Wpisz i naciśnij enter

Šaty a čižmy – vytvorte nadčasový look!

Šaty a čižmy – vytvorte nadčasový look!

Čižmy boli vždy jedným z najvyberanejších štýlov dámskej obuvi po mnoho sezón. Najčastejšie ich v uliciach môžeme stretnúť počas jesenných a zimných dní. Čižmy vyzerajú skvele nielen k nohaviciam, ale aj k šatám - v elegantnom, boho aj rockovom štýle. Poradíme Vám, ako čižmy zladiť k šatám!

Čižmy k šatám - dokonalé jesenné duo

Dámske čižmy sú modelom určeným na chladnejšie, jesenné a dokonca aj zimné mesiace. Preto sú vybavené vyšším zvrškom, ktorý kryje členok a hrubšou podrážkou, ktorá poskytuje stabilitu pri každom kroku. Môžu končiť tesne nad členkom alebo v polovici lýtok, mať mandľovú alebo špicatú špičku a rôznu výšku opätku. Medzi čižmami nájdete šnurovacie, nazúvacie aj zapínané na zips. 

Šaty, základ ženského šatníka, sa dajú nosiť k lodičkám na ihličkovom podpätku, nízkym lodičkám, balerínam, teniskám, sneakersom, ale aj čižmám. Práve v ich spoločnosti vyzerajú v chladnejších dňoch najkrajšie. 

Šaty a čižmy - ako vytvoriť úspešný set?

Aké otázky je potrebné vziať do úvahy pri vytváraní módneho looku so šatami a čižmami

  1. Farba

Pri výbere čižiem k šatám zvážte predovšetkým farbu topánok. Čierne čižmy sú univerzálnou voľbou, ktorá bude fungovať prakticky v akomkoľvek štýle. Hnedá a béžová, na jeseň mimoriadne módna, bude tiež dobrou kúpou. 

  1. Štylistika

Čižmy by mali ladiť nie len farebne, no aj štýlovo. K vyšperkovaným šatám by sme mali voliť minimalistické čižmy a naopak – k výrazným topánkam bude jednoduchý outfit ako stvorený. Vďaka tomu bude celá štylizácia vytvárať harmonický celok.

  1. Zvršok

Členkové čižmy a tie s plochou podrážkou môžu skrátiť nohu. Ako nosiť čižmy k šatám, aby nedošlo k skresleniu telesných proporcií? Spôsobom, ako ju zoštíhliť, sú čižmy so zvrškom po lýtka a priliehajúce k nohe. Dobre poslúžia aj modely s opätkami, platformami alebo klinmi. Zoštíhľujúce efekty dosiahneme aj výberom pančuchových nohavíc podobných farieb, aby ladili s topánkami.

  1. Materiál

Na čo ešte si dať pozor pri výbere čižiem k šatám? Pri hľadaní topánok na niekoľko sezón si vyberte modely vyrobené z lícovej alebo velúrovej kože. Dobrým riešením môžu byť modely vybavené dodatočnou izoláciou, ktoré dobre poslúžia pri prvých mrazoch. 

Čižmy k šatám – štylizácie, ktoré potešia nadčasovým vzhľadom

Aké čižmy vybrať šatám v maxi, midi a aké k mini dĺžke? Nižšie uvádzame niekoľko tipov, ktoré Vám pomôžu vytvoriť spoľahlivé a vždy módne štylizácie.

Čižmy k maxi šatám

Čižmy a maxi šaty? Prečo nie! Kreácia s kvetinovou potlačou na rodinnú párty alebo firemnú akciu bude najlepšie vyzerať v kombinácii s ultra ženskými členkovými čižmami na vysokom opätku a špicatou špičkou, ktorá zoštíhľuje postavu. 

Čižmy k midi šatám 

Ktoré čižmy k šatám mierne nad kolená budú najlepšie? Odporúčame príjemné na dotyk, velúrové čižmy na bločku. Čierne topánky s čiernymi pančucháčmi skvele doplnia komplet s tmavozelenými oversized šatami zakončenými volánom. 

Čižmy k mini šatám

Ktoré čižmy k mini šatám budú tou najlepšou voľbou? Malé čierne šaty sú povinným prvkom ženského šatníka - ideálne na rande a večer s priateľmi do klubu, na jeseň potešia svojou rockovou verziou. Do jej atmosféry dokonale zapadnú čierne čižmy s cvokmi a retiazkou alebo masívne chelsea čižmy na vysokých podpätkoch. Modely na stĺpiku alebo klinových podpätkoch navyše predĺžia siluetu.

Ceruzkové šaty s čižmami

Ceruzkové šaty sú základom mnohých kancelárskych štylizácií. Aké dámske čižmy sa k nej budú hodiť? Odporúčame kožené dámske členkové topánky, so zvrškom priliehajúcim k nohe, na zips a v klasickej čiernej farbe - skvelá alternatíva k lodičkám. K setu s bordovými šatami zvoľme klasický, čierny kabát.

Čižmy s košeľovými šatami

Pri zladení členkových čižiem ku košeľovým šatám v béžovej alebo tmavomodrej farbe, zvážte hnedé topánky na klinovom podpätku. Objemný kardigán dodá vášmu vzhľadu vzpruhu. K jesennému podnebiu sa hodia aj mestské hnedé čižmy na stĺpiku s ozdobnou prackou.

Čižmy k pleteným šatám

Pletené šaty sú hitom jesenno-zimnej sezóny. K týmto typom šiat sa budú najlepšie hodiť velúrové čižmy, ktoré navyše zdôraznia priliehavosť outfitu. Zaujímavo budú vyzerať aj čierne bikery s ozdobnými prackami, ktoré dodajú charakter jednoduchým šatám.

Teplákové šaty a čižmy

Teplákové šaty sú voľbou pre milovníčky mestského štýlu a pohodlia. Ideálne pre nich budú 

členkové čižmy na plochej podrážke s elastickou gumou na oboch stranách, ktorá umožňuje rýchle a pohodlné obúvanie a vyzúvanie.

Čižmy a boho šaty

Aké topánky k boho šatám? Vzdušné, kreácie so strapcami, výšivkami či čipkou v atmosfére 70. rokov absolútne milujú spoločnosť čižiem. Vsaďte na kovbojské čižmy z velúrovej štiepenky, v odtieni svetlohnedej alebo béžovej. Skvele poslúžia aj ploché hnedé čižmy s ozdobnou pletenou gumou alebo skrytým klinom.

Kožené čižmy sú univerzálnou obuvou, ktorá sa perfektne hodí na každodenné aj večerné outfity k šatám. V ponuke Wojas nájdete dámske čižmy, ktoré ľahko zladíte so šatami rôznych dĺžok a štýlov!

Topánky ku kabátu – vytvorte si módny dámsky a pánsky outfit
Poprzedni
Topánky ku kabátu – vytvorte si módny dámsky a pánsky outfit
Ako nosiť čižmy nad kolená? 6 štylizácií, ktoré Vás okúzlia!
Następny
Ako nosiť čižmy nad kolená? 6 štylizácií, ktoré Vás okúzlia!