Wpisz i naciśnij enter

Topánky k dlhým šatám – aké si vybrať a na čo si dať pozor?

Topánky k dlhým šatám – aké si vybrať a na čo si dať pozor?

Maxi šaty sú skutočným must have posledných sezón. Outfity siahajúce po zem, mimoriadne ženské a decentné, by nemali chýbať v šatníku každej milovníčky módy. Za ich využitie v slávnostných a ležérnych outfitoch prehovárajú takmer neobmedzené možnosti vytvárania zaujímavých štýlov. Stojí za to postarať sa o vhodné doplnky, vrátane obuvi, ktorá krásne zdôrazní charakter danej súpravy. Aké topánky k dlhým šatám budú najlepšie a nepreťažia našu postavu? Ponúkame hrsť inšpirácii!

Aké topánky sa hodia k dlhým šatám? Pravidlá vytvárania štylizácii!

Doteraz boli dlhé šaty vyhradené predovšetkým na večerné podujatia a oficiálne oslavy. Aktuálne ich môžeme dennodenne využiť aj v ležérnejších štylizáciách. Pri výbere topánok k dlhým šatám sa riaďme príležitosťou aj ročným obdobím. Dôležitá je takisto farba v akej budú topánky k dlhým šatám. Zaujímavý efekt možno dosiahnuť kombináciou topánok v rovnakej farbe ako outfit. No aj topánky v kontrastnom odtieni vypadnú skvele.

Štylizácie v maxi verzii dokážu efektívne zamaskovať prípadné nedostatky postavy. Hoci vyzerajú mimoriadne žensky, ich štylizácie môže byť dosť problematické. Všetko závisí od toho, aké topánky si vyberieme k dlhým šatám. Nevhodný model môže narušiť proporcie postavy a úplne pokaziť zameraný efekt. Mali by sme tiež pamätať na to, že šaty nosené s vybranými topánkami by ste nemali ťahať po zemi.

Topánky k dlhým šatám – na čo si dať pozor pri ich výbere?

Neodmysliteľným prvkom štylizácií na slávnostné udalosti sú dlhé šaty. Aké topánky budú pre nich najlepšie? K šatám siahajúcim nad členky budú najbezpečnejším riešením dámske topánky na vyšších podpätkoch, ktoré zdôraznia elegantný charakter štylizácie. Dámske vysoké podpätky k dlhým šatám sú nadčasovou kombináciou, ktorá bude fungovať najmä v prípade elegantných štylizácií. Topánky k dlhým šatám s vysokým podpätkom sa hodia k obtiahnutým šatám, ako aj k šatám s rozšíreným tylovým spodkom.

Vysoké alebo nízke – aké topánky sa hodia k dlhým šatám?

To, aké topánky zvoliť k dlhým šatám do značnej miery závisí aj od našich individuálnych preferencií. Nezabúdajte, že v nich často trávime veľa hodín, preto sa oplatí zmerať sily na svoje zámery. Ženy, ktoré nie sú zvyknuté chodiť na vysokých podpätkoch, by mali zvážiť výber pohodlnej dámskej obuvi na stabilnom stĺpiku alebo bločku. Je vhodné obuť si na svadbu ploché topánky? Samozrejme! Ploché spoločenské topánky sú dobrým riešením pre ženy, ktoré kladú pohodlie nad všetko ostatné. Plochá obuv bude vhodná aj na vonkajšie akcie s trávnatým povrchom.

Aké topánky k dlhým šatám pre nízke ženy?

Aké topánky k dlhým šatám budú vhodné, závisí aj od našej výšky. Zdalo by sa, že šaty do zeme sú vyhradené výhradne vysokým dámam. Absolútny omyl! Rovnako krásne vyzerajú aj v prípade nižších žien – najmä ak zvolia telové kreácie v jednofarebnom vykonaní, bez asymetrických strihov.

Maxi šaty na nízkych ľuďoch vyzerajú najlepšie v kombinácii s vysokými opätkami – môžu to byť lodičky aj sandále na stabilnom opätku, ktoré budú dobre fungovať v elegantných súpravách. V ležérnych štylizáciách sa oplatí zvoliť ležérnejšie espadrilky na klinovom opätku alebo šľapky na platforme - správne profilované topánky sú mimoriadne pohodlné, navyše úžasne predĺžia postavu.

Aké topánky k dlhým šatám pre vysoké ženy?

Na rozdiel od žien nízkeho vzrastu, takmer všetky modely dámskej obuvi poslúžia ako topánky k dlhým šatám pre vysoké ženy. Budú to nielen ihličkové podpätky, ale aj modely s plochou podrážkou alebo malým podpätkom. Odporúčame ich najmä ženám stredného alebo vysokého vzrastu, ktoré plánujú vyraziť s partnerom. O niečo nižšia obuv Vám umožní prispôsobiť sa jeho výške a zároveň nespôsobí vizuálne skrátenie postavy.

Topánky k dlhým šatám - inšpirácie

Už vieme, aké topánky k dlhým šatám budú trefou do čierneho. A ako s nimi vytvoriť úspešné štylizácie? V prípade dlhých spoločenských šiat Vám maximálny komfort poskytnú klasické lodičky na blokovom podpätku. Hladké outfity môžeme úspešne použiť aj v ležérnejších štylizáciách. 

V lete sú v popredí vzdušné šaty z jemných materiálov a kvetinových vzorov. Ako topánky k dlhým kvetinovým šatám odporúčame ľahké espadrilky alebo dámske sandále na platforme alebo klinových podpätkoch. Vhodné budú aj sandále na bločku s remienkom upevneným okolo členku. Zástankyne komfortu ako topánky k dlhým šatám môžu zvoliť aj ploché balerínky s mašľami, a v ležérnom štýle tenisky alebo sneakersy, ktoré dodajú celku nevšedný charakter.

Perfektné topánky k dlhým šatám - v širokej škále štýlov a farieb nájdete v ponuke Wojas. Objavte našu ponuku dámskej obuvi, pomocou ktorej zvýrazníte krásu svojej kreácie!

Ako sa obliecť na záhradnú párty?
Poprzedni
Ako sa obliecť na záhradnú párty?
Ako nosiť pánske mokasíny a z čím ich spájať?
Następny
Ako nosiť pánske mokasíny a z čím ich spájať?