Wpisz i naciśnij enter

Čierne štylizácie - hodia sa na každú príležitosť? Pozrite sa, akým farbám sa v kombinácii s čiernou vyhnúť

Čierne štylizácie - hodia sa na každú príležitosť? Pozrite sa, akým farbám sa v kombinácii s čiernou vyhnúť

Elegantná a praktická, opticky zoštíhľuje postavu a šikovne zakrýva jej nedostatky. Čierna, lebo o nej hovoríme, nikdy nevyjde z módy a zároveň je perfektná pre každodenné aj formálne verzie. Čierna štylizácia je pre mnohých skutočnou módnou výzvou. Napovieme Vám, aké pravidlá by ste mali dodržiavať pri vytváraní úspešných čiernych štylizácií!

Čierne štylizácie - s čím kombinovať čiernu farbu?

Nadčasová čierna je farebnou klasikou v móde. Čierne štylizácie si obľúbia najmä milovníkov minimalizmu, ktorí si môžu vo svojich outfitoch zvoliť mimoriadne módny total look. Čiernu v tejto verzii je možné použiť v ležérnej aj formálnej verzii.

Nič vám však nebráni prelomiť vašu čiernu štylizáciu pomocou výrazných farebných akcentov. V kombinácii s čiernou skvele vyzerajú najmä výrazné detaily - žltá dámska kabelka, zelené ihličkové podpätky a v prípade pánov fuksiová alebo kobaltová košeľa, ktorá oživí jednotný outfit a bude priťahovať pozornosť. Čierne dámske štylizácie budú perfektne dopĺňať aj strieborné alebo zlaté šperky.

Čierne štylizácie - na každý deň

Milovníčky ležérnych outfitov all black budú vyzerať skvele v čiernej blúzke, voľných nohaviciach typu boyfriend a ramoneske hore. Pletené midi šaty s čiernobielymi pruhmi sú ležérnym návrhom na prechádzku alebo na rande. Navyše, čierna športová obuv - dámske štylizácie tohto typu potešia svojim ležérnym charakterom. Čierne šaty s rozšíreným spodkom v kombinácii so štýlovými lodičkami alebo džezovými topánkami nám umožnia získať módny kancelársky vzhľad. Pre dosiahnutie wow efektu môžeme zvoliť aj čierne body s čiernymi cigaretkami alebo ceruzkovú sukňu a dlhé čierne sako. 

Páni, módne štylizácie v čiernej farbe môžu oprieť na čiernych džínsoch, mikine a športovej obuvi - čiernej, bielej alebo farebnej. V chladnejších dňoch môže byť outfit doplnený čiernou koženou bundou alebo kabátom po kolená. Čierna pánska kožená obuv, chinos nohavice, rolák a športová bunda v inej farbe sa budú perfektne hodiť ako elegantný ležérny outfit do práce. 

Čierne oblečenie - na špeciálne príležitosti

Klasická čierna - ako ju nosiť na špeciálne príležitosti? V prípade dám budú najlepšou voľbou večerné čierne šaty. Oblečené na silvestrovskú párty, rodinnú oslavu, alebo dokonca do divadla dodávajú nezvyčajne ženský a jemný efekt. Modely v ceruzkovom strihu a šaty s volánmi a nafukovanými rukávmi dobre zapadajú do módnych trendov. Čierna štylizácia bude vyzerať skvele najmä v spoločnosti vysokých ihličkových podpätkov - čiernej, červenej alebo telovej farby.

Pánskou klasikou, aj keď , čo je dôležité - nosenú len pri zvláštnych príležitostiach, je čierny oblek s bielou alebo ecru košeľou, ako aj celá paleta šedej, ako aj odvážnejšie odtiene červenej, fialovej a modrej. Menej samozrejmým nápadom sú čierne štylizácie s čiernou košeľou - týmto jednoduchým spôsobom môžeme vytvoriť elegantný a draho vyzerajúci total look. Pri menej formálnych príležitostiach môže byť košeľa nahradená aj rolákom alebo čiernym tričkom. Čierne musia byť aj topánky, ktoré dopĺňajú outfit k čiernemu obleku - derby, brogue alebo chelsea. 

Akých chýb sa pri čiernych štylizáciách vyvarovať?

Čierne štylizácie si vyžadujú zachovanie niekoľko jednoduchých pravidiel. Kľúčom je vyhnúť sa tomu, aby ste si na svadbu obliekli čierne šaty - táto farba sa v našej tradícii stotožňuje so smútkom, ktorý je v rozpore so šťastnou svadobnou náladou. Čierne outfity s pridaním námorníckych modrých alebo hnedých prvkov oblečenia tiež nie sú veľmi úspešné - prijalo sa, že obe tieto farby sa k čiernej nehodia a vytvárajú s ňou nudné kombinácie. Veľa ľudí premýšľa, či sa k ľahkým nohaviciam hodia čierne topánky - biele, béžové alebo modré. Zatiaľ čo je to jednoduchý spôsob módnej nehody, ktorej sa vyhneme tým, že namiesto čiernych si obujeme k týmto nohaviciam hnedé topánky. Trochu odlišné pravidlá platia pre to, či sa čierne topánky hodia k svetlým alebo bielym šatám. Celkom iste áno - je to klasická kombinácia, v ktorej môžeme použiť vysoké ihličky, sandále ako aj pohodlné baleríny.

Aby čierne štylizácie potešili hĺbkou farieb, vyberte si oblečenie z vysoko kvalitných tkanín. Vyblednutá čierna môže pokaziť starostlivo pripravený outfit. Na čiernom oblečení sú veľmi dobre vidieť všetky žmolky a nitky, vďaka ktorým outfit stráca svoj úhľadný charakter. Na udržanie dokonalého stavu oblečenia, ktoré tvorí základ čiernych štylizácií, je správna starostlivosť, tj. pranie, sušenie a žehlenie v súlade s odporúčaniami výrobcu.

Čierne štylizácie môže mať niekedy ohromujúci účinok. Aby sme sa tomu vyhli, pri vytváraní čiernych štylizácií sa môžeme pohrať s textúrami a strihmi jednotlivých prvkov outfitu alebo outfit spestriť farebnými akcentmi.

Šatník vyznávačov módneho minimalizmu by nemohol existovať bez čierneho oblečenia a topánok. 

Starostlivo komponované čierne štylizácie sú jednoduchým a osvedčeným spôsobom, ako vyzerať módne každý deň, ako aj pri zvláštnych príležitostiach. V ponuke Wojas predstavujeme čierne dámske a pánske topánky v rôznych štýloch a na každú možnú príležitosť, ktoré úspešne korunujú každú štylizáciu. Prezrite si našu ponuku a vytvorte úspešné outfity s čiernou v hlavnej úlohe!

Aké topánky k džínsom? Vyberáme najlepšie modely značky Wojas
Poprzedni
Aké topánky k džínsom? Vyberáme najlepšie modely značky Wojas
Jesenné dámske štylizácie do práce a na každý deň
Następny
Jesenné dámske štylizácie do práce a na každý deň