Wpisz i naciśnij enter

Ako sa obliecť do divadla, aby ste vyzerali elegantne a noblesne?

Ako sa obliecť do divadla, aby ste vyzerali elegantne a noblesne?

Návšteva divadla je pre väčšinu z nás nezvyčajná udalosť. Na jednej strane je to hodnotné stretnutie s kultúrou a umením a na druhej skvelá príležitosť obliecť sa inak ako zvyčajne a cítiť sa výnimočne. Ako sa obliecť do divadla, aby ste vyzerali elegantne a noblesne? Poradíme Vám v texte.

Najdôležitejšie pravidlá, ktoré treba dodržiavať pri výbere štylizácie do divadla 

Šaty do divadla by mali zdôrazňovať jedinečnosť tejto udalosti a zároveň byť klasické, elegantné a decentné. Pri výbere odevov, ale aj topánok a doplnkov je najlepšie dodržať niekoľko základných pravidiel, ktoré zabezpečia, že naša štylizácia do divadla bude vhodná.

styling pre divadlo v jasných farbách
ženský vzhľad do divadla s bielymi nohavicami a modrou košeľou

Čo sa týka garderóby, určite nás nesklamú midi či maxi šaty - koktejlové aj tie jemne korešpondujúce s boho štýlom. Bezpečnou voľbou budú aj dámske obleky alebo kombinácia spodku či vrchu obleku s ležérnou košeľou či nohavicami. Sukňu si môžeme smelo obliecť aj do kombinácie s košeľou či blúzkou – pamätajte však na dĺžku, ktorá nás nebude obmedzovať v pohybe. V chladnejších dňoch celý outfit do divadla skvele doplní elegantný kabát.

styling do divadla s červenou sukňou

Výber obuvi do divadla

Zaradenie ihličkových podpätkov alebo topánok na podpätkoch do štylizácie do divadla zaručí, že všetko okamžite získa elegantný nádych. Spoľahlivou voľbou preto budú kožené lodičky, ktoré môžeme doplniť štylizáciami založenými na šatách, sukniach a nohaviciach. Podobne je to aj s vysokými opätkami, tu však musíme pamätať na prispôsobenie výšky opätku našim osobným preferenciám. Pre ženy, ktoré sa cítia lepšie v topánkach s plochou podrážkou, budú výbornou voľbou balerínky alebo dámske mokasíny, ktoré kraľujú už niekoľko sezón. Vďaka tomu bude aj ta najjednoduchšia štylizácia vyzerať klasicky a elegantne.

akú obuv si vybrať do divadla
baletky pre divadlo

Výber divadelných doplnkov a šperkov

Pri skladaní štylizácie do divadla je najlepšie zamerať sa na klasické a minimalistické doplnky, ktoré nebudú dominovať celej štylizácii. Čo sa týka kabelky, s istotou môžeme zvoliť čiernu kabelku do ruky alebo jemnú kabelku na retiazke. Šperky väčšinou vyberáme ku konkrétnej štylizácii, no treba pripomenúť, že by nemali byť príliš nápadné.

divadelné šaty v bielych a béžových odtieňoch
elegantný dámsky vzhľad do divadla

Ako sa obliecť do divadla v závislosti od počasia?

Pri skladaní štylizácie do divadla sa okrem všeobecných pravidiel musíme, samozrejme, riadiť aj počasím. Ako by ste sa mali obliecť do divadla v závislosti od ročného obdobia? Nižšie prestavujeme niekoľko inšpirácií.

Ako sa obliecť v lete do divadla?

V lete môžeme smelo staviť na pestré farby a vzdušnejšie strihy. 

Svetlé šaty

Naším prvým návrhom sú ľahké midi šaty svetlej farby (napríklad v pastelových alebo béžových farbách) s jemným kvetinovým vzorom. Perfektným doplnkom tejto štylizácie budú béžové sandále na vysokom podpätku a jemné zlaté šperky. Doplnením takejto štylizácie do divadla bude aj malá, béžová kabelka s retiazkou. Odporúčame vziať si so sebou aj ľahkú, bielu šatku, ktorú si v prípade potreby môžete dať na ramená.

Klasická čierna

Objavilo sa divadlo vo Vašich letných plánoch? Ako sa obliecť, ak bez ohľadu na ročné obdobie chcete staviť na čiernu? Náš návrh sú čierne šaty v maxi dĺžke, boho štýl v kombinácii s balerínkami alebo sandálmi na stĺpiku. Nezabudnite si vybrať šaty vyrobené z prírodného materiálu. Perfektným doplnkom takejto divadelnej štylizácie bude pletená kabelka, ktorá je túto sezónu mimoriadne módna.

Dámsky oblek

V lete si môžete vybrať aj dámsky oblek v pastelovej, béžovej alebo dokonca bielej farbe. Celok skvele doplnia vysoké podpätky, no bezpečnou voľbou budú aj mokasíny a balerínky. Pridajte k štylizácii malú, svetlú kabelku a máte hotovo!

styling černošských žien pre divadlo
styling pre divadlo - dámsky oblek

Ako sa obliecť do divadla v zime?

V zime a na jeseň sa do divadla ochotnejšie oblečieme do čiernej, námorníckej modrej, ale aj červenej či hnedej.

Pletené šaty

Naším prvým návrhom sú pletené midi šaty, ku ktorým budú ideálnou voľbou čižmy na podpätku. Štylizácie do divadla v zime môžeme doplniť dlhým klasickým kabátom, ktorý tomu celému dodá eleganciu a klasický nádych. Štylizácie v jednoliatej farbe môžeme doplniť kruhovými náušnicami, ktoré nikdy nevyjdú z módy a kabelkou s jemným zdobením.

Sveter a sukňa

Štylizácia do divadla v zime môže vychádzať z klasickej čiernej sukne, ktorú skombinujeme s teplým svetrom v odtieni sivej alebo béžovej. K takejto kombinácii môžeme zvoliť čierne, hrubšie pančušky a dámske členkové čižmy - napr. v hnedej farbe. Celok doplní kabelka do ruky alebo klasická, čierna kabelka s retiazkou.

styling do divadla - čierne šaty a čierne topánky
styling pre divadlo v lete

Dúfame, že tieto tipy Vám pomôžu vytvoriť elegantný, klasický vzhľad do divadla.

Aké topánky sa hodia k modrým šatám?
Poprzedni
Aké topánky sa hodia k modrým šatám?
Aké topánky sa hodia k bielym nohaviciam? Zoznámte sa s 5 najmódnejšími modelmi
Następny
Aké topánky sa hodia k bielym nohaviciam? Zoznámte sa s 5 najmódnejšími modelmi