Wpisz i naciśnij enter

Pánsky štýl smart casual. 5 najdôležitejších pravidiel

pánsky štýl smart casual

Pánsky štýl smart casual je rovnováhou medzi eleganciou a voľnosťou. Na jednom jeho konci nájdeme šikovné obleky a kravaty, no na druhom rifle a mokasíny. Kľúčom k vytvoreniu pánskeho smart casual outfitu je šikovná kombinácia jeho prvkov. Dnes spoznáte 5 najdôležitejších pravidiel, ktoré Vám pomôžu stať sa majstrom v robení dobrého dojmu!

Pánsky smart casual – príklady, vďaka ktorým pochopíte jeho princípy

Určite ste často tvorili sety, v ktorých sa miešala elegancia so slobodou. Smart casual je štýl, pri ktorom pomocou niekoľkých jednoduchých módnych trikov dosiahneme skvelý, no úplne nenútený efekt. Ak teda radi vyzeráte elegantne, no napriek tomu si najviac ceníte pohodlie – tento koncept je práve pre Vás.

Toto sú niektoré z najcharakteristickejších kombinácií v pánskom casualovom štýle. Inšpirujte sa nimi a vytvorte módne štylizácie.

Košeľa a chinos nohavice: Klasická biela košeľa sa perfektne hodí k chinos nohaviciam v neutrálnej farbe, ako je námornícka modrá alebo šedá. Samozrejme, elegantné zakončenie dosiahnete topánkami: pre tento účel dobre poslúžia mokasíny alebo spoločenské topánky.

pánsky štýl smart casualštýlové topánky smart casual

Sako a rifle: Kombinácia dobre pasujúceho saka s rifľami je podstatou smart casual štýlu. Najviac sem pristanú obyčajné rifle v tmavšom odtieni v kombinácii s jednoduchým, jednofarebným tričkom či košeľou a elegantnými pánskymi topánkami.

Polokošeľa a elegantné nohavice: Dnešní golfoví nadšenci sú známi svojím dobrým vkusom a kombinácia inšpirovaná ich štýlom je jedným z najjednoduchších spôsobov, ako vytvoriť pánsky smart casual outfit. Celok skvele vyvážia pánske kožené mokasíny.

Kardigán a chinos nohavice: Pánsky sveter je skvelou alternatívou k saku, keď chcete vytvoriť voľnejší, no stále elegantný štýl. Kombinácia s košeľou a chinos nohavicami dodáva sofistikovaný efekt a pánske kožené chelsea čižmy dodávajú celému vzhľadu šmrnc.

štylizácie - pánsky smart casualčierne topánky smart casual

5 tipov vďaka ktorým vytvoríte elegantné a ležérne štylizácie - pánsky smart casual bez akýchkoľvek tajomstiev

Športový tón v elegantnom štýle

Ležérne akcenty prepašované do klasických outfitov sú jednoduchým, no efektívnym spôsobom, ako vytvoriť elegantné pánske smart casual outfity. Polokošele a sneakersy v kombinácii s dobre ušitými bundami a vypasovanými elegantnými nohavicami zaručujú všetko, čo potrebujete: elegantný, no nenútený efekt.

Vysoká kvalita a prispôsobenie

Premýšľali ste niekedy nad tým, ako je možné, že niektorí muži vyzerajú skvele aj v zdanlivo banálnych štylizáciách? Všetko závisí od materiálov, spracovania a času venovanému na to, aby správne prispôsobiť oblečenie, topánky a doplnky. Preto je také dôležité, aby boli topánky vyrobené z kvalitnej kože a oblečenie bolo priedušné.

Pozrite si aj článok, v ktorom nájdete: „Pánske casual topánky. Propozície pohodlných topánok na jar”.

pánske smart casual štýlysmart casual outfit

Dolaďte svoje štylizácie farbami

Farby dokážu úplne zmeniť vzhľad Vášho outfitu. Ak chcete, aby všetko pôsobilo elegantnejšie - zvoľte tmavšie odtiene. Táto rada je obzvlášť dobrá, ak chcete do svojho smart casual štýlu zahrnúť každodenné oblečenie: bombery, rifle alebo mokasíny získajú elegantný nádych, ak sú v tmavších tónoch. Rovnako svetlé odtiene dodávajú štylizáciám ležérnejší charakter.

elegantné pánske smart casual outfitytopánky v elegantnom štýle smart casual

Vrstvy a starostlivo vybrané doplnky

Nasledujúce vrstvy môžu dodať štylizácii hĺbku a vďaka tomu - eleganciu. Košeľa pod kardigánom je kvintesenciou outfitu, ktorý v sebe spája ležérnosť a rafinovanosť. K smart casual pánskej móde patrí aj celý rad netradičných doplnkov a príslušenstvá: kožené tašky, starostlivo vykonané topánky, hodinky a slnečné okuliare. Nezabudnite si vybrať každý prvok s dôrazom na najmenší detail.

Chcete vedieť viac? Prečítajte si aj článok: „Elegancia vo verzii smart casual. Pánske členkové čižmy v zimných štylizáciách”.

altčierne mokasíny smart casual

Vyhnite sa krikľavým vzorom a jasným farbám

Pánsky smart casual je umením snahy o rovnováhu nielen medzi slobodou a eleganciou. Niekedy môže byť perfektná drobná potlač na tričku, inokedy vám k nevšednému efektu pomôže horčicové sako. Nezabudnite však, že nič sa nemá preháňať. Na celej štylizácii stačí jeden výrazný prvok a neónové farby je lepšie nahradiť hnedou, tmavomodrou alebo čiernou. 

Dúfame, že tieto tipy vám pomôžu vytvoriť pánske smart casual štýly, v ktorých sa budete cítiť sebavedomo! 

A ak hľadáte ďalšie tipy na vytváranie módnych outfitov, pozrite si business dress code pre mužov.

Ako čistiť kožené topánky? Praktické rady a tipy
Poprzedni
Ako čistiť kožené topánky? Praktické rady a tipy
Ako si vybrať veľkosť topánok? Komplexný sprievodca
Następny
Ako si vybrať veľkosť topánok? Komplexný sprievodca