Wpisz i naciśnij enter

Dámsky štýl smart casual: spoznajte pravidlá a vytvorte módne štylizácie

Dámsky štýl smart casual: spoznajte pravidlá a vytvorte módne štylizácie

Dámsky smart casual štýl je spojením elegancie a uvoľneného prístupu k móde. Ideálne do práce, na neformálnejšie obchodné stretnutia, ale aj na každodenné vychádzky. V dnešnom článku si predstavíme pravidlá smart casual štýlu a predstavíme módne štylizácie, ktoré sa k nemu dokonale hodia.

Dámsky smart casual: spoznajte najdôležitejšie pravidlá pre jeho vytvorenie

Smart casual je štýl, ktorý si vyžaduje zručnú kombináciu formálnych a neformálnych prvkov, čím vytvára ucelený a elegantný vzhľad. Môžeme sa teda vzdať vysokých opätkov a oblekov v prospech saka, džínsov a pohodlných lordsov. Tu je niekoľko pravidiel, ktoré Vám pomôžu dosiahnuť dokonalú rovnováhu:

  • Usilujte o rovnováhu medzi eleganciou a komfortom: Dámsky štýl smart casual by mal byť menej formálny ako tradičné obchodné oblečenie, ale elegantnejší ako každodenný casual.

  • Postavte na klasiku: vyberte si jednoduché, ale nadčasové štýly. V štýle smart casual budú perfektne fungovať klasické džínsy, saká, základné košele a topánky na vysokom podpätku.

  • Tlmené farby: zakladajte na neutrálnych farbách, ako je béžová, sivá, námornícka modrá alebo čierna, no nebojte sa pridať do svojich štylizácií jemné farebné akcenty.

alt

Dámsky smart casual: ako vytvoriť outfity v tomto štýle? 

Pri vytváraní elegantného smart casual štýlu sa riaďte jednoduchým tipom: nech je jeden z prvkov Vášho outfitu menej formálny. Vďaka tomu bude mať všetko uvoľnenejší výraz. Vysoké podpätky môžete nahradiť aj nízkymi lodičkami, vzdať sa dámskych oblekových nohavíc a nahradiť ich džínsami, alebo naopak: elegantné nohavice skombinujte s klasickým rolákom alebo basic blúzkou.

Pozrite si tiež náš článok, v ktorom Vám poradíme, ako sa obliecť na pracovné stretnutie.

Dámsky biznis odev v smart casual štýle dobre poslúži v situáciách, keď sú stretnutia menej formálne alebo keď účastníkov dobre poznáte. Ak sa chystáte na akciu, na ktorej platí dress code: dámsky smart casual, môžete dodržať aj zásadu miery intimity s ostatnými účastníkmi: ak ide o internú pracovnú akciu: zvoľte džínsy, sako a top. Ak však účastníkov stretnutia nepoznáte, lepšou voľbou budú cigaretové nohavice a dámske mokasíny v kombinácii s ležérnejším topom.

Štylizácie v smart casual štýle, ktoré si zamilujete

Štýl, ktorý balansuje niekde medzi eleganciou a voľnosťou, ponúka skvelé štylizačné možnosti, ktoré sa budú dobre hodiť v práci aj na vychádzky s priateľmi.

Dámsky smart casual v štylizáciách s širokými nohavicami a mokasínami

Návrat širokých nohavíc na pódium najdôležitejších módnych trendov vytvára úplne nové príležitosti v štýle smart casual! Palazzo nohavice v odtieni čiernej alebo námorníckej modrej stačí skombinovať s klasickým rolákom v tlmenej farbe a celý look doplniť koženými mokasínami s ozdobným prvkom. Táto kombinácia je kvintesenciou dámskeho smart casual a ukazuje dokonalú rovnováhu medzi eleganciou a voľnosťou.

altalt

Dámsky smart casual v štylizácii s midi šatami a lordsami

Táto propozícia určite osloví milovníčky minimalistického štýlu. Pletené midi šaty v klasickej čiernej farbe doplnené klasickými dámskymi lordsami sú dokonalou štylizáciou do kancelárie aj na každý deň. Kľúčom tohto outfitu je určite minimalizmus. Ak tomu celému chcete dodať trochu výraznejší charakter, doplňte ho čiernou kabelkou na jemnej retiazke.

Štylizácia s oversize sakom a balerínami

V smart casual štýle smelo siahnite po balerínach! Táto obuv je ideálna na vymanenie sa z formálnejších štýlov. Máme však pre Vás návrh, ktorému dominuje kontrast. Subtílna obuv v kombinácii s oversize sakom a klasickými čiernymi nohavicami zaručujú svieži a výnimočný efekt. Celok môžete doplniť veľkou, koženou kabelkou, ktorá celému looku dodá trochu sofistikovaného šiku.

Klasika elegantného casual štýlu: košeľa, džínsy a lodičky

V takejto štylizácii kladieme elegantný akcent na topánky. Klasickú, saténovú košeľu v tlmenej farbe kombinujeme s moms džínsami a elegantnými lodičkami. Tento štýl je ako stvorený nielen do práce alebo na obchodné stretnutie, ale aj perfektnou voľbou na večer do kina alebo na kávu s kamarátkou. 

alt

Dúfame, že Vám tento článok pomôže vytvoriť štylizácie, ktoré sa dokonale hodia k smart casual štýlu.

Ako sa starať o topánky, aby vydržali roky? Pozrite si naše tipy
Poprzedni
Ako sa starať o topánky, aby vydržali roky? Pozrite si naše tipy
Ako čistiť kožené topánky? Praktické rady a tipy
Następny
Ako čistiť kožené topánky? Praktické rady a tipy