Hotové súpravy na najbláznivejšiu párty roka

Neviete, čo si obliecť na karnevalový ples 2023? Prichádzame s pomocou! Pripravili sme hotové karnevalové štylizácie, v ktorých zažiarite – bez ohľadu na miesto konania. 

modré šaty a čierna kabelka - návrh na karneval
čierne lodičky s modrými šatami

Štylizácia so šatami

Naše zoznamy začínajú klasickým karnevalovým štýlom, v ktorom hlavnú úlohu zohrávajú šaty, ktoré sú nevyhnutným prvkom plesových outfitov. Na elegantné párty pri príležitosti karnevalu sa budú hodiť veľmi efektné maxi kreácie. Zime 2023 budú kraľovať dlhé plesové šaty (rozviate), typ morská panna alebo šaty v strihu písmena A s rázporkom na nohách, ktoré pripomínajú honosné večierky. K takejto karnevalovej štylizácii sa oplatí zvoliť klasické lodičky s metalickou úpravou, ktoré dokonale zdôraznia charakter podujatia. V tanci sa krásne trblietajú aj strieborné či zlaté topánky, ktoré vytvoria vydarené duo s čiernymi princeznovskými alebo tulipánovými šatami.

A čo v prípade menej záväznej párty v klube? Karnevalová štylizácia na neformálnu párty môže byť založená na koktejlových šatách - dobrou voľbou budú malé čierne šaty s flitrami, dlhými priehľadnými rukávmi, so zlatou alebo striebornou niťou, s čipkovanými vložkami alebo priehľadným panelom. K mini šatám v edícii total look si okrem klasických vysokých ihličiek či lodičiek môžeme obuť aj čižmy nad kolená na ihličkovom podpätku. Oslnivý vzhľad ako v spoločenskej sále, tak aj na klubovom parkete dodajú aj saténové spodné šaty. Zladiť k nim môžeme lodičky na vysokom opätku (s remienkom okolo členka zdobený zirkónmi) alebo jemné dámske sandále s kryštálmi. 

styling so zlatými šatami a zlatými topánkami na karneval

Štylizácia so sukňou 

Na skvelú zábavu s priateľmi je ideálna aj sukňa. Oplatí sa po nej siahnuť najmä vtedy, keď plánujeme neformálnu domácu párty – s tanečnými hitmi, chutným jedlom a rôznymi súťažami. 

Kožená mini s ceruzkovým strihom dokonale zapadne do párty atmosféry - ultra-ženský rozparok na boku jej dodá charakter. Karnevalovú štylizáciu so sukňou najlepšie doplní vzdušná, mierne priehľadná blúzka. Jej voľný strih bude v tanci vyzerať krásne. Alternatívou k mini bude ležérna tylová sukňa s volánmi alebo riasením - zlaďme ju s vypasovaným topom na jedno rameno. A čo topánky? Doma sa o pohodlie postarajú kožené baleríny či mokasíny korešpondujúce s farbami karnevalovej štylizácie. 

dámsky ležérny styling na karneval

Štylizácia s nohavicami 

V karnevalových štylizáciách dominujú šaty a sukne rôznych strihov. No neznamená to však, že si pre zábavu nemôžeme vybrať zostavu založenú na iných prvkov šatníka. V bežných dňoch ste nerozlučné duo s nohavicami? S ich pomocou dokážeme vytvoriť rozžiarenú karnevalovú štylizáciu, ktorá sa bude vyznačovať mimoriadnym vzhľadom a maximálnym komfortom. 

Na tanečnom parkete v klube vytvoríme šik módnymi zvonovými nohavicami alebo priestrannými palazzo nohavicami - najmä čierne modely s brokátovými akcentmi budú skvelým nápadom. Na top zvoľme bielu vypasovanú blúzku – dokonalá bude najmä tá s pútavým, asymetrickým strihom alebo výrazne vykrojeným chrbtom. Nezabudnime ani na topánky – komplet s nohavicami najlepšie doplnia klasické kožené ihličkové podpätky v čiernej farbe. Úžasný efekt dosiahneme aj vytvorením štylizácie s kombinézou alebo dámskym oblekom v striebornej alebo zlatej farbe, ako aj vo výraznom odtieni fuchsie. K tomu metalické ihličkové podpätky, lesklú kabelku, vkusné šperky a máte hotovo!

Honosný ples, zábava v klube, domáca párty s priateľmi – bez ohľadu na charakter akcie si špeciálne obdobie roka zaslúži rafinovaný karnevalový štýl. Jeho neodmysliteľným prvkom budú vhodne zladené topánky, ktoré nám počas karnevalového bláznenia zabezpečia štýlový vzhľad a pohodlie. 

Topánky s dlhou sukňou, ktoré Vás okúzlia. Pozrite si odporúčané modely
Poprzedni
Topánky s dlhou sukňou, ktoré Vás okúzlia. Pozrite si odporúčané modely
Ako nosiť topánky na platforme a s čím ich kombinovať?
Następny
Ako nosiť topánky na platforme a s čím ich kombinovať?