Wpisz i naciśnij enter

Kybernetická bezpečnosť a nakupovanie. Zistite, aké kroky podnikáme na ochranu Vašich údajov

Kybernetická bezpečnosť a nakupovanie. Zistite, aké kroky podnikáme na ochranu Vašich údajov

Podľa štúdie „E-commerce in Poland 2021“, ktorú realizovala spoločnosť Gemius, 77 % respondentov aspoň raz nakúpilo online. 33 % nakupuje online pravidelne a pre 13 % sa internet stal kanálom prvej voľby pri hľadaní rôznych produktov. Kybernetická bezpečnosť je tiež čoraz dôležitejšia pre kupujúcich a predávajúcich. Ako bezpečne nakupovať online? Ako sa značka Wojas stará o zákazníkov kupujúcich topánky online?

Kybernetická bezpečnosť v časoch online nákupov

Počas pandémie, keď internetový predaj lámal nové rekordy, kybernetická bezpečnosť naberala na význame. Skrýva sa ňou množstvo opatrení na ochranu informácií, zariadení a digitálnych aktív pred potenciálnymi útokmi hackerov. Online nakupovanie je predovšetkým vystavené podvodom a krádeži údajov o kreditnej karte.

Nakupovanie cez internet – pravidlá bezpečnosti

Aj keď si online nakupovanie získalo dôveru širokého spektra spotrebiteľov, musíme mať na pamäti, že dynamický rozvoj odvetvia elektronického obchodu so sebou nesie určité riziká, o ktorých by sme nemali zabúdať. Ako bezpečne nakupovať online ? Spotrebitelia sa môžu chrániť pred nebezpečenstvami číhajúcimi vo virtuálnom svete dodržiavaním základných princípov bezpečného online nakupovania. Tu sú!

1. Ochrana prístupových údajov

Prihlasovaním sa do obchodov s využitím prístupových údajov, ktorými sa prihlasujeme aj do banky, e-mailu či sociálnych sietí, sa vystavujeme hackerom. Prelomením údajov do jednej webovej stránky získajú prístup k ostatným, ktoré používame. Bezpečné online nakupovanie je preto také, pri ktorom používame množstvo rôznych prihlasovacích údajov a hesiel, ktoré si môžeme pohodlne uložiť do špeciálnych programov nazývaných správcami hesiel. Heslá vytvorené pre danú stránku by mali pozostávať z veľkých a malých písmen, číslic a špeciálnych znakov, aby bolo ťažké ich prelomiť.

2. Zabezpečený počítač alebo telefón

Pri bezpečnom nakupovaní na internete si dávajte pozor aj na vybavenie, pomocou ktorého transakciu realizujeme. Stojí za to mať antivírusový program s povinným firewallom. Mali by ste sa tiež uistiť, že náš softvér, operačný systém a webové prehliadače sú stále aktuálne. Bezpečné online nakupovanie by sa malo vždy vykonávať pomocou dôveryhodného internetového pripojenia.

3. Ponúkané spôsoby platby

Keď končíme naše online nákupy, našu ostražitosť by mal zvýšiť obmedzený počet spôsobov platby, ktoré ponúka predajca. Dôveryhodné obchody poskytujú zákazníkom na výber minimálne z niekoľkých známych platobných možností pre bezpečný online nákup . Ak sa rozhodneme platiť cez transakčnú webovú stránku svojej banky, určite si všímajte, či ste boli presmerovaní na jej webovú stránku.

4. Názory na obchod

Počet obchodov na internete presiahol 50-tisíc. Hoci to pre kupujúcich znamená takmer neobmedzený výber tovaru, nie každý predajca ponúka rovnako vysoké štandardy. Preto si pri nákupe online najskôr overme názory na daný obchod – aj tie, ktoré sa týkajú bezpečnosti transakcií, ktoré mu vystavili predchádzajúci kupujúci.

5. Bezpečnostný certifikát obchodu

Pri nakupovaní online sa uistite, že obchod používa takýto SSL certifikát (Secure Socket Layer), ktorý umožňuje šifrovanie dát počas prenosu. Jeho prítomnosť je potvrdená symbolom visiaceho zámku, ktorý by mal byť vedľa adresy webovej stránky zadanej v prehliadači. Kliknutím naň sa nám zobrazí správa, že je naše pripojenie zabezpečené.

Kybernetická bezpečnosť a nakupovanie

Kybernetická bezpečnosť v obchode Wojas – bezpečný online nákup

Starostlivosť o kybernetickú bezpečnosť sa stala pre online podniky povinným prvkom vytvárania imidžu a budovania pozície na konkurenčnom trhu elektronického obchodu. Značka Wojas ako popredný poľský výrobca obuvi spĺňa potreby a očakávania zákazníkov, ktorí sú čoraz ochotnejší nakupovať online .

Z dôvodu kybernetickej bezpečnosti internetového obchodu sme sa rozhodli spolupracovať s dvojicou Akamai Technologies a Advatech - jedným z najväčších integrátorov IT riešení v krajine. Nákupná platforma Akamai, ktorú využívame, okrem neobmedzenej dostupnosti a možnosti škálovania zaisťuje aj maximálnu IT bezpečnosť webovej predajnej aplikácie. Sú za ním zabudované mechanizmy chrániace infraštruktúru systému, ako napríklad anti-DdoS, WAF, BOT Manager alebo ZeroTrust. Sú reakciou na zvyšujúcu sa aktivitu hackerov a pokročilé metódy útočenia na používateľov siete. 

Vďaka moderným riešeniam 100% chránime údaje zákazníkov Wojas pred konaním internetových podvodníkov. Vďaka tomu je nakupovanie v našom obchode úplne bezpečné.

Nákup topánok online je úžasná výhoda. Žiaľ, internetoví podvodníci nespia a radi využívajú popularitu online nakupovania. Z tohto dôvodu sa oplatí poznať najdôležitejšie pravidlá bezpečného online nakupovania a používania dôveryhodných obchodov, ako je Wojas, ktoré zaviedli najvyššie štandardy v oblasti kybernetickej bezpečnosti.

Darček ku Dňu žien. Nápady na elegantný darček od značky Wojas
Poprzedni
Darček ku Dňu žien. Nápady na elegantný darček od značky Wojas
Veľkonočné štylizácie! Pozrite sa, čo je tento rok v móde
Następny
Veľkonočné štylizácie! Pozrite sa, čo je tento rok v móde