Wpisz i naciśnij enter

Trendy 2022. Aké nové trendy v obuvi prinesie leto 2022?

Trendy 2022. Aké nové trendy v obuvi prinesie leto 2022?

Obuvnícke trendy v roku 2022 na leto dokazujú, že móda uzatvára kruh – vracajú módne modely topánok na slnečné dni, ktoré potešia svojou viac či menej sviežou formou. Aké topánky by ste mali nosiť v lete 2022? Ako s ich pomocou vytvoriť úspešné letné outfity? V nasledujúcej príručke sa pozrieme na najhorúcejšie štýly na nadchádzajúce mesiace. Nájdete ich v ponuke Wojas!

Trendy 2022 – čo je teraz módne?

Trendy 2022 sú odkazom na minulé éry – na prehliadkových mólach to začalo byť naozaj nostalgické. Najmódnejšie topánky tohto leta čerpajú z módnych výdobytkov predchádzajúcich desaťročí - viazané sandále, topánky na klinovom opätku a šľapky. Ich návrat s gurážou po rokoch, keď ich mnohí považovali za štýlový omyl, opäť triumfujú. Množstvo štýlov zaručuje, že si každý nájde niečo pre seba.

Móda leta 2022 čerpá inšpiráciu z minulosti aj čo sa farieb týka. Odtiene zrelých pomarančov, šťavnaté žlté alebo výrazné zelené topánky budú tým najlepším doplnkom ultra módnych outfitov na leto v vydaniu total look. Radi viete, čo sa deje v móde? Pozrite sa, aké topánky na leto 2022 budú trendy!

Začiatok milénia - veľký návrat sandálov s pásikmi

V letnom šatníku milovníčok módy nemôžu chýbať ikonické sandále s členkovým viazaním. Rímske sandále - módne na začiatku milénia, po rokoch zabudnutia v roku 2022 opäť kraľujú na mólach.

Milovníčky pohodlia si zamilujú klasické rímske sandále - viazané ploché sandále, ktoré sa od topánok spred dvadsiatich rokov odlišujú o niečo minimalistickejšou formou, ktorá je dobrým základom pre farebné štylizácie. Kožené modely s pásikmi, ktoré držia nohu a členok na mieste, sa hodia takmer ku všetkému. Zaujímavou voľbou budú aj zapínané sandále s pletenými vsadkami, odkazujúce na boho štýl, ktorý je módny už niekoľko sezón. Môžeme ich ľubovoľne kombinovať s volánovými šatami, volánovými sukňami, ale aj čipkovanými šortkami. Pre maximálne pohodlie odporúčame sandále na nízkej platforme.

Milovníčky elegancie by si v lete 2022 mali vybrať módne sandále na vysokom podpätku alebo stĺpiku, ktoré budú ideálnou voľbou k elegantným šatám alebo ceruzkovej sukni. Tieto topánky budú tiež vyzerať skvele v sade s dámskym oblekom alebo kombinézou. Zaujímavé efekty dosiahneme výberom sandálov v letných odtieňoch žltej a červenej, ktoré doplnia monochromatické štylizácie. 

Jedným z popredných trendov na leto 2022 je návrat klinov, ktoré úžasne predĺžia postavu a dodajú šmrnc letným outfitom. Pohodlne sa nosia vďaka popruhom podopierajúcim nohu a praktickému zapínaniu v podobe spony umiestnenej na remienku, ktorý obopína nohu okolo členku. Obuv v tomto strihu dokonale zapadne do ležérnych letných štylizácií k šatám a džínsovým šortkám.

80-te roky navždy živé - pohodlné a štýlové šľapky na slnečné dni

Buď ich milujete, alebo nenávidíte – no určite nie je možné prejsť okolo nich ľahostajne. Dreváky, pretože o nich hovoríme, známe aj ako holandské dreváky, sú jedným zo štýlov, ktoré kraľovali v uliciach koncom 80. rokov. Topánky s charakteristickou hrubou podrážkou geniálne zapadajú do obuvníckych trendov roku 2022 - tentokrát však v mierne modernizovanej podobe. Kožené dámske šľapky na platforme s otvorenou špičkou budú skvelým doplnkom k letným outfitom.

Alternatívou vysokých topánok sú ploché šľapky s prekríženými pásikmi, vyznačujúce sa nadčasovým dizajnom. Obe budú vyzerať skvele s dlhými vzdušnými šatami a plisovanými midi sukňami – najmä s letnými kvetinovými potlačami.

Dámska móda 80-tych rokov znamená ešte ďalší model topánok, ktoré zažívajú veľký návrat. Leto 2022 bude patriť štýlu mule - šľapkám s otvorenou pätou, plochým alebo s nízkym kačacím opätkom. Mimoriadne pohodlná obuv, ktorú si obľúbila aj samotná Marylin Monroe, sa dá jednoducho prispôsobiť mnohým prvkom dovolenkového šatníka. Mule, pripomínajúce domáce papuče, vyzerajú skvele so vzdušnými bermudami alebo plátennými nohavicami culotte.

Obuvnícke trendy vo Wojas - módne a nadčasové topánky na leto

Minulé éry sú nevyčerpateľným zdrojom módnej inšpirácie. Dokonalým dôkazom toho sú módne topánky na leto 2022, medzi ktorými budú na prvom mieste zaväzované sandále a štýlové šľapky, ktoré budú bodkou nad „i“ v dovolenkových štylizáciách. Širokú paletu dámskej obuvi na letné dni predstavujeme v sortimente Wojas - modely v súlade s trendmi 2022 sú módne a zároveň nadčasové.

Štýlové topánky na leto 2022 sú nevyhnutným prvkom garderóby, do ktorého sa oplatí investovať skôr, než sa poriadne oteplí. Pozrite si ponuku topánok Wojas - modely dostupné v našej letnej kolekcii urobia z každého letného outfitu unikát!

Dámsky oblek - letné štylizácie s topánkami Wojas
Poprzedni
Dámsky oblek - letné štylizácie s topánkami Wojas
Mriežka Vichy. Ako si vybrať topánky pre najmódnejší vzor tejto sezóny?
Następny
Mriežka Vichy. Ako si vybrať topánky pre najmódnejší vzor tejto sezóny?