Wpisz i naciśnij enter

Aké topánky sa hodia k culottes?

Aké topánky sa hodia k culottes?

Culottes sú jedným z najmódnejších modelov nohavíc. Strihom a vzorom pripomínajú sukňu, sú štýlové a zároveň maximálne pohodlné. Ich nohavice zvyčajne siahajú do polovice lýtok a niekedy končia tesne nad členkom. S čím culottes kombinovať a s akými topánkami ich zladiť? Poradíme!

Čo stojí za to pamätať pri spájaní topánok s culottes?

Pri výbere nohavíc strihu podobného sukni sa oplatí experimentovať s proporciami. Široké modely culottes sa dajú kombinovať s vypasovaným topom, o niečo užšie nohavice zase s oversize blúzkami či košeľami.

Nákup culottes Vám otvára more módnych možností! Rovnaké nohavice v kombinácii s vysokými podpätkami alebo sneakersami poskytnú úplne iný efekt. Vďaka šikovnej štylizácii môžete jedny nohavice nosiť na formálne príležitosti aj na bežné prechádzky po pláži.

Culottes by mali odrážať Vaše módne zámery. K týmto nohaviciam sa hodia lodičky, šľapky na platforme, sandále na stĺpiku, baleríny, mokasíny, vysoké podpätky alebo sneakersy. Nezabudnite však venovať pozornosť textúram topánok. Ak si zvolíte farebné nohavice alebo tie so vzorom, topánky by mali byť hladké. Vďaka tomu bude celok harmonický a ucelený.

tenisky pre culottesbéžové tenisky s modrými culottes

Perfektné topánky pre culottes, ak chcete vyzerať elegantne

Culotte nohavice a sandále na podpätku sú hotovým receptom na šikovné a elegantné štylizácie. Kožené sandále dodajú celku klasický charakter a zdôraznia Vašu ženskosť. Nezabudnite prispôsobiť výšku podpätku svojim osobným preferenciám: culotte sa budú hodiť k modelom na vysokých podpätkoch aj k nižším, geometrickým podpätkom. Čo sa týka farby, riadime sa samozrejme celou štylizáciou a podľa nej vyberáme topánky. Ak Vám však záleží na univerzálnej obuvi pre culottes, odporúčame sandále v čiernej alebo telovej farbe. Dobrou voľbou budú aj hnedé, ktoré vo svete módy triumfujú už niekoľko sezón. Skvelým nápadom na vytvorenie klasického a elegantného štýlu bude aj výber vrchného a spodného dielu v rovnakej farbe, napríklad tmavomodré culottes v kombinácii s tmavomodrou blúzkou typu kimono. Celé to rozbijeme béžovými topánkami a svetlou kabelkou. Ide o jednoduchú, no veľmi efektnú štylizáciu, v ktorej sa budete určite cítiť krásne a zároveň komfortne.

béžové sandále na podpätku s bielymi culotteshnedé klinové sandále s bielymi culottes

Propozícia topánok do culottes, ak Vám záleží na slobode

Aké topánky kombinovať s culottes, ak chceme vytvoriť ľahkú, letnú štylizáciu? V tomto prípade budú dokonalé dámske šľapky. Modely na rovnej, hladkej podrážke dodajú celku dievčenský šarm. Šľapky s pevnejšou, nepravidelnou platformou zase rozbijú kompozíciu a urobia Váš look výraznejší. Takúto ležérnu kombináciu skvele doplní vypasované tričko alebo klasický, bavlnený top. Voľnejšia štylizácia s culottes dáva skvelé možnosti aj z hľadiska módnej zábavy s vrchom outfitu - oplatí sa zaradiť blúzky s výrezmi, ktoré sú nielen veľmi trendy, ale dodajú naozaj zaujímavý efekt.

čierne šľapky ladiace s nohavicami culottesbiele culottes a čierne dámske papuče

Culottes a mokasíny - harmonické, módne duo

Dámske mokasíny sú perfektné topánky pre culottes! Táto kombinácia zaručuje elegantný, no stále decentný efekt. Štylizácia je konzistentná a minimalistická, hodí sa ku kancelárskemu outfitu, na pracovné stretnutie alebo prechádzku mestom. Zaujímavou ponukou je kombinácia béžových culottes v dĺžke do pol lýtok s bielou blúzkou s mierne nariasenými rukávmi a čiernymi klasickými mokasínami. Tento set je stále mimoriadne elegantný, no má jemný nádych romantiky. V ponuke Wojas nájdete takisto klasické kožené mokasíny, ako aj tie s masívnou podrážkou. Tie posledné bude dobrou voľbou, ak chceme, aby všetko pôsobilo trochu „agresívne“. Skvelý efekt dosiahnete kombináciou takejto kontrastnej štylizácie s koženou bundou ramones.

dámske čierne mokasíny, ktoré sa hodia k culottesdámske čierne mokasíny, ktoré sa hodia k culottes

Lodičky pre culottes, čiže topánky na špeciálne príležitosti

Ak máte pred sebou výnimočnú príležitosť a chcete vyzerať veľkolepo a zároveň sa cítiť pohodlne, obujte si lodičky a culottes! Náš návrh sú fľaškovo zelené nohavice siahajúce po členky, vypasovaná saténová košeľa a čierne topánky. Skvelým nápadom na štylizáciu s culottes a lodičkami bude aj zelený total look, ktorý je túto sezónu mimoriadne módny. Ak si namiesto uniformných, oblečieme nohavice s etnickými vzormi a navrch si dáme biele tielko, samozrejme ostaneme pri lodičkách, tak máme hotovú boho štylizáciu!

Ako môžete vidieť, možnosti štylizácií s culottes sú takmer nekonečné. Dúfame, že s našimi tipmi zakomponujete tieto módne nohavice do svojho šatníka.

Pozrite si aj naše tipy ohľadom toho, aké topánky si vybrať pre chinos nohavice.

Štylizácie s červenými lodičkami. S čím a ako ich kombinovať?
Poprzedni
Štylizácie s červenými lodičkami. S čím a ako ich kombinovať?
Aké topánky si vybrať s čiernymi pančucháčmi?
Następny
Aké topánky si vybrať s čiernymi pančucháčmi?