Wpisz i naciśnij enter

Ako chodiť na vysokých podpätkoch Spoznajte osvedčené tipy

Ako chodiť na vysokých podpätkoch Spoznajte osvedčené tipy

„Udržujte vysoko svoje podpätky, svoju hlavu a svoje hodnoty“ hovorievala Coco Chanel. Vysoké podpätky sú symbolom elegancie, zmyselnosti a ženského sebavedomia. Chôdza v nich však nie je vôbec jednoduchá a môže byť poriadnou výzvou. Nepríjemné zdravotné následky môže mať aj nesprávny pohyb vo vysokých podpätkoch. Preto predtým, ako si obujete vysoké podpätky, spoznajte naše osvedčené tipy.

Ako chodiť na vysokých podpätkoch? Začnite výberom topánok

Ako chodiť v topánkach na vysokom podpätku pri zachovaní pohodlia a sebadôvery? Začneme samozrejme výberom obuvi, ktorá bude tvarom a veľkosťou prispôsobená našej nohe. Najlepšie bude začať s o niečo nižším podpätkom, napríklad 5-7 cm, a keď sa v nich budeme cítiť pohodlne - výšku postupne zvyšovať. Pamätajte, že vysoké podpätky by mali nohu dobre držať, no nemali by ju stláčať. Pri kúpe topánok na vysokom podpätku dbajte na kvalitu spracovania a materiálov – mali by byť mäkké a pružné. Vďaka tomu budete mať istotu, že topánky dodatočne nezaťažia Vašu nohu a Vy sa budete môcť sústrediť na rýchle učenie sa chôdze na vysokých podpätkoch.

elegantný štýl červených vysokých podpätkov a červených šiat
červené vysoké podpätky a červené šaty

Ako chodiť na vysokých podpätkoch? Začnite s krátkymi vzdialenosťami

Pamätajte, že naučiť sa chodiť na vysokých podpätkoch vyžaduje trpezlivosť. Snažte sa ich nenosiť odrazu celý deň. Ako sa naučiť chodiť na vysokých podpätkoch? Po prvé: krok za krokom.  Začnite s krátkymi vzdialenosťami – noste ich na pár hodín doma alebo v kancelárii. Postupne zvyšujte čas a vzdialenosť, aby si nohy zvykli. Ak sa ešte len učíte chodiť na vysokých podpätkoch, nestresujte sa. Neobúvajte si ich hneď na dôležité vychádzky, kde Vám záleží na pohodlí a istote pohybu. Samozrejme, pohodlné vysoké podpätky dodávajú sebavedomie, no najskôr si na ne musíte zvyknúť.

elegantné čierne sandále na vysokom podpätku

Vysoké podpätky – ako v nich správne chodiť? 

Skúsenosti s chôdzou na vysokých podpätkoch prídu časom, ale hneď na začiatku stojí za to pamätať na správne držanie tela. Kroky stavané na vysokých podpätkoch by mali tvoriť sekvenciu: jeden po druhom. Nohy do vysokých podpätkov začíname vkladať od prstov - až potom vkladáme pätu. Pri získavaní vedomostí o tom, ako správne chodiť na vysokých podpätkoch, musíme pamätať na správne držanie tela – telo by malo byť vzpriamené. Nezabudnite tiež, že sa nesmiete nakláňať dopredu ani dozadu. Vaše kroky by mali byť prirodzené – nie príliš veľké a nie príliš malé. 

dámske čierne vysoké lodičky k čiernym alebo strieborným šatám

Vysoké podpätky – ako v nich chodiť so starostlivosťou o zdravie?

Aby ste sa naučili chodiť na vysokých podpätkoch bez bolesti, môžu byť užitočné pravidelné cvičenia na posilnenie svalov chodidiel a lýtok. Perfektne sa tu hodí každé stúpanie na špičkách, chodenie naboso po piesku alebo cvičenie s masážnou loptou chodidiel. Nezabúdajme, že na to, aby sme sa naučili dobre chodiť na vysokých podpätkoch, potrebujeme všeobecnú fyzickú zdatnosť. Chôdza na vysokých podpätkoch spotrebuje viac energie a zapája viac svalov ako chôdza v plochých topánkach. Preto, ak chcete vedieť, ako pekne chodiť na vysokých podpätkoch a zároveň zlepšiť výkonnosť celého tela - pamätajte na fyzickú aktivitu a cvičenia na všeobecný rozvoj.

čierne lodičky a dlhé čierne šaty
štýlové čierne vysoké podpätky a dlhé šaty

Ako chodiť na vysokých podpätkoch? Vyberte si tie správne ponuky

Pamätajte, že nie každá situácia si vyžaduje nosenie podpätkov – najmä ak svoje dobrodružstvo s topánkami na vysokom podpätku ešte len začínate. Do práce, na prechádzke alebo na nákupy budú lepšou voľbou pohodlné ploché topánky. Na druhej strane, vysoké podpätky sú ideálne na oficiálne stretnutia alebo elegantné večere. Pri takýchto príležitostiach určite získate aj možnosť pozorovať, ako na vysokých podpätkoch chodia iné ženy. V prípade pochybností – nebojte sa opýtať a pamätajte, že každá z nás raz začínala svoje dobrodružstvo s vyššími topánkami.

elegantný štýl čiernych vysokých podpätkov a bielej košele

Na otázku, ako sa rýchlo naučiť chodiť na vysokých podpätkoch, neexistuje jednoduchá odpoveď. Je to dlhý a náročný proces. Dúfame však, že už máte prehľad o tom, ako chodiť na vysokých podpätkoch – bezpečne a sebavedomo. Chce to určite cvik, no dôslednosť a trpezlivosť prinesú zamýšľané výsledky. Pamätajte, že najdôležitejšie je pohodlie a zdravie Vašich nôh.

Štylizácie na svadbu 2023. Ako sa obliecť módne a noblesne?
Poprzedni
Štylizácie na svadbu 2023. Ako sa obliecť módne a noblesne?
Štylizácie so sandálmi na stĺpiku. Ako ich nosiť a s čím kombinovať?
Następny
Štylizácie so sandálmi na stĺpiku. Ako ich nosiť a s čím kombinovať?