Wpisz i naciśnij enter

Dámska pracovná obuv - aké modely by ste si mali zvoliť, aby bola pohodlná a elegantná?

Dámska pracovná obuv - aké modely by ste si mali zvoliť, aby bola pohodlná a elegantná?

Kancelársky pracovný odev je mimoriadne dôležitý. S jeho pomocou vytvárame obraz profesionálneho zamestnanca, vyjadrujúc tak zároveň náš postoj k zastávanej pozícii, ako aj ku klientom a kolegom z tímu. Kľúčovým prvkom kancelárskeho štýlu je dámska pracovná obuv - pohodlná a zároveň elegantná. Poradíme, aké zásady dodržiavať pri tvorbe štylizácií a akú obuv pre ne zvoliť. 

Kancelárske oblečenie a obuv - čo treba brať do úvahy pri vytváraní štylizácií?

Výber oblečenia vrátane dámskej pracovnej obuvi závisí od odvetvia, pracoviska a pozície. V bankách a korporáciách, v ktorých by mal odev komunikovať dôveru a profesionalitu, rovnako ako na vyšších pozíciách, platí najformálnejší dress code. V menších spoločnostiach, kreatívnom priemysle a mladých tímoch je povolená trochu väčšia sloboda. Odev, aj keď menej formálny, by však mal byť stále elegantný. Na tento účel je ideálny takzvaný smart casual štýl, známy ako športová elegancia. 

Oblečenie doplnené dámskou pracovnou obuvou musí byť v súlade s dress code spoločnosti. Spoločnosti však nie vždy poskytujú svojim zamestnancom vynútenú uniformu - v takom prípade to, čo sa rozhodneme nosiť, bude závisieť len na nás.

ČIERNE LETNÉ SANDÁLE DÁMSKE PRE KAŽDÚ TAJOMNÚ ŽENU / MODEL 76050-61

Zásady elegantného štýlu do práce. Akým chybám sa treba vyhnúť?

Bez ohľadu na dress code prijatý v spoločnosti alebo jeho nedostatok, nezabudnite na univerzálny dress code do práce. Príliš krátke alebo tesné šaty a sukne ako aj blúzky s hlbokým výstrihom by ste si mali nechať na iné príležitosti, napríklad na rande alebo na párty s priateľmi. Dobrý dojem neurobia ani odevy z priesvitných materiálov alebo nohavice s nadmerným oderom.

Skutočnou výzvou však môže byť aj výber obuvi. Aká dámska pracovná obuv bude v kancelárii najlepšia? V tejto veci stojí za to riadiť sa predovšetkým pohodlím, ktoré nám umožní prežiť celý deň práce bez bolestivých odrenín a opuchov. Je dobré, ak sú dámske kancelárske topánky vyrobené z prírodných materiálov, ktoré Vašim nohám poskytnú ventiláciu, bez ohľadu na ročné obdobie.

Čistá a upravená obuv nie je všetko - musíme sa takisto postarať o to, aby farebne ladila k outfitu. Aj tie najelegantnejšie dámske topánky do práce, ktoré sú bodkou na i Vašej štylizácie, môžu pokaziť zamýšľaný efekt, ak budú v rozpore s farebnou paletou kancelárskeho odevu. Čierna, hnedá, béžová, šedá, tmavomodrá - nielenže sú vždy aktuálne, ale pasujú takmer ku všetkému. 

MINIMALISTICKÉ ELEGANTNÉ DÁMSKE LODIČKY Z VELÚROVEJ KOŽE / MODEL 35042-61

Štylizácia s lodičkami na ihličkových podpätkoch

Keď sa zamyslíme nad dámskou pracovnou obuvou, predstavíme si väčšinou ženské, zdôrazňujúce lýtka a dodávajúce niekoľko centimetrov, ihličkové podpätky. Jedná sa o modely, ktoré budú fungovať v mnohých štylizáciách, najmä v prípade dám, ktoré držia vysoké pozície a na miestach, kde platí dosť obmedzujúci dress code. Výber správnych vysokých podpätkov do kancelárie sa týka najmä ich výšky - najlepšie budú klasické lodičky na podpätku, vysoké 5-8 cm. Dôležitý je aj materiál, z ktorého sú vyrobené - elegantná štylizácia bude perfektne doplnená pohodlnou dámskou semišovou alebo matnou koženou pracovnou obuvou. 

