Wpisz i naciśnij enter

Dámsky obchodný outfit: aké sú jeho pravidlá a ako vytvoriť štylizácie v tomto štýle?

dámsky obchodný outfit

Dámsky obchodný outfit je viac ako len oblek a biela košeľa. Je to ten správny mix elegancie, profesionality a jemnej noty Vašej osobnosti. Ak sa pýtate, ako si správne zostaviť outfit, aby ste vyzerali kompetentne a štýlovo, tento článok je pre Vás.

Dámsky obchodný outfit – o čom by ste mali pamätať?

Dámsky obchodný outfit by mal odrážať predovšetkým našu profesionalitu.

  • Pri jeho skladaní musíme pamätať na také aspekty ako striedmosť, klasické strihy a tlmené farby. Pri doplnkoch sa riadime pravidlom: čím menej, tým lepšie.

  • Vyhýbame sa však príliš veľkým výstrihom, priveľkým ozdobám, krikľavým vzorom či príliš krátkym sukniam a šatám. Neónové farby alebo výrezy v obchodných situáciách nebudú fungovať.

Ako dámsky obchodný outfit bude vždy dobre vyzerať klasika a minimalizmus. Dôležité stretnutia či pracovné pohovory sú často stresové situácie, preto je lepšie vyhnúť sa riskantným módnym kombináciám a experimentom. Zamerajme sa na overené riešenia, ktoré nemusia byť nudné.

business casual zenybusiness casual zeny

Spoľahlivé prvky, ktoré budú dobre fungovať v akomkoľvek ženskom biznis štýle

Skladanie obchodných outfitov nie je náročné, za predpokladu, že sme vybavené tými správnymi prvkami šatníka. Dámsky obchodný outfit si ľahko vytvoríte, ak sa vo Vašom šatníku nachádza:

  • dámsky oblek v neutrálnej farbe (sivý, tmavomodrý alebo čierny)

  • biela košeľa

  • blúzka s dlhým rukávom typu basic 

  • dámske chinos nohavice

  • blejzer

  • midi sukňa alebo šaty

  • mokasíny, lodičky alebo vysoké podpätky

  • klasická, čierna kabelka

Pomocou týchto niekoľkých základných prvkov môžete vytvoriť množstvo outfitov. Pamätajte tiež, že hoci obchodný dress code dosť podrobne špecifikuje, ako by mal náš outfit vyzerať, môžete si ho prispôsobiť podľa svojich individuálnych preferencií. Svoju obchodnú štylizáciu môžete oživiť svojimi obľúbenými doplnkami. Nezabúdajte však, že by mali byť harmonickým doplnkom celku a vždy voľte tie tlmenejšie.

Dámske obchodné štylizácie - hotové propozície na špeciálne úlohy

Náš outfit je nástroj, ktorý dokáže ovplyvniť nielen to, ako nás vnímajú ostatní, ale aj našu pohodu. Aj keď sú pravidlá na jej skladanie celkom jasné, často máme pochybnosti o tom, či je náš výber naozaj správny. My tomu dokonale rozumieme, a preto máme pre Vás propozície, ktoré môžete natrvalo zaradiť do svojho módneho repertoáru.

business dress code ženyoblečenie business casual pre ženy

Klasický oblek, dámsky obchodný outfit, ktorý Vás nikdy nesklame

Ak si chcete vybudovať pevný základ pre outfity, ktoré zdôraznia Vašu profesionalitu, začnite kúpou dámskeho obleku. Ten v čiernej, sivej alebo námorníckej modrej bude fungovať v každej obchodnej situácii. Okrem toho je oblek výborným východiskovým bodom pre vytváranie rôznych štylizácií: so samotnými elegantnými nohavicami alebo len so sakom. Bavlnené, basic tričko alebo elegantná košeľa dokonale doladí celý look. Čo sa týka topánok, odporúčame čierne alebo béžové lodičky. Rozhodnúť sa môžete aj pre mokasíny, ktoré mierne vyvážia elegantný vzhľad.

Ako dosiahnuť elegantný a veľmi ženský efekt? Midi šaty v tlmenej farbe!

Pri skladaní dámskeho obchodných outfitov sa nemusíte vzdávať ženských akcentov. Jednofarebné šaty po kolená v kombinácii s klasickými lodičkami alebo štýlovými lodičkami sú štylizáciou, ktorá dobre poslúži v situáciách vyžadujúcich profesionalitu. Táto možnosť je hitom, ak bežne radi nosíte sukne a šaty. Bez toho, aby ste sa vzdali vlastného štýlu, vytvoríte obchodný look. Nezabúdajte však, že šaty, rovnako ako topánky, by mali byť vyrobené z najkvalitnejších materiálov, ktoré zdôraznia elegantný efekt.

Elegantné duo, ktoré nikdy nesklame: biela košeľa a čierna sukňa

Náš ďalší návrh je absolútnou nevyhnutnosťou v šatníku každej ženy! Najviac sa nám páčia dámske obchodné štylizácie, ktoré využívajú možnosti, ktoré ponúka minimalizmus a klasický štýl, no zároveň nám dávajú priestor na individuálne akcenty. Čierna ceruzková sukňa a biela, klasická košeľa je súprava, vďaka ktorej budete vyzerať profesionálne. Vrchná časť Vám dáva veľa možností: od saténovej, zlievajúcej sa blúzky cez bavlnený basic až po obľúbenú bielu košeľu s golierom. Celkový vzhľad štylizácie určia topánky! Vysoké lodičky urobia celok výraznejší a lodičky s nižším podpätkom ležérnejší.

 

business formal dress code ženybiznis casual pre dámy

Dúfame, že vďaka našim tipom pred Vami nebude mať obchodná móda pre ženy žiadne tajomstvá!

Elegantné pánske topánky k džínsom: ktoré modely sa najlepšie hodia?
Poprzedni
Elegantné pánske topánky k džínsom: ktoré modely sa najlepšie hodia?
Ako sa obliecť na banket? Pravidlá a tipy, ktoré Vám pomôžu vytvoriť štylizáciu
Następny
Ako sa obliecť na banket? Pravidlá a tipy, ktoré Vám pomôžu vytvoriť štylizáciu