Wpisz i naciśnij enter

Retro štýl sa vracia aj v dizajne obuvi. Pozrite si, aké akcenty z minulosti sa objavujú v trendoch roku 2022

Retro štýl sa vracia aj v dizajne obuvi. Pozrite si, aké akcenty z minulosti sa objavujú v trendoch roku 2022

Móda uzatvára kruh – staré trendy sa k nám často vracajú a okúzľujú nás viac či menej osvieženou formou. Retro topánky sú akýmsi hybridom medzi tým, čo v minulosti tešilo, a tým, čo je v súlade s modernými trendmi. Čím je charakteristický retro štýl? Ako využiť retro topánky vo svojich štylizáciách? Predstavujeme najmódnejšie modely obuvi na najbližšie mesiace. Ponúkame inšpirácie od značky Wojas!

Nadčasový a elegantný – aký je retro štýl?

Retro štýl nie je nič iné ako šikovne skombinované šatníkové kúsky, ktoré svojím vzhľadom odkazujú na minulé desaťročia. Jeho myšlienkou je použiť štýly, ktoré boli predtým oceňované dizajnérmi a zbožňované milovníkmi módy. Súčasná retro móda výrazne čerpá z konca tridsiatych do začiatku deväťdesiatych rokov.

Jar v štýle retro - trendy obuvi 2022

1. Lodičky Mary Jane

Do aktuálnych trendov dokonale zapadajú retro topánky v štýle lodičiek, ktoré sa nosili v roztancovaných 50. a 60. rokoch. Takzvaný strih Mary Jane, jeden z najuznávanejších v tej dobe, zbožňujú milovníci vintage módy, ako aj fanúšikovia moderného minimalizmu. Módna obuv, prvýkrát populárna v Spojených štátoch, je vybavená charakteristickým zapínaním na členkový pásik. Klasický model z hladkej prírodnej kože má tenkú podrážku a nízky hrubý podpätok. Lodičky v retro štýle sa najkrajšie prezentujú v súpravách s rozšírenými šatami a sukňami v pastelových odtieňoch ružovej, zelenej a modrej - vďaka tomu sa skvele hodia najmä do outfitov na blížiacu sa jar. Vyzerajú rovnako skvele s nohavicami slim strihu so záhybom a so širokými nohavicami.

2. Balerínky v štýle vintage

Tohtoročný návrat vo veľkom štýle bude zahŕňať aj dámske balerínky . Tie roztomilé retro topánky nosené v 50. a 60. rokoch. minulého storočia ikonami štýlu - Audrey Hepburn a Brigitte Bardot - vďaka svojmu nadpriemernému pohodliu vytvárajú zaujímavé štylizácie do práce, na stretnutia s priateľmi, no aj na romantické rande. V najbližších mesiacoch budú v móde najmä jednoduché minimalistické balerínky s mierne predĺženou špičkou, ktoré zaručia pohodlie a zároveň elegantný vzhľad. Balerínky sú módnou klasikou v duchu retro štýlu, ktorá sa hodí na každú príležitosť a pôsobia elegantne rovnako s nohavicami, ako aj s dievčenskými šatami.

3. Športové topánky chunky

Tých, ktorí si cenia maximálny komfort obuvi, poteší, že jedným z najhorúcejších trendov obuvi pre tento rok sú ... sneakersy. A nie hocijaké, pretože modely pozorované na prehliadkových mólach sa hodia do retro štýlu – odkazujúc na klasické topánky z 90. rokov, vyznačujúce sa výrazným športovým charakterom . Takzvané chunky topánky, ktoré milujú trendsetteri po celom svete, sa vyznačujú hrubšou podrážkou. Ako nosiť chunky topánky? Zdalo by sa, že ich možno použiť len v street-stylových súpravách - pravda je však taká, že sa budú skvele hodiť nielen k džínsom, bielemu tričku a mikine s kapucňou, ale aj ku kvetinovým šatám či plisovanej sukni v pastelovej farbe. Milovníčky módnych experimentov môžu skombinovať retro športovú obuv s oblekom a vytvoriť tak výnimočné súpravy do kancelárie.

4. Mokasíny v novom vydaní

Mokasíny, dlho stotožňované len s pánskou módou, si v 70. rokoch 20. storočia získali obľubu medzi ženami, ktoré chcú zdôrazniť svoju silu. Neviete, po akej pracovnej obuvi v retro štýle sa teraz oplatí siahnuť? Dámske mokasíny ako pohodlná náhrada vysokých podpätkov a elegantná alternatíva sneakersov sa v najbližšom čase opäť objavia na našich nohách - tentoraz v trochu inom vydaní. Obľúbené budú najmä lakované modely na stabilnom podpätku, ktoré vyzerajú skvele v elegantnom sete s elegantnými šatami alebo sukňou v ceruzkovom strihu. Skvelou ozdobou každodenných outfitov budú aj retro topánky na traktorovej podrážke predlžujúce siluetu, ktoré sa dajú nosiť k džínsom alebo látkovým nohaviciam a blúzke či svetríku cez vrch. Velúrové mokasíny zdobené strapcami sa budú nosiť v letných boho kompletoch s bermudami a oversized košeľou.

Retro akcenty v topánkach Wojas - vytvárajte módne štylizácie

Prehliadkovým mólam kraľuje retro móda - tento rok urobia skutočnú senzáciu lodičky zapínané remienkom, balerínky s predĺženou špičkou, masívne sneakersy a mokasíny vybavené podpätkom či hrubou podrážkou. Presvedčte sa sami, že klasický dizajn nikdy nezmizne!

Retro štýl sa neustále vracia - je inšpiráciou pre najnovšie kolekcie mnohých módnych značiek vrátane obuvi. Inak tomu nebude ani v roku 2022, ktorému budú dominovať minulé a zároveň modernizované retro topánky . Najmódnejšie modely obuvi nájdete v ponuke Wojas!

Ako čistiť semiš a velúr, aby ste nepoškodili topánky? Radíme
Poprzedni
Ako čistiť semiš a velúr, aby ste nepoškodili topánky? Radíme
Ako si vybrať pohodlné pánske topánky do práce?
Następny
Ako si vybrať pohodlné pánske topánky do práce?