Lodičky do práce - propozícia štylizácie:

    • čierne kožené lodičky,

    • biela košeľa zapínaná na gombíky,

    • čierna ceruzková sukňa.

ČIERNE LUXUSNÉ LODIČKY S VYSOKÝM PODPÄTKOM / MODEL 35075-51

Štylizácia s poltopánkami

V prechodných obdobiach, tj. na jar a na jeseň, budú poltopánky dobrým doplnkom kancelárskych štylizácií. Jedná sa o špeciálnu kategóriu dámskej pracovnej obuvi, ktorá zahŕňa rôzne modely - od menej formálnych tenisiek a sneakersov, ktoré dobre poslúžia vo firmách s voľným dress codom, kde práca vyžaduje neustály pohyb. K spomínanému smart casual štýlu budú skvele ladiť aj pohodlné elegantné topánky pre prácu v kancelárii pre ženy, vrátane ultra komfortných balerín, štýlových lordsov či šnurovacích poltopánok.

Poltopánky do práce - propozícia štylizácie:

    • pastelové balerínky na nízkom podpätku , 

    • vypasovaný žaket,

    • midi šaty s kvetinovým motívom.

BIELE DÁMSKE SNEAKERSY PRE KOMFORT V KAŽDOM KROKU / MODEL 46040-89

Štylizácia s mokasínami

V jarnej a letnej sezóne by mala byť ideálna dámska kancelárska obuv predovšetkým vzdušná. Módne dámske mokasíny Vám zaistia pohodlie pri nosení aj pri teplotách stúpajúcich každý deň. Táto obuv, aj keď sa spája najmä s pánskym šatníkom, sa už niekoľko dobrých sezón nadobro usadila aj v dámskych šatníkoch. Má to svoj dôvod - nazúvacie topánky s mäkkou podrážkou sú mimoriadne pohodlné a zároveň štýlové. 

Mokasíny do práce - propozícia štylizácie:

    • dámske mokasíny z lícovej kože,

    • tmavomodrá košeľa voľnejšieho strihu,

    • biele nohavice typu cigaretky.

DÁMSKE ŠĽAPKY ELEGANTNÉ Z PRÍRODNEJ VELÚROVEJ KOŽE / MODEL 74033-68

Štylizácia s čižmami

Čižmy sú už niekoľko sezón jedným z najmódnejších modelov dámskych kancelárskych topánok - nič nenasvedčuje tomu, že by sa to zmenilo. Najmä na jeseň Vám umožňujú vytvárať veľa úspešných štylizácií, aj do práce. Tieto dámske kancelárske topánky, aj keď vždy siahajú po členok, ponúkajú vďaka množstvu modelov veľa možností kombinácií. Nájdeme medzi nimi topánky na vysokom podpätku, ako aj ploché topánky, s úzkym a širokým zvrškom, rovnako ako nazúvacie a zapínané na zips. 

Čižmy do práce - propozícia štylizácie:

    • čierne čižmy so širším zvrškom ,

    • béžová svetrová tunika alebo sako a dámske tričko ,

    • čierne rifle.

Štylizácie s čižmami

S poklesom teplôt kraľujú v dámskych šatníkoch vysoké čižmy, ktoré sú teplejšie ako poltopánky a čižmy. Aj keď sú veľmi dobré na ceste do práce, vo vykurovaných kanceláriách môžu byť nepraktické. Je teda dobré vybaviť sa dámskymi topánkami do kancelárie, na zmenu - ideálne sú už spomínané baleríny alebo dámske mokasíny. Mimoriadne módni mušketierky, teda čižmy po kolená, nám poskytnú pohodlie pri ceste z domu, ako aj v dňoch, keď budeme v meste plniť kancelárske povinnosti. 

Vysoké čižmy do práce - propozícia štylizácie:

    • čierne dámske stehenné topánky

    • jednofarebné šaty nad kolená.

Aké topánky na dovolenku? Prezrite si propozície od značky Wojas
Poprzedni
Aké topánky na dovolenku? Prezrite si propozície od značky Wojas
Čo si vziať k moru? Pozrite si, aké plážové topánky ponúka značka Wojas
Następny
Čo si vziať k moru? Pozrite si, aké plážové topánky ponúka značka Wojas