Wpisz i naciśnij enter

Elegantné pánske topánky k džínsom: ktoré modely sa najlepšie hodia?

Elegantné pánske topánky k džínsom

Elegantné pánske topánky k džínsom? Samozrejme! Aby ste vyzerali elegantne, nemusíte obetovať pohodlie a štýl. Správny výber topánok dokáže premeniť casualový look na sofistikovanú štylizáciu, ideálnu na výnimočné príležitosti. Máme pre Vás overené modely elegantných pánskych topánok, ktoré sa perfektne hodia k džínsom.

Ako si vybrať elegantné pánske topánky k džínsom? Poradíme!

Džínsy sú jednou z prvých volieb pri skladaní outfitov: takisto tých ležérnych ,ako aj elegantných. Správna obuv dodá klasický ráz celému outfitu, no treba pamätať na výber modelov z kvalitných materiálov. Vyberáme teda semiš alebo kožu. Pokiaľ ide o farby, najlepšie je použiť tlmené a bezpečné farby. Dobre poslúžia topánky v čiernej, sivej, hnedej alebo tmavomodrej farbe. Sme si istí, že ak si kúpite klasický model pánskych spoločenských topánok v tlmenej farbe, budete mať základ pre mnohé elegantné i ležérne štylizácie.

Ako si vybrať elegantné pánske topánky k džínsomElegantné pánske topánky

Elegantné pánske topánky – pozrite, z ktorých modelov si môžete vybrať?

Elegantné pánske topánky nie sú len mokasíny! Výber je naozaj obrovský a pred skladaním štylizácie sa oplatí jednotlivé modely lepšie spoznať.

  • Monki sú elegantné pánske topánky bez šnúrok, ale na zapinanie na pracky. Názov pochádza z anglického slova mních. Boli to oni, ktorí nosili sandále s charakteristickými prackami.

  • Oxfordy, najklasickejšia verzia elegantných topánok pre mužov. Hneď vedľa nich stoja brogues, ktoré majú o niečo menej formálny charakter. Ich povrch je pokrytý charakteristickými otvormi, ktoré majú väčšinou len dekoratívnu funkciu.

  • Chelsea topánky sú mierne vyššie elegantné pánske topánky, s hladkou textúrou. Jednoduché a klasické, ideálne pre ležérne štylizácie. 

  • Chukka čižmy, legendárne čižmy Jamesa Bonda. V Skyfall ich nosil Daniel Craig k obleku, no perfektne sa hodia aj k džínsom a saku.

Elegantné pánske topánky v kombinácii s tmavomodrými džínsamiformálna obuv k džínsom

Módne štylizácie s elegantnými topánkami a džínsami na každú príležitosť

Teraz, keď už vieme, z akých modelov si môžeme vybrať, je čas zoznámiť sa s propozíciami štýlových kombinácií.

Klasické derby: elegantné topánky, ideálne pre smart casual štylizácie

Derby, nazývané aj anglické čižmy, budú perfektnou voľbou, ak plánujete menej formálne stretnutie, na ktorom chcete pôsobiť elegantne. Tento model spája komfort a klasický štýl a určite dodá Vašej štylizácii na výraznosti. Vyberte si ich v klasickej hnedej alebo námorníckej modrej, pridajte tmavé džínsy a modrú košeľu a dosiahnete smart casual efekt. Na vrch si môžete nahodiť tmavé sako a hotovo! Takáto štylizácia bude fungovať vždy, keď má byť efekt elegantný, jemný a nenápadný.

Formálna obuv: ideálna voľba na špeciálne príležitosti

Máte dôležité, pracovné stretnutie, no nechcete sa vzdať džínsov? Spoločenské topánky od Wojas sú tou perfektnou voľbou. Vyrobené z kvalitnej kože, v čiernej alebo hlbokej hnedej farbe, dodajú vážnosť a eleganciu aj tým najjednoduchším štylizáciám. Zlaďte ich s tmavými džínsami a sakom a určite urobíte dojem. Môžeme ich vidieť aj v kombinácii s bielou polokošeľou, ktorá je elegantným, no predsa len trochu ležérnym prvkom šatníka.

Univerzálne Chelsea čižmy: buďte elegantní každý deň!

Tento model topánok si zo sezóny na sezónu získava čoraz väčšiu obľubu a myslíme si, že zaslúžene! Chelsea topánky ľahko obujete do práce, na spoločenské večierky, ale aj na obchodné stretnutia. Tým, že ich natrvalo zaradíte do svojho módneho repertoáru, bude Vaša štylizácia vždy o krok vyššie ako casual. Vyberte si tie v čiernej alebo tmavohnedej a získate univerzálne, elegantné topánky k džínsom. Inšpirácia na hotovú štylizáciu? Pridajte k tomuto outfitu kockovanú košeľu a koženú bundu a dosiahnete look, ktorý zaručene pritiahne zrak.

Brogues and džínsy: formálny outfit v Tvojom štýle

Hľadáte rovnováhu medzi formálnosťou a každodenným komfortom? Kombinácia brogues s džínsami môže byť hitom! Tento model obuvi má pútavé detaily a vždy dodáva celku prvok elegancie, ktorý dokonale kontrastuje s voľnejšou povahou džínsov. Ak zvolíte nohavice v tmavšom odtieni, napríklad námornícku modrú alebo čiernu a následne ich skombinujete s nohavicami v klasickej hnedej alebo čiernej, dosiahnete efekt elegantný, no nie však prehnaný. K zostave odporúčame bielu košeľu s golierom a tlmený sveter.

Módne štylizácie s elegantnými topánkami a džínsami elegantné topánkypre smart casual štylizácie

Pozrite si aj náš článok, v ktorom Vám napovieme, ako si vybrať pohodlnú pánsku obuv do práce!

Ako čistiť semišové topánky? Profesionálny sprievodca
Poprzedni
Ako čistiť semišové topánky? Profesionálny sprievodca
Dámsky obchodný outfit: aké sú jeho pravidlá a ako vytvoriť štylizácie v tomto štýle?
Następny
Dámsky obchodný outfit: aké sú jeho pravidlá a ako vytvoriť štylizácie v tomto štýle?